Connect with us

Με συνέντευξή του στην ΕΣΚΑ ο τεχνικός του ΑΟ Διονύσου, Ηλίας Τσιμπούκης, αναφέρθηκε στην σεζόν που ολοκληρώθηκε και στα επόμενα πλάνα της ομάδας των βορείων προαστίων.

«Η ομάδα του ΑΟ Διονύσου ξεκίνησε να ”ξαναχτίζεται” ουσιαστικά και με την δική μου συμβολή και όλου του σταφ από τη σεζόν 2021-2022 μετά και την δύσκολη περίοδο της πανδημίας και με επιμονή, προπόνηση και ωραίο μπάσκετ τερμάτισε φέτος στη 4η θέση του Α’ Ομίλου με ρεκόρ 12-8. Στην σεζόν λοιπόν 2022-23 ο αρχικός στόχος ήταν ένα βήμα παραπάνω και η είσοδος στα Play off ανόδου. Η διατήρηση του ίδιου κορμού (μ. ό. ηλικίας τα 23 έτη) κατά 70%, συν την προσθήκη τριών έμπειρων παικτών, έδειξε από την αρχή το σχέδιο πάνω στο οποίο κινούμαστε. Ειδικά μετά από ορισμένες άνετες επικρατήσεις στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος με 10-0 ρεκόρ, η ομάδα ήταν έτοιμη όχι μόνο να μπει στα Play off αλλά και να διεκδικήσει την άνοδο.

«Στο τέλος της Α’ φάσης του πρωταθλήματος Δ’ ΕΣΚΑ τερματίσαμε στην 1η θέση με ρεκόρ 19-1, με πολύ καλές εμφανίσεις και μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους στον πιο δυνατό όμιλο της κατηγορίας, όπως φάνηκε και στο τέλος του πρωταθλήματος. Αρκετές νίκες επιτεύχθηκαν απέναντι σε δυνατές ομάδες και έδρες όπως της ΑΕΝΚ (u23), στο Καπανδρίτι και στην Εκάλη.

Στη Β’ φάση του πρωταθλήματος Δ’ ΕΣΚΑ κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τρεις ακόμα δυνατές ομάδες, τον ΓΑΣ Καλυβίων, τον Κυψελιακό και τον Περισσό, χωρίς πλεονέκτημα, αν και είχαμε την πρωτιά στην Α’ Φάση. Οι μάχες ήταν δυνατές, όμως ο ενθουσιασμός και οι πολύ καλές εμφανίσεις της ομάδας μας, μάς έφεραν με ρεκόρ 5-1 στην πολυπόθητη άνοδο και ειδικότερα στο πρωτάθλημα της Γ’ ΕΣΚΑ για πρώτη φορά στην ιστορία του ΑΟ Διονύσου, σε μία χρονιά που κλείνει το σωματείο τα 40 χρόνια».

«Επόμενη πρόκληση ήταν η τυπική όμως ιδιαίτερα σημαντική Γ’ Φάση, στην οποία με 3-0 νίκες έναντι των ομάδων που ανέβηκαν κατηγορία (Αμύντας U23, Οδυσσέας Αγίας Βαρβάρας και Εκάλη) μάς ανέδειξε δικαιωματικά ως την καλύτερη ομάδα της κατηγορίας και υπερπρωταθλήτρια, κάτι που είναι ιδιαίτερα τιμητικό για το σωματείο μας και την περιοχή μας. Επόμενος στόχος για την αδρική ομάδα είναι η άνετη παραμονή στην Γ’ ΕΣΚΑ».

«Ο μεγάλος όμως στόχος της νέας διοικητικής επιτροπής (με επικεφαλής τον κ. Μιχάλη Ξηροπαΐδη και την κ. Μαντώ Βαΐτση) που ανέλαβε στις αρχές του 2023 είναι η ανάπτυξη των ακαδημιών μας, που αυτή την στιγμή απαρτίζεται από 120 παιδιά. Δυστυχώς, αναλογικά με το πλήθος των αθλητών μας, οι ώρες αναλογικά είναι λίγες για προπόνηση στο κλειστό μας γήπεδο και συνεπώς έχουμε ενεργοποιήσει το ανοιχτό γήπεδο της περιοχής για την αναγκαία προπόνηση. Πιστεύουμε ότι μελλοντικά και μέσω της διαδικασίας όλο και περισσότερα παιδιά θα απαρτίζουν την ανδρική ομάδα. Οσον αφορά το μεγάλο όραμα της ομάδας μας είναι η εξέλιξη των αθλητών της ακαδημίας μας, εντός και εκτός γηπέδου, να τονίσουμε ότι είμαστε τυχεροί που τα παιδιά προπονούνται από δύο πολύ αξιόλογους και ικανότατους προπονητές τον κ. Τάσο Κόντο και τον Ξενοφώντα Καζαντζίογλου».

«Ο ανταγωνισμός στην ευρύτερη περιοχή είναι μεγάλος, όμως πιστεύω πως από πλευράς μας τουλάχιστον, αυτός ο ανταγωνισμός/συναγωνισμός θα μας κάνει σίγουρα καλύτερους, προς όφελος των αθλητών μας και της τοπικής κοινωνίας. Το γενικό πλάνο ξεκινάει από τους πιο μικρούς/ες αθλητές/τριες και φτάνει μέχρι και το ανδρικό μας τμήμα. Θα ήθελα να προσθέσω πως οι κινήσεις από πλευράς ΕΟΚ και ΕΣΚΑ θεωρώ ότι θα φέρουν λύση σε αρκετά προβλήματα/θέματα/ζητήματα, όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα των πρωταθλημάτων (πχ συμμετοχή u23 ομάδων με τον ενδεδειγμένο τρόπο) και την ανέλιξη/εξέλιξη νέων αθλητών που έχουμε τόσο ανάγκη ως ελληνικό μπάσκετ γενικότερα. Να τονίσω πως θέλουμε δίπλα μας όλους τους φορείς (ΕΟΚ, ΕΣΚΑ, Δήμο Διονύσου) σε δράσεις που έχουμε προγραμματίσει να διεξάγουμε στην περιοχή μας, με σκοπό την διάδοση του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης, δηλαδή το άθλημα που αγαπάμε και υπηρετούμε πιστά, ρομαντικά κι ερασιτεχνικά και προσπαθώντας πάνω σε επαγγελματικά πρότυπα και πλαίσια».