Connect with us

Με συνέντευξή του στην ΕΣΚΑ ο τεχνικός του ανδρικού τμήματος του ΑΟ Εκάλης, Σπύρος Σταθάκης, μίλησε για την πορεία της ομάδας των βορείων προαστίων και για τη νέα σεζόν.

Αρχικά, ανέφερε: «Η φετινή σεζόν αποτέλεσε ορόσημο για το ανδρικό τμήμα του ΑΟ ΕΚΑΛΗΣ καθώς έπειτα από 9 χρόνια ήρθε αρχικά η είσοδος στα play-offs και στη συνέχεια η κατάκτηση της 1ης θέσης του ομίλου και η άνοδος στην Γ’ ΕΣΚΑ Ανδρών. Ήταν μια μεγάλη επιτυχία για τα δεδομένα μας, λαμβάνοντας υπόψη ότι ήμασταν μια από τις πιο νεανικές ομάδες της κατηγορίας κι για εμένα προσωπικά, ήταν η πρώτη μου χρονιά ως προπονητής»

Οι στόχοι:

«Στην αρχή της σεζόν ο βασικός στόχος που θέσαμε μαζί με τον coach Αλέξανδρο Μεταξά και τον αρχηγό της ομάδας Νίκο Καραμανή, ήταν να παρουσιάσουμε ένα σοβαρό σύνολο στο πρωτάθλημα και να δώσουμε την εύκαιρα σε νέους αθλητές να πάρουν χρόνο και εμπειρίες. Η λογική μας επικεντρωνόταν στο να εξετάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, βήμα-βήμα, προσπαθώντας κάθε εβδομάδα να βελτιώνουμε τα plays μας, την λειτουργία μας στην άμυνα και τον ρυθμό στην επίθεση».

Τα αποτελέσματα:

«Το θετικό για εμάς ήταν ότι όλα τα παιδιά είχαν την θέληση και την ικανότητα να βελτιώσουν το παιχνίδι τους και σε συνδυασμό με την εξαιρετική χημεία που αναπτύξαμε, καταφέραμε προοδευτικά, να κάνουμε σημαντικές νίκες σε δύσκολες έδρες, υπό συνθήκες πίεσης. Οφείλω να παραδεχθώ ότι όλοι οι αθλητές μας έδειξαν δυνατό χαρακτήρα, καθώς, τόσο στην regular season όσο και στα play-offs, κερδίσαμε αρκετά παιχνίδια με status ”τελικού”, γνωρίζοντας ότι δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για εμάς. Θα ήθελα να τονίσω μάλιστα ότι αυτή η σημαντική επιτυχία της ανόδου και η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου σε σύνολο 41 ομάδων στην κατηγορία, επιτεύχθηκε πραγματοποιώντας ουσιαστικά μόνο μια προπόνηση κάθε εβδομάδα, λόγω έλλειψης διαθέσιμων ωρών στο γήπεδο της Πολιτείας, πράγμα το οποίο αναδεικνύει ακόμα περισσότερο το ταλέντο και την σοβαρότητα των παικτών μας».

Η νέα χρονιά:

«Η προσήλωσή στο καλό κλίμα, η συνέπεια στις προπονήσεις (σίγουρα περισσότερες στο εγγύς μέλλον), η συνεχής ατομική και ομαδική εξέλιξη καθώς και η γρήγορη αφομοίωση του τρόπου που θέλουμε να αγωνιζόμαστε, μάς έχει δώσει την αυτοπεποίθηση και την πίστη ότι την επόμενη χρονιά, μπορούμε να παρουσιάσουμε μια ακόμα καλύτερη ομάδα, στηρίζοντας κατά κύριο λόγο την ομοιογένεια του υπάρχοντος κορμού και στοχεύοντας σε λίγες νέες προσθήκες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Οι βασικές αρχές παραμένουν οι ίδιες, δηλαδή να παρουσιάσουμε ένα συμπαγές και σύγχρονο σύνολο, όπου κάθε παίκτης θα συμμετέχει ενεργά και η μπάλα θα περνάει απ’ όλα τα χέρια»

Αντί επιλόγου:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο της Εκάλης κ. Χρήστο Φαφαλιό για την ευκαιρία που μου έδωσε να αναλάβω την τεχνική καθοδήγηση του συλλόγου, τον συνεργάτη μου Αλέξανδρο Μεταξά για την αστείρευτη γνώση του σε αγωνιστικά και τεχνικά θέματα και τον αρχηγό μας Νίκο Καραμανή για την εμπειρία και τις συμβουλές που παρέχει στους συμπαίκτες του. Επίσης μιλώντας αγωνιστικά, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Βασίλη Σακκή για την μεγάλη ενέργεια και ταχύτητα που προσδίδει στην ομάδα, στον Θάνο Πρωτόπαπα για την συγκέντρωσή του στην εφαρμογή των συστημάτων μας, στον Κώστα Βλαχόπουλο για τα σημαντικά και κρίσιμα σουτ, στον Σταμάτη Γιακουμή για το ολοκληρωτικό hustle playing του, στον Χάρη Λαγκαδινό για την έφεση και την συνέπειά του στο σκοράρισμα, στον Σωκράτη Σεϊρλή για την προσήλωσή του στο παιχνίδι μας, στον Γιώργο Ξυπνητό για την ώθηση που μας δίνει στο transition και στον Δημήτρη Αποστολόπουλο για την σοβαρότητα που τον διέπει. Μεγάλο ευχαριστώ και στους ψηλούς μας, στον Λευτέρη Αναγνώστου για τις μάχες που δίνει στο ζωγραφιστό και το πάθος που εκπέμπει στους αγώνες, στον Αλέξανδρο Κουτσό για το all around παιχνίδι του σε άμυνα και επίθεση, στον Ορέστη Κοντογιάννη για την άμεση προσαρμογή και την σταθερά θετική παρουσία του στο παρκέ, και βεβαίως στους Νίκο Μάρκου και Γιάννη Κοντομηνά για την συμμετοχή τους στην ομάδα και την βοήθεια που παρείχαν μέσα στη χρονιά. Το λέω με απόλυτη ειλικρίνειά ότι έμαθα πολλά από όλους και χάρηκα κάθε στιγμή της σεζόν που πέρασε».