Connect with us

BLOG

Νέα αρχή, νέο προφίλ, ίδια όνειρα

Ο Γιάννης Καλαμπόκης γράφει στο προσωπικό του μπλογκ στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΚΑ και καταπιάνεται με ένα θέμα των ημερών.

Πολλοί από εσάς, γονείς και παιδιά, αναρωτιέστε κάθε χρόνο τέτοια εποχή ποια θα ήταν η καλύτερη δυνατή λύση. Μπάνια ή προπόνηση; Ο Γιάννης Καλαμπόκης καταπιάνεται με το θέμα και γράφει την άποψη του.

«Τέτοια εποχή κάθε χρόνο διοργανώνονται πολλά αθλητικά καμπ που σαν στόχο έχουν την ατομική βελτίωση του κάθε παίκτη. Διδάσκονται λοιπόν τα βασικά του μπάσκετ όπως ντρίμπλα, πάσα, σουτ, βασική στάση του σώματος και άλλα. Κατά τη γνώμη μου, όσοι αγαπούν το μπάσκετ και θέλουν να συνεχίζουν να ασχολούνται με αυτό, καλό θα είναι να πάρουν μέρος σε κάποιο από αυτά.

Κατά τη διάρκεια των πρωταθλημάτων, οι προπονήσεις έχουν σαν κύριο στόχο την ομαδική βελτίωση, την πιο σωστή χημεία της ομάδας και έτσι ο χρόνος που οι παίκτες ασχολούνται με την ατομική τους τεχνική δεν είναι πολύς. Τώρα όμως είναι η περίοδος που θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε για να βελτιώσετε τις αδυναμίες σας, αλλά και να αναδείξετε ακόμη περισσότερο τις αρετές σας.
Όσο δύσκολο και αν φαίνεται μετά από μία χρονιά κουραστική για όλους, να καθίσεις σε δύσκολες κλιματικά συνθήκες να παίξεις μπάσκετ, ενώ την ίδια στιγμή θα μπορούσες να απολαύσεις το μπάνιο σου, τις βόλτες σου σε κάποιο νησί και τέλος πάντων να ξεκουράζεσαι, είναι πολύ σημαντικό να μην χαθεί αυτή η ευκαιρία, αφού οι παραλίες και τα νησιά είναι εκεί και δεν θα φύγουν ποτέ, ενώ οι μέρες στο μπάσκετ φεύγουν και δεν γυρνούν.

Αξίζει λοιπόν να αφιερώσετε αυτόν το μήνα σε κάτι που είναι πραγματικά χρήσιμο για το μέλλον σας στον αθλητισμό, καθώς πέρα από τις γνώσεις που θα αποκτήσετε, θα έχετε και την ευκαιρία να συναναστραφείτε με ανθρώπους καταξιωμένους στο χώρο του αθλητισμού, συζητώντας πολλά πράγματα γύρω από το μπάσκετ, συζητώντας για θέματα που σας απασχολούν και λύνοντας τυχόν απορίες.
Τελειώνοντας θα ήθελα να πω ότι αυτή τη μεταβατική περίοδο, όπως την αποκαλούμε, την εκμεταλλεύονται ακόμη και οι επαγγελματίες παίκτες αφού το να θέλεις να γίνεις καλύτερος είναι δικαίωμα όλων ανεξαρτήτως αξίας, ομάδας, συμβολαίου. Το μόνο που χρειάζεται να έχεις είναι αγάπη για αυτό που κάνεις…

Καλή προπόνηση λοιπόν και καλή πρόοδο…»

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply