Connect with us

Η δουλειά για την ανάδειξη των νέων πρωταγωνιστών στα παρκέ σε επίπεδο αγοριών και κοριτσιών συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς στον Παναθηναϊκό και μέσω συνέντευξής του στην ΕΣΚΑ, ο Μιχάλης Μαντζιώρης ανέλυσε τα δεδομένα. Ο έμπειρος προπονητής με δεκαετίες ολόκληρες στο μπάσκετ και σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες, ως τεχνικός διευθυντής πλέον στην «πράσινη» ακαδημία και στα τμήματα αγοριών/κοριτσιών και ειδικότερα ως κόουτς της ομάδας των παμπαίδων, έχοντας παράλληλα και την επίβλεψη σε Κορασίδες/Νεανίδες, εξήγησε το σκεπτικό του «τριφυλλιού» αναφορικά με την συνολική προσπάθεια για ανάδειξη και αξιοποίηση των ταλέντων…
Για την συνεργασία με τον ΠΑΟ:
«Εργάζομαι στον ΠΑΟ τα τελευταία τρία χρόνια. Ο team manager της «μάνας του λόχου» Μάκης Κουτσονικόλας, φροντίζει για την λειτουργία των ακαδημιών (γήπεδα, προγράμματα προπονήσεων και ό,τι αφορά την λειτουργία του οργανισμού), ώστε οι προπονητές να ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με το έργο τους. Εχω αναλάβει το τεχνικό σχεδιασμό των τμημάτων υποδομής και από την φετινή χρονιά τα τμήματα κορασίδων και νεανίδων μαζί με τον προπονητή (στις Νεανίδες) Ανδρέα Ζιάκα».
Για την δουλειά που γίνεται:
«Στο σύνολο διαχειριζόμαστε 160 αγόρια/κορίτσια, ένας αριθμός θα έλεγα σχετικά μικρός για την βαρύτητα του ονόματος του συλλόγου.
Φυσικά αυτό συμβαίνει λόγω των εγκαταστάσεων του συλλόγου (Τάφος του Ινδού), υπάρχουν προπονήσεις πολλών τμημάτων υποδομών μπάσκετ/βόλεϊ, συν την γυναικεία ομάδα μπάσκετ. Η φιλοσοφία των ακαδημιών ωστόσο δεν έχει στόχο το παιδομάζωμα, αλλά στοχεύει στην ποιοτική ανάπτυξη της εκμάθησης των βασικών του μπάσκετ με συγκεκριμένα προγράμματα ώστε οι αθλητές/τριες των υποδομών να βελτιώνονται καθημερινά. Επίσης τα προγράμματα του οργανισμού περιέχουν και την βελτίωση της σωματικής βελτίωσης από καθηγητές φυσική αγωγής. Ο μέγιστος αριθμός των τμημάτων είναι τα 17 άτομα».
Για την φιλοσοφία:
«Αναγκαζόμαστε να κάνουμε και χρήση ανοιχτού γηπέδου για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των προπονήσεων. Φυσικά όταν ολοκληρωθεί το έργο στον Βοτανικό τα τμήματα των ακαδημιών θα αποκτήσουν την δυναμική (αριθμητικά) σύμφωνα με το βαρύ όνομα του συλλόγου. Παράλληλος στόχος και φιλοσοφία των ακαδημιών είναι εκτός της καθημερινής βελτίωσης των βασικών και η διαμόρφωση χαρακτήρων με υγιή αθλητική παιδεία και η προώθηση αθλητών στον οργανισμό των υποδομών της ΚΑΕ (ΟΑΚΑ). Συμμετέχουμε σε όλα τα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ και σε αξιόλογα τουρνουά, έχοντας άριστη και επικοδομιτική συνεργασία με την Ενωση».
Για τα γυναικεία τμήματα:
«Σε ό,τι αφορά τα κορίτσια στόχος είναι η προώθηση στο γυναικείο τμήμα, καθώς ήδη φέτος συμμετέχουν 4 αθλήτριες από τις Νεάνιδες στο πρόγραμμα της μεγάλης ομάδας. Αξίζει η αναφορά στη Coach Ελένη Καπογιάννη για την στήριξη του προγράμματος και μάλιστα σε μία ομάδα που μοναδικό στόχο έχει τον πρωταθλητισμό κι ενώ σαφώς υπάρχουν- και λογικό είναι-, απαιτήσεις και προσδοκίες από τον κόσμο, που πάντα στηρίζει έμπρακτα τον ερασιτέχνη. Το θεμέλιο στοιχείο του προγράμματος είναι ότι παρότι είναι ένας τεράστιος οργανισμός με μεγάλες απαιτήσεις, λειτουργεί σαν οικογένεια. Τεράστια η συμβολή σε όλο αυτό του Μάκη Κουτσονικόλα και του ΔΣ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Παναγιώτη Μαλακατέ μαζί με τον κ. Δημήτρη Βρανόπουλο».
Για τον σχεδιασμό:
«Να σημειώσω ότι στα κορίτσια η διεκδίκηση των πανελληνίων πρωταθλημάτων δεν είναι αυτοσκοπός. Σίγουρα ο ΠΑΟ είναι βαρύ όνομα και προφανώς προσελκύει αθλητές/τριες. Ονομα βαρύ έχουν και άλλες ομάδες που δεν ασχολούνται όμως τόσο με τις ακαδημίες. Προσωπικά πιστεύω ότι μία ακαδημία λειτουργεί με πρόγραμμα, υπάρχει προσήλωση και αγάπη αυτό γίνεται ευρέως γνωστό. Αυτό έχει πετύχει ο PAO BASKETBALL CLUB ACADEMY, να συνδυάσει το όνομά του με το ότι προσφέρει στα παιδιά και αγάπη και την δυνατότητα να μάθουν σωστά το μπάσκετ, διαμορφώνοντας υγιή αθλητική παιδεία και κουλτούρα! Επίσης είναι άξιο αναφοράς ότι όλες οι προπονήσεις και οι αγώνες διεξάγονται πάντα με την παρουσία φυσικοθεραπευτή. Το σταφ: Μαντζιώρης Μιχάλης, Ζιάκας Ανδρέας, Μπότση Βαρβάρα, Κωνσταντής Μαρίνος, Μανωλάκος Πέτρος, Τσεμπέρης Γιάννης, Βλαχάς Παναγιώτης (φυσικοθεραπευτής)».