Connect with us

Μέσα σε έντονο συγκινησιακά και φορτισμένο κλίμα οδύνης και θλίψης, οι συγγενείς, πλήθος κόσμου, γνωστοί, φίλοι, συνεργάτες, η μπασκετική οικογένεια, απηύθυναν όλοι το στερνό «αντίο», την Παρασκευή, στον Δημήτρη Μπασούρη. Τον αγαπημένο μας Πρόεδρο. Το ύστατο χαίρε, για έναν άνθρωπο που συνέδεσε την προσωπική του πορεία με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το μπάσκετ, την μεγάλη αγάπη του, προσφέροντας στον χώρο πολλά, εξελισσόμενος ως πρόσωπο κοινής αποδοχής. Ο Δημήτρης Μπασούρης δεν είναι πλέον μαζί μας, σίγουρα από κάπου εκεί ψηλά θα προσέχει τα πάντα, αφήνοντας, ωστόσο πίσω του, έργο, βαριά κληρονομιά, στο μπάσκετ, που τίμησε και υπηρέτησε, τόσο ως απλός «στρατιώτης» του αθλητισμού, όσο και από θέσεις ευθύνης, όπως αυτή του προέδρου της ΕΣΚΑ, αλλά και ταμία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Πρόεδρε, καλό ταξίδι, κανείς μας δεν θα σε ξεχάσει ποτέ!

 

Ο επικήδειος του ΓΓ της ΕΣΚΑ, Γιάννη Αλεξόπουλου:

«Είναι  το τελευταίο πράγμα  που μπορεί να αποδεχτεί κανείς να κάνει. Να σταθεί όρθιος, να προσπαθήσει να διατηρήσει την ψυχραιμία του, να πνίξει τον πόνο και τα δάκρυά του, για να αποχαιρετίσει ένα φίλο, ένα άνθρωπο που μαζί πορεύθηκε πολλά χρόνια.

Δεν θα αναφερθώ στην προσωπικότητα του Δημήτρη.  Αλλωστε, όλοι όσοι είμαστε εδώ σήμερα, γνωρίζαμε καλά ποιος ήταν. Θα τονίσω μόνο την άδολη προσφορά του στην Ελληνική νεολαία, μέσω του αθηναϊκού μπάσκετ. Ο Δημήτρης, ποτέ δεν λογάριασε χρήμα και προσωπικό χρόνο, ποτέ δεν αρνήθηκε να βοηθήσει – από κάθε πόστο- το άθλημα που αγάπησε όσο τίποτα.
Για όλους εμάς, θα είναι σημείο αναφοράς, φάρος που θα φωτίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ειδικότερα το μπάσκετ.

Καλέ μου φίλε Δημήτρη,
Το μπάσκετ ήταν τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας, ένας τρόπος για να βρισκόμαστε, να μιλάμε, να νοιώθουμε άνθρωποι. Αυτή η επικοινωνία θα μας λείψει, αλλά να είσαι σίγουρος πως ό,τι έκανες, κάθε δευτερόλεπτο από αυτά που ξόδεψες για το άθλημά μας, για την αγαπημένη σου Ενωση, έπιασε τόπο.

Θα συνεχίσουμε το έργο σου. Φτωχότεροι, θλιμμένοι, αλλά αποφασισμένοι να φτάσουμε εκεί που οραματίστηκες. Θα δουλέψουμε πάνω στα δικά σου πρότυπα και όλοι μαζί θα πορευτούμε έχοντας πάντα στην ψυχή, την καρδιά και το μυαλό μας τον Πρόεδρο που άλλαξε, βελτίωσε και ανέδειξε την παρουσία της Ενωσης, της ΕΣΚΑ, στο Ελληνικό Μπασκετικό γίγνεσθαι.

Φίλε, συνοδοιπόρε και ανεκτίμητε συνεργάτη, σε ευχαριστούμε!
Καλό σου ταξίδι…»
Φωτογραφίες: Eurokinissi/Τάκης Σαγιάς

EUROKINISSI SPORTS

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply