Connect with us

Με συνέντευξή του στην ΕΣΚΑ ο Άρης Μακρυδάκης, τεχνικός του Βριλησσιακού στο τμήμα Ανδρών και υπεύθυνος αγωνιστικών τμημάτων στην συνολική προσπάθεια που γίνεται στο σωματείο των βορείων προαστίων, μίλησε για την φετινή σεζόν και την άνοδο στην Α’ Ανδρών, τα κλιμάκια και την γενικότερη φιλοσοφία…
«Εχοντας έναν βασικό κορμό από το περσινό πρωτάθλημα και με την προσθήκη στο ρόστερ μόνο δύο νέων παιδιών κρατούσαμε σίγουρα το πλεονέκτημα ότι σαν ομάδα θα είχαμε χημεία. Έτσι, ξεκινώντας η σεζόν βάλαμε ως στόχο να είμαστε στις πέντε πρώτες θέσεις, ώστε να βρεθούμε στα play off ανόδου. Από την προετοιμασία φάνηκε ότι δουλεύαμε πολύ καλά στις προπονήσεις, με όρεξη και διάθεση να γίνουμε καλύτεροι και πάντα σε συνδυασμό με το πολύ καλό κλίμα που μας χαρακτηρίζει ειδικά εδώ και έξι χρόνια, από το πρωτάθλημα της Δ΄ ΕΣΚΑ σε όλη την πορεία. Παρέα με τους αθλητές από τις ακαδημίες που αναπτύσσονται όλα αυτά τα χρόνια, καταφέραμε να φτάσουμε στην άνοδο στην Α΄ ΕΣΚΑ, μία επιτυχία που έδωσε χαρά σε όλο τον σύλλογο».

«Το πλάνο μας για τη νέα σεζόν είναι, κρατώντας τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν σαν ομάδα, να βγάλουμε στο γήπεδο την εικόνα ενός συνόλου που θα μάχεται συνεχώς και λαμβάνοντας και την εμπειρία της μεγαλύτερης κατηγορίας, να βελτιωνόμαστε ώστε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Προσπαθώντας για την όσο πιο άνετη παραμονή μας στην Α΄ΕΣΚΑ, πρώτα και κύρια».

«Η φιλοσοφία της ομάδας μας, είναι να δίνει ευκαιρίες σε νέα παιδιά από τις ακαδημίες μας, που θα εντάσσονται στο αντρικό και εκεί θα βρίσκουν μια ομάδα όπου οι περισσότεροι αθλητές της θα έχουν ακολουθήσει την ίδια διαδρομή. Από τις ακαδημίες του συλλόγου έως το αντρικό. Αυτό ισχύει και σήμερα. Με το μεγαλύτερο μέρος των αθλητών από το φετινό ρόστερ έχω ξαναδουλέψει στις αναπτυξιακές ηλικίες και αυτός είναι και ο βασικός στόχος, μέσα από το αναπτυξιακό μοντέλο του συλλόγου, να συνεχιστεί απρόσκοπτα αυτή η συγκεκριμένη διαδικασία».

«Ο ανταγωνισμός με τα γειτονικά σωματεία σίγουρα υπάρχει, αλλά με κοινό γνώμονα την ανάπτυξη του αθλήματος που όλοι αγαπάμε, ο συναγωνισμός θα έλεγα ανάμεσά μας είναι απόλυτα υγιής και λειτουργεί δημιουργικά για τους συλλόγους μας. Αλλωστε, είναι στην φιλοσοφία μας να ασχολούμαστε μόνο με το να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα εμείς την δουλειά μας, από το αναπτυξιακό μας μοντέλο στις ακαδημίες, μέχρι και το αντρικό. Η βαρύτητα που δίνει ο σύλλογος στο αναπτυξιακό του πλάνο θεωρώ πως είναι αξιοσημείωτη. Είμαστε ένας σύλλογος που ασχολείται με το κάθε παιδί ξεχωριστά. Κάθε παιδί για εμάς είναι μοναδικό και έχουμε διπλή ευθύνη, αρχικά να συνδράμουμε στην σωστή διαμόρφωση του χαρακτήρα του μέσα από τις αρχές του ομαδικού αθλητισμού, αλλά συνάμα και στην βελτίωσή, την πρόοδό του ως αθλητής».

«Παρόλο που οι γηπεδικές συνθήκες είναι δύσκολες, ο σύλλογός μας απαριθμεί πάνω από 400 αθλητές και αθλήτριες και σκοπός μας είναι μαθαίνοντας τις βασικές αρχές του αθλήματος να ενταχθούν όλα τα παιδιά στα αγωνιστικά τμήματα με επιτυχία. Σίγουρα οι αλλαγές που γίνονται στην ΕΣΚΑ και που συνολικά επιχειρούνται μέσω ΕΟΚ είναι προς την σωστή κατεύθυνση, ώστε τα πρωταθλήματά της να επιστρέψουν στο καλύτερο δυνατό επίπεδο από κάθε άποψη. Ευελπιστούμε πως με αυτό τον τρόπο το επίπεδο θα γίνει ακόμα καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό ταυτόχρονα. Με την προβολή εξάλλου των σωματείων θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για όλες τις διοργανώσεις».