Connect with us

Πρώτο στόχο της Ολυμπιάδας Παπάγου την παραμονή στον 1ο Ομιλο της Β’ ΕΣΚΑ Ανδρών, παρά την αξιοπρόσεκτη πορεία, έθεσε μέσω της συνέντευξής του ο Χρήστος Σγουρίτσας. Ο 47χρονος προπονητής, όπου μέχρι πριν 8 χρόνια ήταν και ενεργός παίκτης, ως επικεφαλής του τεχνικού επιτελείου του σωματείου κατόπιν, ασφαλώς, ξέρει κάθε δυνατό κι αδύνατο σημείο της ομάδας του. Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να μιλήσει για την δουλειά που γίνεται στις υποδομές.

«Ο στόχος, η συνεργασία, η συνέπεια, η εργατικότητα, η γνώση, η μεθοδικότητα, ο προγραμματισμός, η συνεχής βελτίωση, η εκπαίδευση, η μελέτη, η εμπειρία και η αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε όλοι οι προπονητές στην Ολυμπιάδα Παπάγου είναι τα βασικά εργαλεία της επιτυχίας. Η ανάδειξη ταλέντων μέσα από την σοβαρή και αξιόλογη δουλειά που γίνεται, αποδεικνύεται από το γεγονός πως αρκετοί αθλητές μας -τα τελευταία χρόνια- έχουν επιλεγεί και έχουν μεταγραφεί ελεύθερα σε Εθνικές κατηγορίες (Α2, Β’), τμήματα υποδομών και αγωνιστικών συνόλων μεγάλων ομάδων και κολλεγίων (π.χ. Παναθηναϊκός, Deree). Το ανδρικό τμήμα συνεχίζει να δουλεύει με τον ίδιο ρυθμό, τις αρχές και την φιλοσοφία που έχουμε σχεδιάσει και αποφασίσει από κοινού με την διοίκηση. Τα μέλη της διοίκησης είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου, έμπειροι παράγοντες, αγαπούν το μπάσκετ και τον αθλητισμό και είναι δίπλα μας. Ακολουθούμε μεθοδικά και όχι στην τύχη την αρχή: Προώθηση των ταλαντούχων παιδιών στα μεγαλύτερα τμήματα, βεβαίως, έως και το ανδρικό.

Γι’ αυτό τον λόγο το ανδρικό μας είναι πλαισιωμένο από πολλούς νέους ηλικιακά αθλητές και νομίζω πως διαθέτουμε μια ομάδα από τις μικρότερες ηλικιακά σε μέσο όρο, στο πρωτάθλημα Β΄ ΕΣΚΑ. Ολοι οι παίκτες παίζουν, πρωτίστως, γιατί αγαπούν το μπάσκετ, θέλουν να δουλεύουν σκληρά και καθημερινά, βελτιώνονται από προπόνηση σε προπόνηση και από αγώνα σε αγώνα. Είμαι πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος που δουλεύω με πραγματικούς αθλητές, συνεπείς και πειθαρχημένους. Είναι παίκτες με προσωπικότητα, ταλέντο, αθλητική νοοτροπία και μπασκετική αντίληψη. Αρχικός στόχος της ομάδας μας είναι η παραμονή στην κατηγορία. Ομως θα παίξουμε όλα τα παιχνίδια με σοβαρότητα και θα αγωνιζόμαστε πάντα για τη νίκη, όπως βέβαια κάναμε μέχρι σήμερα. Είχαμε κάποια άτυχα αποτελέσματα λόγω απουσιών, κυρίως τραυματισμών, αλλά θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και αγωνιστικότητα. Παίζοντας σύγχρονο, ποιοτικό, γρήγορο και πιεστικό μπάσκετ. Μην ξεχνάτε ότι κάπως έτσι ανεβήκαμε πριν δυο χρόνια στην Α’ ΕΣΚΑ».

IMG_9292

Και συνέχισε: «Συνεργάζομαι για χρόνια με τον σύλλογο, όπου πέρυσι είχε την επέτειο για την συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας. Γνωρίζω πολύ καλά ότι η Ολυμπιάδα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να δώσει τις καλύτερες ευκαιρίες και συνθήκες στα παιδιά της ευρύτερης περιοχής, ώστε να ασχοληθούν με το μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικότερα. Ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών συνεχώς συρρικνώνεται και η διαχείρισή του γίνεται ολοένα πιο σημαντική και κρίσιμη. Ο αθλητισμός και το μπάσκετ πρέπει να είναι μέρος του ελεύθερου χρόνου των παιδιών. Μαζί με τους ανθρώπους της Ολυμπιάδας και εξαίρετα μέλη του ΔΣ, εγώ τους χαρακτηρίζω ως «σύγχρονους παράγοντες», οι πλέον αναγκαίοι και αξιοζήλευτοι για κάθε αθλητικό σύλλογο και οργανισμό, πορευόμαστε και προσπαθούμε μέσα από το μπάσκετ να δώσουμε στα παιδιά όλα αυτά τα εφόδια, χρήσιμα για τη ζωή τους. Πιστεύω ακράδαντα ότι τα παιδιά με την ενασχόλησή τους με το μπάσκετ δεν επωφελούνται μόνο βασικά στοιχεία του αθλήματος και αθλητικά προσόντα. Μαθαίνουν να διαχειρίζονται την ήττα και τη νίκη, την επιτυχία και την αποτυχία, που και τα δύο είναι αναπόφευκτα μέρος της ζωής, την ομαδική δουλειά, την κοινή προσπάθεια, την πειθαρχία και την αυτοπειθαρχία, κατανοούν το λάθος και την αξία της προσπάθειας, την ανταμοιβή και βέβαια ο καθένας απολαμβάνει αυτό που του αξίζει. Η συγκεκριμένη φιλοσοφία και η ευαισθησία του συλλόγου για τον κοινωνικό ρόλο που θέλει να έχει και σίγουρα υπηρετεί, αποτελούν τα βασικά θεμέλια της σχέσης που έχουμε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια. Και φαίνεται ότι με τη συλλογική δουλειά, το κάνουμε καλά, αφού κάθε χρόνο περισσότερα παιδιά έρχονται στην ακαδημία. Κάθε χρόνο περισσότεροι γονείς αναγνωρίζουν την προσπάθεια που γίνεται και εμπιστεύονται τα παιδιά τους στον σύλλογο».

IMG_9281

Προσθέτοντας δε, πως «είναι πια βέβαιο ότι η προσπάθεια και το έργο που γίνεται δεν είναι ούτε συγκυριακό, ούτε ευκαιριακό, ούτε τυχαίο. Είναι αποτέλεσμα σταθερής άποψης, σωστών επιλογών, οργανωμένης και σχεδιασμένης προσπάθειας και συνεργασίας διοίκησης και προπονητών. Απόδειξη αυτού είναι ότι η φετινή αθλητική χρονιά ξεκίνησε με 260 παιδιά στην ακαδημία και σύνολο 290 αθλητές στον σύλλογο. Θεωρώ ότι για τα παιδιά της ακαδημίας, οι αγωνιστικές διακρίσεις δεν αποτελούν πρωταρχικό, ούτε καν κύριο στόχο. Είναι όμως υγιές και σκόπιμο να μαθαίνουν τα παιδιά να αγωνίζονται για την κατάκτηση της νίκης, μέσα από τους κανόνες που διέπει το μπάσκετ και τηρώντας πάντα το ευ αγωνίζεσθαι. Οπως σε κάθε δραστηριότητα, έτσι και στον αθλητισμό, η διάκριση είναι η κυριότερη ανταμοιβή της προσπάθειας και κίνητρο για την συνέχεια. Με αυτό το πνεύμα και με αυτούς τους όρους όλα τα τμήματα ακαδημίας της Ολυμπιάδας Παπάγου διακρίνονται σε όποια διοργάνωση λαμβάνουν μέρος, απόδειξη βέβαια και της αποτελεσματικής και αγωνιστικής δουλειάς που γίνεται».

IMG_9290 12509192_1014175865305147_3041250725978613060_n

Ο προπονητής του ανδρικού, των αγωνιστικών τμημάτων εφηβικού και παιδικού, αλλά και τεχνικός υπεύθυνος της ακαδημίας του συλλόγου, που είναι συνάμα επικεφαλής ανάπτυξης του αθλήματος στα εκπαιδευτήρια Πλάτωνα τα τελευταία 20 χρόνια, ολοκληρώνοντας, είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια: Τους συνεργάτες μου και μέλη του ΔΣ για την υποστήριξη και βοήθειά τους. Ολους τους γονείς των αθλητών μας για το ενδιαφέρον τους, την στήριξη και την εμπιστοσύνη. Αλλά πάνω από όλους ευχαριστώ τους αθλητές μου, για την υπομονή, την επιμονή, την επιμέλεια, την εργατικότητα και την ανεκτικότητα που επιδεικνύουν. Τέλος, θα ήθελα να υποσχεθώ σε όλους ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι με γνώμονα την επένδυση στη νεολαία, την εξέλιξη νέων και ταλαντούχων αθλητών και την ανάπτυξη της αθλητικής συνείδησης. Εύχομαι σε όλους υγεία, ευτυχία, πρόοδο και κάθε προσωπική και συλλογική επιτυχία για το 2016».

IMG_8235

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply