Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ζούπας: «Μεγάλη σημασία η υποστήριξη των ακαδημιών»

Μέσω σχετικής παρουσίασης ο Αμύντας αποκαλύπτει το πλάνο του ως σύλλογος σε ό,τι αφορά τις ακαδημίες και όχι μόνο. Είναι χαρακτηριστική η ανάλυση από το σωματείο του Υμηττού με τον Λεωνίδα Ζούπα που έχει πλέον έναν διαφορετικό ρόλο και να τοποθετείται σε πολλά από τα σημεία μέσω της παρακάτω συνέντευξης.

«Η υποστήριξη των Ακαδημιών έχει μεγάλη σημασία και αποτελεί βασική λειτουργία του Συλλόγου μας. Από την πρώτη μέρα ίδρυσής του, η σωστή διαπαιδαγώγηση της νεολαίας της τοπικής κοινωνίας ταυτιζόταν με τη προσπάθεια αύξησης του αθλητικού της επιπέδου, ακολουθώντας το μότο μας “Ευ Αγωνίζεσθαι”, με πολλές φορές να ακούγεται από τα στόμα των προπονητών ”πρώτα τα μαθήματα”! Αποτέλεσμα η όσο το δυνατόν καλύτερη κοινωνικοποίηση και οι σχέσεις που υπάρχουν με όλα τα παιδιά, που έχουν περάσει από τα γήπεδά μας, μετά την αγωνιστική τους καριέρα».

«Ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά μετά τη δυνατότητα που δόθηκε από την τοπική Ενωση, συμμετείχαμε στην τελευταία κατηγορία της (Δ’), με νέους έως 23 ετών, κατακτώντας και την άνοδο, προσπαθώντας για τη συνεχή αγωνιστικότητα των παιδιών, εξετάζοντας και τις δυνατότητες στελέχωσης της πρώτης ομάδας. Μία συνεχή προσπάθειά μας, που τις περασμένες σεζόν σταματούσε στην ηλικία των 21 ετών με το Τουρνουά των Νέων. Το ρόστερ των Ανδρών κάθε σεζόν στελεχώνεται από Νέους μας, υλοποιώντας και με αυτόν τον τρόπο τη συμμετοχή αθλητών μας στην πρώτη ομάδα. Η διαχείριση των Ακαδημιών από τα τμήματα των Παίδων, Κορασίδων έως τα πιο μικρά πραγματοποιείται, επί 15 συναπτά έτη, από τον τεχνικό μας διευθυντή, Θωμά Καραμπέτσιο».

Και η ανάλυση από το σωματείο:

Για τα τμήματα των Ακαδημιών και ο αγωνιστικός ρυθμός τους:

Τα ηλικιακά τμήματα ξεκινούν, για αγόρια και κορίτσια από την ηλικία των 5 ετών, με τμήματα κατηγοριοποιημένα, στις επόμενες ηλικίες, ανά έτος γέννησης. Τα τμήματα, σύμφωνα με το έτος γέννησης: 2018, 2017, 2016 (2), 2015, 2014, 2013 , 2012 (2), 2011, 2010, 2009, 2008 και το τμήμα υποδοχής, με παιδιά που πιάνουν για πρώτη φορά την πορτοκαλί μπάλα. Τα τμήματα των Εφήβων και Παίδων συμμετείχαν στην υψηλότερη Α1 κατηγορία της ΕΣΚΑ και τα τμήματα των Παγκορασίδων και Παμπαίδων συνέχισαν μέχρι πρόσφατα αήττητα στη Β’ φάση των αντίστοιχων τουρνουά. Στόχος υλοποιήσιμος και τη σεζόν που έρχεται η συμμετοχή μας σε όλα τα πρωταθλήματα και τουρνουά της ΕΣΚΑ και κατά περίπτωση η συμμετοχή σε τουρνουά. Ενδεικτικά η παρθενική συμμετοχή και δεύτερης ομάδας γυναικών στην τελευταία κατηγορία, όπως και στο τουρνουά Νέων Γυναικών, που αναδεικνύει τον στόχο μας».

Σύνδεση Ακαδημιών με την πρώτη ομάδα:

Η προσπάθεια σύνδεσης των Ακαδημιών με τις πρώτες ομάδες που τα τελευταία πέντε χρόνια συμμετέχουν και οι δύο στις δεύτερες τη τάξει Εθνικές κατηγορίες, είναι συνεχής. Η συμμετοχή μας στις Εθνικές κατηγορίες στα περισσότερα χρόνια της εβδομηντατριάχρονης ιστορίας μας και τα τελευταία τριάντα έξι, συνεχόμενα, έχει αναδείξει πλήθος αθλητών, με καθολικά υψηλό επαγγελματικό επίπεδο. Ενδεικτικά από τους παλαιούς Χρήστο Ζούπα (ιατρός), Φίλιππο Μακέδο (στρατιωτικός και πρώην Διοικητής ΕΥΠ), Γιώργο Ακάσογλου (Διευθυντής Westminster bank, διεθνής διαιτητής και μέλος ΚΕΔ), Γιάννη Δημαρά (δημοσιογράφος, συγγραφέας και βουλευτής), Νίκο Τσοσκούνογλου (καθηγητής ΤΕΦΑΑ), Δημήτρη Μαργαρίτη (καθηγητής Πανεπιστημίου Ν. Ζηλανδίας), Κώστα Ρήγα (Διευθυντής Εθνικής τράπεζας, διεθνής διαιτητής και υπεύθυνος διαιτησίας FIBA), Μαρίνος Κάβουρας (καθηγητής Πολυτεχνείου Αθηνών) και Αγγελο Ζούπα (εκπρόσωπος Α2 στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ), έως τους νεότερους Κώστα Κόλλια (δικηγόρος του Συλλόγου), Νάσο Γαλακτερό και Δημήτρη Καραπλή και τον γενικό αρχηγό όλων των τμημάτων μας Λεωνίδα Ζούπα».