Connect with us

Με συνέντευξή του στην ΕΣΚΑ ο Ηλίας Μαϊχόσογλου, προπονητής ανδρικού και υπεύθυνος ακαδημιών στον Οδυσσέα Αγίας Βαρβάρας, ανέλυσε τα δεδομένα που αφορούν την ομάδα των δυτικών προαστίων και την πορεία της.

 

«Από την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 η φιλοσοφία της ομάδας όσον αφορά το ανδρικό τμήμα άλλαξε. Είχε έρθει η ώρα να εμπιστευτούμε τα δικά μας παιδιά. Τα παιδιά που ξεκίνησαν το μπάσκετ το 2012, με την ίδρυση του συλλόγου. Με ρόστερ από παιδιά γεννημένα από το 1999 έως το 2006 και ρεκόρ 10 νίκες και 10 ήττες πέρυσι και 21 νίκες και μία ήττα φέτος η ομάδα ανέβηκε στην Γ’ Ανδρών. Η επιτυχία αυτή γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουν πάρει μεταγραφή αθλητές για να δοκιμάσουν την τύχη τους σε υψηλότερο επίπεδο (ένας Β’ Εθνική, δύο Α’ Ανδρών, ένας Β’ Ανδρών). Στόχος για την επόμενη σεζόν είναι η παραμονή στην κατηγορία και η απόκτηση πολύτιμων εμπειριών που θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για τις επόμενες χρονιές».

 

«Ο covid δημιούργησε πολλά προβλήματα. Τα παιδιά βγήκαν εκτός ρυθμού και το πρώτο στοίχημα που έπρεπε να κερδίσουμε ήταν η ομαλή επιστροφή των νεαρών αθλητών στην προπονητική διαδικασία. Αφού έγινε αυτό μετά έπρεπε να φέρουμε νέους αθλητές. Σε αυτό βοήθησε το ότι οι προπονήσεις γίνονται μόνο σε κλειστό γήπεδο. Έτσι η ακαδημία πλέον απαριθμεί 200 παιδιά. Στόχος τα επόμενα χρόνια είναι τα παιδιά να γίνουν πολύ περισσότερα. Φιλοσοφία μας είναι τα παιδιά να αγαπήσουν το μπάσκετ. Με κίνητρο αυτήν την αγάπη δουλεύουμε σκληρά να μάθουμε στα παιδιά τα βασικά του αθλήματος. Αγωνιστικά το παιχνίδι έχει πολύ ένας εναντίον ενός, πολλές πάσες και γρήγορο ρυθμό. Οι αθλητές μας συμμετέχουν σε όλα τα πρωταθλήματα και δραστηριότητες/εκδηλώσεις της ΕΣΚΑ καθώς και σε άλλα τουρνουά. Το παιδικό αγωνίστηκε με επιτυχία στην Α2 κατηγορία και τερμάτισε 2ο μία ανάσα από την άνοδο στην Α1. Τα επόμενα χρόνια περιμένουμε και το εφηβικό να κάνει ανάλογες επιτυχίες».

 

«Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε αξιόλογα τμήματα κορασίδων και παγκορασίδων. Δεν είναι τυχαίο πώς δύο παίκτριες από εκείνες τις φουρνιές αγωνίζονται σε ομάδες Α’ Γυναικών και δύο σε ομάδες Β’ Γυναικών. Κρυφός μας πόθος είναι να αναγεννηθεί το γυναικείο μπάσκετ του συλλόγου. Η δημιουργία γυναικείων τμημάτων στα δημοτικά σχολεία με την βοήθεια των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων έχει αρχίσει και αποδίδει. Έτσι, καταφέραμε πέρυσι να αγωνιστούμε στο πρωτάθλημα των παγκορασίδων και φέτος στις κορασίδες. Δημιουργήθηκε και τμήμα τζούνιορ κοριτσιών. Είμαστε βέβαια πολύ πίσω ακόμα, αλλά βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας, την διοίκηση της ομάδας και τους γονείς και φίλους των αθλητών μας που έχουν αγκαλιάσει με αγάπη αυτή την προσπάθεια».