Connect with us

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο κόουτς του ΟΚΑ Μεσογείων, Νίκος Χασιώτης, στο sportcity.gr, αναφέροντας, ουσιαστικά ως άρθρο και σχολιασμό, στις τοποθετήσεις του, πολλά και σημαντικά, ενώ έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε, μέσω βίντεο, αρκετά αγωνιστικά στιγμιότυπα. Αναλυτικά:

«Τα νέα παιδιά χρειάζονται υποστήριξη και μεγάλη υπομονή. Στα χρόνια που ζούμε υπάρχει δυσκολία να τα εμπιστευτεί κανείς. Μόνο λόγια, ευχολόγια και υποσχέσεις. Για να βγάλουμε νέους αθλητές πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι πως θα χάσουμε παιχνίδια που δε χάνονται, ίσως ακόμα και μια ολόκληρη κατηγορία. Θα έρθουν ήττες, που όμως αν τις διαχειριστούμε όπως πρέπει, θα αποδειχθούν ευεργετικές για τα παιδιά αλλά και για εμάς τους υπόλοιπους.
Αρκετοί σύλλογοι, προπονητές, παράγοντες, έχουν μπει για τα καλά στο κυνήγι των κατηγοριών με κάθε κόστος χάνοντας την ουσία. Οι κατηγορίες δεν παίζουν κανένα ρόλο αν δεν έχεις κάτι να δώσεις, μια προοπτική, ένα όραμα που να στηρίζεται στην πραγματικότητα, όχι στο ποιος θέλεις να είσαι, αλλά στο ποιος πραγματικά είσαι.

Περιφερειακοί σύλλογοι τοπικού χαρακτήρα σαν τον δικό μας είναι υποχρεωμένοι πλέον να δουλεύουν με μεγάλη υπομονή προς αυτή την κατεύθυνση γνωρίζοντας όμως πως δεν είναι δυνατό να βγουν όλα. Θα υπάρξουν αστοχίες, ατυχίες, λάθος αποφάσεις, αλλά πρέπει να υπάρχει υπομονή και πλήρης κάλυψη σε αθλητές και προπονητές. Είμαστε ευτυχείς που οι προπονητές του συλλόγου μας έχουν σε μεγάλο μέρος συνειδητοποιήσει και αποβάλλει από την σκέψη τους την έννοια της νίκης που αποτυπώνεται στον πίνακα του σκορ. Θα έρθουν κι αυτές, καλοδεχούμενες είναι, αλλά υπάρχουν και οι μεγαλύτερες νίκες.

Επιτυχία και νίκη δεν είναι μόνο ν’ ανεβαίνω κατηγορίες, να κερδίσω παιχνίδια. Είναι και να βλέπεις τα παιδιά να περνάνε καλά, να μεγαλώνουν με αξίες, έχοντας σαν σύλλογος έστω ένα μικρό μερίδιο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους, ο μη διαχωρισμός σε καλούς και λιγότερο καλούς αθλητές και η συνδρομή και βελτίωση όλων για το καλό του συνόλου, η εμπιστοσύνη και στήριξη των γονιών, η έξωθεν καλή και σοβαρή εικόνα του εκάστοτε συλλόγου, η βιωσιμότητα και φερεγγυότητα του καθενός στην «πιάτσα».

Μέσα από όλα αυτά, πρωταρχικός στόχος, είναι να βγει ένας σωστός άνθρωπος στην κοινωνία, ίσως ένας καλός ή σπουδαίος αθλητής και σίγουρα κάποιος που θα έχει κάνει τον αθλητισμό -γενικότερα- μέρος της ζωής του».