Connect with us

Με τοποθετήσεις του στην συνέντευξή του στην ΕΣΚΑ, ο τεχνικός διευθυντής του ΑΟΚ Σπάτων και προπονητής της αντρικής ομάδας (Γ’ ΕΣΚΑ),
Αλέξανδρος Σταθόπουλος, αναλύει τους στόχους και την φιλοσοφία του σωματείου.
Για τις ακαδημίες:
«Ο ΑΟΚ ΣΠΑΤΩΝ καινοτομεί στην οργάνωση, την λειτουργία και την δομή των τμημάτων υποδομής της ακαδημίας μας, καθώς και στα αγωνιστικά τμήματα Παίδων, Εφήβων, Ανδρών. Ακούγεται πολλές φορές κοινότυπο, αλλά είναι το βασικό μέλημά μας. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να ενταχθούν τα παιδιά στο κοινωνικό και αθλητικό σύνολο. Οφείλουμε να βοηθήσουμε σε αυτό. Να διδαχθούν βασικές αξίες όπως ο σεβασμός, η πειθαρχία και η συνεργασία. Να θέτουν στόχους που θα υλοποιούνται μέσα από την καθημερινή προπόνηση. Η νίκη δεν είναι το παν, αλλά κυρίως η συμμετοχή και η προσπάθεια. Στο προπονητικό σκέλος, κύριο στοιχείο είναι ο προγραμματισμός για κάθε ηλικιακό γκρουπ με απώτερο σκοπό οι αθλητές να είναι όσο το δυνατό καλύτερα προετοιμασμένοι, έτσι ώστε να μπορέσουν να στελεχώσουν τα αγωνιστικά μας τμήματα. Τα παιδιά περνούν από αξιολόγηση με στόχο την βελτίωση των ατομικών επιδόσεων. Σημαντικό ρόλο στην προσπάθειά μας παίζει η συνεργασία των γονιών με τους προπονητές, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ένα περιβάλλον ασφαλές και ευχάριστο για τους αθλητές μας. Βασικός στόχος του προγράμματός μας είναι οι μπασκετικές στιγμές που θα ζήσουν τα παιδιά στην αθλητική οικογένεια του ΑΟΚ Σπάτων, να συντροφεύουν θετικά τις παιδικές και εφηβικές τους αναμνήσεις, γεμάτες με μπασκετικές εικόνες! Ο σύλλογός μας αριθμεί 150 αθλητές και αθλήτριες».
Για το τμήμα Ανδρών:
«Ξεκινάμε από την φιλοσοφία μας. Τι ομάδα θέλουμε να είμαστε; Μια ομάδα που θα παίζει ένα δυναμικό μπάσκετ, με επιθετικογενή προσανατολισμό. Μια ομάδα που θα παίζει ο ένας για τον άλλον, βάζοντας το εγώ κάτω από το εμείς. Μια ομάδα που θα παίζει για να κερδίζει  αποκτώντας την νοοτροπία του νικητή. Μια ομάδα που θα περνάει καλά, διασκεδάζοντας παίζοντας μπάσκετ. Οπως λένε και στις ΗΠΑ: PLAY HARD – PLAY TOGETHER – PLAY TO WIN – HAVE FUN. Βασικός μας στόχος είναι η κατά βάση στελέχωση του ανδρικού τμήματος από παιδιά που προέρχονται από τα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου μας, με νεαρούς αθλητές, που θα συμμετέχουν ενεργά στο προπονητικό πρόγραμμα του τμήματος. Η ομάδα μας φέτος έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία της στους 16 του Κυπέλλου ΕΣΚΑ Ανδρών, γεγονός που μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον μας στο πρωτάθλημα της Γ’Ανδρών – 1ος όμιλος. Πιστεύω πως ο όμιλός μας θα είναι αμφίρροπος και δεν θα υπάρχει ομάδα που θα ξεχωρίσει μέχρι το φινάλε στην βαθμολογία. Είμαστε έτοιμοι για ένα ωραίο και δυνατό πρωτάθλημα και θέλουμε να παρουσιάσουμε μια ομάδα σοβαρή, πειθαρχημένη, δομημένη και βασισμένη σε αρχές. Το μυστικό μας:  Ο Δρόμος των Δακρύων (κλαίμε… τις καθημερινές, για να γελάμε τις Παρασκευές), που λέει το ρητό».