Connect with us

ΝΕΑ

Μεγάλη τιμή για τον πρόεδρο της ΕΣΚΑ

Μεγάλη τιμή για τον πρόεδρο της ΕΣΚΑ, Δημήτρη Μπασούρη, καθώς ο Σύνδεσμος Κριτών Καλαθοσφαίρισης Νομού Αττικής (Σ.Κ.Κ.Α) τον βράβευσε χθες για την προσφορά του στον Αθηναϊκό μπάσκετ, αλλά και για την αμέριστη βοήθεια του στον Σύνδεσμο Κριτών.


Μια βράβευση που ήταν ιδιαίτερα τιμητική για τον πρόεδρο της ΕΣΚΑ, ο οποίος δήλωσε χαρούμενος και τόνισε πως θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις το Αθηναϊκό μπάσκετ, αλλά και το σύνδεσμο των Κριτών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες στις φιλόξενες εγκαταστάσεις της  Ελληνογαλλικής Σχολής   Ευγένιος Ντελακρουά, στην Αγία Παρασκευή (8/1) η εκδήλωση του Συνδέσμου Κριτών Καλαθοσφαίρισης Νομού Αττικής για την υποδοχή του νέου έτους.

Στην εκδήλωση που κατά γενική ομολογία ήταν η καλύτερη που έχει οργανώσει ο Σύνδεσμός, συμμετείχε εκτός των μελών του Συνδέσμου και το σύνολο των παραγόντων του Αθηναϊκού μπάσκετ. Παρούσες ήταν η αντιπροσωπεία, της ΕΟΚ με επικεφαλής τους Μιχάλη Βιντζιλαίο, Β’ Αντιπρόεδρο, τον Σωτήρη Κολοσούσα Ειδικό Γραμματέα και τον Σωκράτη Ψαρρό μέλος της Επιτροπής Αναπτυξιακού Προγράμματος, η αντιπροσωπεία της ΕΣΚΑ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Δημήτρη Μπασούρη, τον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Αλεξόπουλο, τον Α’ Αντιπρόεδρο και μέλος του Δ.Σ της ΕΟΚ Θανάση Θεοδωρόπουλο  , τον Β’ Αντιπρόεδρο  Αντώνη Κορωνίδη και το μέλος του Δ.Σ κ. Πέτρου,  του ΣΕΔΚΑ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Θεόδωρο Βιδάλη, τον Α’ Αντιπρόεδρο Τάκη Άκελ, και τον Β’ Αντιπρόεδρο Κώστα Τεφτίκη.

Επίσης στην εκδήλωση παραβρεθήκαν  ο Κώστας Ρήγας Διευθυντής διαιτησίας της Eυρωλίγκας και μέλος της τεχνικής επιτροπής της FIBA, το μέλος της ΚΕΔ-ΕΟΚ Μιχάλης Δούκας, τα μέλη της ΚΕΔ-ΕΣΚΑ Νίκος Παπαδημητρίου και Λευτέρης Ντίνος, ο Γιάννης Θεοδωρόπουλος, και ο Ορέστης Σμυρνάκης πρόεδρος των κριτών της Κρήτης. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο πρώην Γ.Γ. Αθλητισμού Σταύρος Δουβής.

Η εκδήλωση άρχισε με την ομιλία της προέδρου των Κριτών, Τάνιας Μερίκα, και στην συνέχεια ακολούθησαν οι απονομές των αναμνηστικών πλακετών του Συνδέσμου στα τιμώμενα πρόσωπα.

Η πρώτη απονομή στην εκδήλωση ήταν για τον πρόεδρο της ΕΣΚΑ Δημήτρη Μπασούρη όχι μόνο για την προσφορά του στο Αθηναϊκό μπάσκετ, αλλά και για την αμέριστή βοήθεια που προσφέρει  χρόνια τώρα στον χώρο των κριτών της Αττικής. Ακολούθησε η απονομή για την Επιτροπή μπάσκετ του ΕΚΑ, που πρωτοστάτησε στην ιδέα του εργασιακού αθλητισμού και χρόνια τώρα είναι το πρώτο σε μέγεθος πρωτάθλημα σε όλη την χώρα.

Τέλος έγινε η απονομή αναμνηστικής πλακέτας στον φίλο και μέλος πια της οικογένειας των κριτών  Μάριο Χριστοφίδη που χάρη στην δική του σωτήρια παρέμβαση, ο χώρος των κριτών συνέχισε να έχει κοντά του την Πρόεδρο Τάνια Μερίκα και την Μαίρη Μερίκα μετά το αυτοκινητιστικό ατύχημα του είχαν τον προηγούμενο χρόνο.

Μετά τις απονομές βραβευτήκαν οι κριτές που είχαν 30, 20 και 10 χρόνια προσφοράς στον Σύνδεσμό και στο μπάσκετ και δόθηκαν στους νέους κριτές της σχολής 2010 τα διπλώματα τους.
Πρέπει να αναφέρουμε ότι στους χαιρετισμούς όλων των επισήμων δύο ήταν τα κοινά στοιχεία. Πρώτον ότι οι κριτές της Αττικής δίκαια κρατούν τον τίτλο των καλύτερων στην Ελλάδα και την Ευρώπη και δεύτερον ότι το άθλημα στις δύσκολές στιγμές που περνάμε χρειάζεται την στήριξη όλων των δυνάμεών του.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Γενικός Διευθυντής της Σχολής Luyckx B. καθώς και η Διευθύντρια Χατζηκωνσταντίνου Μ. Ο Γενικός Διευθυντής στο σύντομο καλωσόρισμα του, εκτός των ευχών του για καλή χρονιά, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η σχόλη στον αθλητισμό, αφού πιστεύει πως ο συνδυασμός εκπαίδευσης  και αθλητισμού έχουν την δυνατότητα να διαμορφώσουν ιδανικά τους χαρακτήρες των μαθητών.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply