Connect with us

Μέσω συνέντευξής του στην ΕΣΚΑ ο έμπειρος τεχνικός, Κώστας Μιχελιουδάκης, τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών στο Αιγάλεω και προπονητής της ομάδας των Παίδων του «Σίτι» ανέπτυξε την φιλοσοφία του συλλόγου των δυτικών προαστίων.

Για την ευρύτερη λειτουργία:

«Η Ακαδημία μας τα τελευταία χρόνια λειτουργεί με σοβαρότητα και πρόγραμμα, με στόχο την προσέλευση νέων αθλητών για να διδαχθούν τα μυστικά του αθλήματος. Όλες οι προπονήσεις των τμημάτων γίνονται σε κλειστά γήπεδα με επάρκεια στις ώρες όσο είναι δυνατόν, κάτω από τις οδηγίες καταρτισμένων προπονητών με διπλώματα προπονητικής καλαθοσφαίρισης και καθηγητές ΤΕΦΑΑ. Η δική μου φιλοσοφία είναι οι αθλητές να βελτιώνουν την ικανότητά τους κάθε χρόνο σταδιακά και να μην μένουν στάσιμοι. Αυτοσκοπός δεν είναι μόνο η νίκη, αλλά η καθημερινή βελτίωση με πολύ μεγάλη σημασία στην τεχνική κατάρτιση, εκεί που αφιερώνουμε και το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης και στα βασικά του αθλήματος. Η προσέγγισή μας στα μικρότερα ηλικιακά τμήματα είναι παιδαγωγική, με έμφαση στην συμπεριφορά, στην πειθαρχία, στην καταπολέμηση του bullying».

Οι στόχοι

«Στα αγωνιστικά τμήματα ο ανταγωνισμός ανεβαίνει όπως και οι απαιτήσεις του προπονητή, πάντα σε αθλητικά πλαίσια με σεβασμό στο άθλημα και στους αντιπάλους. Τα τμήματά μας συμμετέχουν σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑ. Ο μεγάλος μας στόχος είναι να βάλουμε μέσα στο παρκέ όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά και να τους περάσουμε το… μικρόβιο της άθλησης . Προσπαθούμε να χτίσουμε δυνατές προσωπικότητες και φιλίες με αγάπη για το μπάσκετ. Ο επόμενος στόχος, είναι τα παιδιά που μας εμπιστεύονται, να μπορέσουν τα επόμενα χρόνια να επανδρώσουν το ανδρικό τμήμα του συλλόγου, αλλά και τα κλιμάκια των Εθνικών ομάδων, κάτι που ήδη αρχίζουμε να πραγματοποιούμε με την συμμετοχή παιδιών γεννημένα το 2005 και το 2006 στην ανδρική ομάδα και στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας, αλλά και στα κλιμάκια της ΕΣΚΑ».

Τα αποτελέσματα

«Η προσέλευση των παιδιών τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά ικανοποιητική, παρά τα προβλήματα που δημιούργησε ο covid και πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κόσμο του Αιγάλεω αλλά και των γύρω περιοχών που μας επιλέγουν. Όλα τα τμήματά μας έχουν πολύ δυνατές παρουσίες στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ. Τη σεζόν που τελείωσε, το Παιδικό Α’ τερμάτισε στην 1η θέση του ομίλου και πανηγύρισε την άνοδο στην Α1 Κατηγορία της ΕΣΚΑ, με παιδιά όλα από την περιοχή του Αιγάλεω. Οι μικροί… καμικάζι θα αγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο του χρόνου, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Το εφηβικό μας τμήμα αγωνίστηκε στην Α2 κατηγορία της ΕΣΚΑ με πολύ αξιοπρεπή παρουσία και φέτος στοχεύει και αυτό στην άνοδο, κάτι που θα βοηθήσει αυτά τα παιδιά να εξελιχθούν. Στις μικρότερες ηλικίες γίνεται ποιοτική δουλειά και επενδύουμε σε πολλά παιδιά με προσόντα, αλλά και ικανότητα παρακολουθώντας την εξέλιξή τους χρόνο με τον χρόνο.

Είναι σίγουρο ότι τα επόμενα χρόνια το σωματείο θα στηριχτεί στα δικά του παιδιά, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Να αναφέρω πως το παιδικό μας τμήμα ξεκινάει ήδη την προετοιμασία για την επόμενη σεζόν και καλεί μάλιστα παιδιά γεννημένα το 2008 που θέλουν να αγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο να δηλώσουν την παρουσία τους».

«Γίνεται μία αξιοσημείωτη συνολικά δουλειά στον σύλλογο από όλο το τιμ, όλο το σταφ, ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες και βέβαια τον πρόεδρο Αντώνη Τιρτιράκη, αλλά και τον διευθυντή ακαδημίας και υπεύθυνο οργάνωσης, Γιάννη Σταυρόπουλο. Να κάνω μία ειδική αναφορά στην ανδρική μας ομάδα που τερμάτισε στην 5η θέση στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας και με χορηγό τον κ. Γιαννούλη Καλλίλα στοχεύει όλο και ψηλότερα και είναι το καμάρι της πόλης μας».

*Ο κόουτς Μιχελιουδάκης ως αθλητής αγωνίστηκε σε: Ολυμπιάδα Αιγάλεω, ΑΕΚ, Εσπερο Καλλιθέας, Αιγάλεω, Απόλλων Αθηνών.

*Οι φωτογραφίες είναι από τις δραστηριότητες του ΑΟ Αιγάλεω αλλά και αρχειακές με τον κόουτς της ομάδας ως αθλητή.