Connect with us

Με συνέντευξή του στην ΕΣΚΑ ο τεχνικός διευθυντής Υποδομών (προπονητής Παίδων-Παμπαίδων) της Νίκης Αμαρουσίου, Νίκος Χρυσόγελος, δίνει το στίγμα της συνολικής δουλειάς στα κλιμάκια, κάνοντας έναν μίνι απολογισμό κι αναφερόμενος σε πολλά και σημαντικά ζητήματα.

Για τα κλιμάκια:

«Στόχος της δουλειάς μας στα τμήματα υποδομής ως σταφ, συνολικά ως σωματείο, είναι η παραγωγή παικτών που θα επανδρώσουν τα τμήματα Under21 και Ανδρών. Αυτό γίνεται με: 5 προπονήσεις εβδομαδιαίως σε όλα τα αγωνιστικά τμήματα (από Junior ως εφηβικό), με πολλούς αγώνες επίσημους και φιλικούς (συμμετοχή σε όλα τα πρωταθλήματα ΕΣΚΑ – εγχώρια και διεθνή τουρνουά). Η παραγωγική διαδικασία είναι εύκολη για εμάς, γιατί στα τμήματα υποδομής βάζουμε καλούς προπονητές/δασκάλους που μαθαίνουν στα μικρά παιδιά τα βασικά του αθλήματος».

Για τη νέα φιλοσοφία:

«Με τη νέα διοίκηση της ΕΟΚ έχει ξεκινήσει μια δυναμική προσπάθεια λειτουργίας των κλιμακίων. Χρειάζεται λοιπόν χρόνος για να βγει ένα συνολικό αποτέλεσμα στην καινούρια φιλοσοφία. Φυσικά ο χρόνος και τα αποτελέσματα θα δείξουν, αλλά ελπίζω η νέα φιλοσοφία να είναι πιο αποτελεσματική στο κομμάτι «τα βασικά του μπάσκετ». Κυρίως στο σουτ, το οποίο είναι και μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού μπάσκετ. Απ’ ό,τι γνωρίζω, στις τελευταίες διοργανώσεις νέων ηλικιακά ομάδων το ποσοστό μας στα σουτ 3-πόντων ήταν κάτω του 20%. Είναι ένας τομέας που χρήζει βελτίωσης σαφώς και φυσικά χρειάζεται πολλή δουλειά από όλους μας».

Για την πορεία των Παίδων:

«Η ομάδα των Παίδων (γενν. 2007) της Νίκης Αμαρουσίου είχε μια πετυχημένη αγωνιστική χρονιά το 2022-23. Τελείωσε αήττητη και πρώτη την πορεία της στον 2ο όμιλο του πρωταθλήματος της Α2 Κατηγορίας Παίδων της ΕΣΚΑ, έχοντας ρεκόρ νικών-ηττών 18-0. Με την επιτυχία της 1ης θέσης στον όμιλο της Α2 Κατηγορίας, η ομάδα μας πέτυχε την άνοδο στην κατηγορία Α1 του πρωταθλήματος Παίδων, όπου θα αγωνιστεί την σεζόν 2023-24. Στην συνέχεια του πρωταθλήματος φέτος και στην Β’ φάση που προκρίθηκε και αγωνίστηκε σε ουδέτερα γήπεδα, με ρεκόρ νικών-ηττών 2-3 κατάφερε να προκριθεί στις 10 καλύτερες φετινές ομάδες Παίδων της ΕΣΚΑ, όπου και τερμάτισε την παρουσία της αγωνιζόμενη στον νοκ άουτ αγώνα για την τελική φάση των 5 ομάδων του πρωταθλήματος Παίδων. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες και προπονητές για την επιτυχημένη πορεία».

Για το εφηβικό:

«Το εφηβικό τμήμα του συλλόγου έλαβε μέρος στη Β’ κατηγορία (1ος όμιλος) του πρωταθλήματος Εφήβων της ΕΣΚΑ και με ρεκόρ νίκες-ήττες 14-2 κατάφερε να προκριθεί στη Β’ φάση, όπου έφτασε ως αήττητο να διεκδικεί την άνοδο/πρόκριση στην Α2′ κατηγορία του πρωταθλήματος Εφήβων 2023-24. Οι Εφηβοι προκρίθηκαν ως 2οι στην 3η φάση του πρωταθλήματός τους κοιτώντας την συνέχεια και την προσπάθεια μέσα από τέσσερα ακόμα ματς για την άνοδο στην Α2 κατηγορία».