Connect with us

ΝΕΑ

Η ΕΣΚΑ έκοψε την πίτα της

Σε μια λαμπρή εκδήλωση την οποία πλήθος μπασκετικού, και όχι μόνο, κόσμου τίμησε με την παρουσία του, η Ε.Σ.Κ.Α έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της. Το απόγευμα της Τετάρτης περισσότερα από 350 άτομα γέμισαν την αίθουσα «ΑΣΤΡΑ» στον Βύρωνα και άπαντες ευχήθηκαν το 2010 να βρει την Ένωση ακόμη πιο δυνατή και αλλαγμένη προς το καλύτερο.

Μεταξύ άλλων, το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν η Βουλευτής της Β’ Αθήνας κα. Σακοράφα και ο βουλευτής Β΄Αθήνας κ. Γείτονας, ο σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, κ. Πνευματίκας, αλλά και το μέλος της γραμματείας του τομέα αθλητισμού και μέλος του Εθνικού συμβουλίου κα. Ψαράκη. Δεν κατάφεραν να παρευρεθούν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδης, η Υπουργός Υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης κα. Ξενογιαννακοπούλου, αλλά και η Υπουργός Παιδείας, και Θρησκευμάτων κ. Διαμαντοπούλου, όπως και ο πρόεδρος της FIBA Europe κ. Βασιλακόπουλος, οι οποίοι άπαντες, όμως, απέστειλαν χαιρετισμό.

Επίσης με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Ειδικός Γραμματέας της ΕΟΚ κ. Σωτήρης Κουλοσούσας, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΚΑΝΑ κ. Λυμπεράτος, o Υπεύθυνος διαιτησίας της Ευρωλίγκα, Κώστας Ρήγας,  τα μέλη της ΚΕΔ/ΕΟΚ κ.κ Δούκας, Κορομηλάς, Ζαβλανός, όπως επίσης και ο πρόεδρος του ΣΕΔΚΑ κ. Βιδάλης. Το «παρών» έδωσαν η πρόεδρος των Κριτών κ. Μερίκα, ο πρώτος αντιπρόεδρος του ΣΚΚΑ Κ. Αναστασόπουλος, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας του ΣΚΚΑ κ. Διονυσιάδης, όπως και τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ των Κριτών.

Νιώσαμε επίσης ιδιαίτερη χαρά και τιμή που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ο Αντιπρόεδρος της ΟΔΚΕ κ. Τσαγκαμίλης, ο Ομοσπονδιακός προπονητής κ. Μίσσας, αλλά και οι διαιτητές κ.κ Ανδρικόπουλος, Πηλοϊδης, Τεφτίκης, Μωυσιάδης, Παπάντος και Μπούκας, αλλά και περισσότεροι από 50 πρόεδροι σωματείων.

Την εκδήλωση «άνοιξε» ο πρόεδρος της ΕΣΚΑ κ. Δημήτρης Μπασούρης. «Είχα ένα μικρό άγχος γιατί μετά από 15 χρόνια που κόβουμε την πίτα και είμαι «παρών» είμαι για πρώτη φορά ως πρόεδρος. Θα μιλήσω από καρδιάς και γι’αυτό δεν πρόκειται και δεν θέλω να πω τα τυπικά. Η ΕΣΚΑ και το νέο ΔΣ της είναι έτοιμοι για ανατροπές. Δεν θέλουμε να βαλτώσουμε και ο μοναδικός μας ρόλος να είναι να επιβάλουμε ποινές. Είναι μια μέρα γιορτής για εμάς η σημερινή (σ.σ. Τετάρτη) και δεν πρόκειται να κάνουμε καμία εξαγγελία. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και το Διοικητικό Συμβούλιο, όπως επίσης και όλους τους υπαλλήλους της ΕΣΚΑ. Τους παρά και ποτέ υπό την ΕΣΚΑ διαιτητές και κριτές. Εμείς θα έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά σε οποιαδήποτε πρόταση από τις ομάδες. Εύχομαι και του χρόνου να είμαστε και πάλι όλοι εδώ και πάνω απ’ όλα εύχομαι σε όλους σας να έχετε υγεία».

Η πρώτη βράβευση ήταν ειδική και αφορούσε τον αείμνηστο Φώτη Γρίβα. Το βραβείο παρέλαβε η σύζυγος του εκλιπόντος κ. Γριβά από την Βουλευτή της Β’ Αθήνας κα. Σακοράφα. Η κ. Σακοράφα μάλιστα ανέβηκε στο βήμα και τόνισε πως «αυτή είναι η πολλοστή φορά που με καλείται στην εκδήλωση σας και παρόλο που προέρχομαι από άλλον αθλητικό χώρο, νιώθω μέλος της οικογένειας σας. Θέλω να ξέρετε πως παρά την οικονομική κρίση το ΠΑΣΟΚ θα κάνει πραγματικότητα όλες τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις του. Δεν πρόκειται να ψάξουμε για δικαιολογίες. Να γνωρίζετε πως θα είμαι πάντα δίπλα σας όπου και όποτε με χρειάζεστε».

Στην εκδήλωση μίλησε και ο κ. Γείτονας, ο οποίος βράβευσε το μέλος της ΚΕΔ, Νίκο Ζαβλανό. Ο βουλευτής της Β’ Αθήνας ευχήθηκε από το μεριά του «υγεία και καλή χρονιά σε όλους. Μακάρι να είναι μια πολύ όμορφη χρονιά για το μπάσκετ. Θέλω να ξέρετε πως κουβαλάμε δυσκολίες από το παρελθόν, αλλά θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον. Από τη μεριά του ο Νίκος Ζαβλανός, δήλωσε πως «Γυρνώντας τη μνήμη μου 20 χρόνια πίσω, θυμάμαι τον εαυτό μου να τρέχει στα γραφεία της ΕΣΚΑ για να μάθω σε ποιο ματς θα έπαιζα. Οι ρόλοι σήμερα έχουν αντιστραφεί. Αντί για να παρακαλάνε οι διαιτητές να παίξουν σε παιχνίδια, παρακαλάει η ΕΣΚΑ τους διαιτητές. Έχουν βρει τη νέα εφεύρεση που ονομάζουν “κώλυμα” και δυστυχώς κάποιοι νομίζουν πως με δύο ματς την εβδομάδα μαθαίνουν τη διαιτησία. Κάνουν λάθος. Μαθαίνεις τη διαιτησία μονάχα μέσα από τους πολλούς αγώνες. Εγώ ανδρώθηκα μέσα από την ΕΣΚΑ. Σε αγώνα της ΕΣΚΑ ήρθαν και με είδαν και με επέλεξαν. Σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνατε».

Επίσης βραβεύτηκαν για την προσφορά τους ο έφορος της ανδρικής ομάδας του αθλητικού συλλόγου Καλυβίων, Παναγιώτης Μπιθυμήτρης, αλλά και οι Γιώργος Λιόσης και Μιχάλης Μαντζιώρης, όπως και οι ομάδες που διακρίθηκαν πέρσι στις κατηγορίες της ΕΣΚΑ.

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply