Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σταϊκόπουλος: «Από την αρχή θέλαμε την άνοδο»

Ο Ζωγράφου βρίσκεται στην κορυφή του δευτέρου ομίλου της δεύτερης κατηγορίας Ανδρών και παρόλο που ακόμη μένουν έντεκα αγωνιστικές για το τέλος του πρωταθλήματος, η ομάδα του Στέλιου Σταϊκόπουλου έχει «αγκαλιάσει» την άνοδο. «Από την αρχή στόχος μας ήταν να ανέβουμε κατηγορία» παραδέχθηκε ο έμπειρος κόουτς μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΚΑ.

Κόουτς από την αρχή στόχος της ομάδας ήταν η άνοδος ή αυτό προέκυψε στην πορεία;

«Δεν κρυφτήκαμε ποτέ. Από την αρχή στόχος μας ήταν να ανέβουμε κατηγορία και πλέον βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να τα καταφέρουμε. Ήταν αυτοσκοπός η άνοδος».

Περιμένατε να έχετε τόσο μεγάλη διαφορά από τον τρίτο της βαθμολογίας έντεκα στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος;

«Όχι δεν περιμέναμε να υπάρχει τόση διαφορά. Το μυστικό για εμάς είναι πως κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά είναι μεγάλη αλήθεια. Αν αρχίζεις να σκέφτεσαι πως έχω να παίξω με αυτόν και μετά με τον άλλον τότε χάνεις τη συγκέντρωση σου και νομίζεις πως έχει να παίξεις με όλους μαζί. Περίμενα πως θα υπάρχει ακόμη μια ομάδα που θα ήταν πολύ κοντά στην κορυφή. Από την τρίτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου, όμως, η διαφορά άνοιξε αρκετά. Πάντως, το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι πάρα πολύ υψηλό. Ειδικά από τη μέση της βαθμολογίας και προς τα επάνω, οι περισσότερες ομάδες είναι αρκετά καλές και μερικές από αυτές θα μπορούσαν να παίζουν ακόμη και στην πρώτη κατηγορία».

Κόουτς βρίσκεστε έναν χρόνο στην ομάδα. Έχετε καταφέρει όλα όσα θα θέλατε αυτούς τους δώδεκα μήνες;

«Ανέλαβα την ομάδα πέρσι τέτοια εποχή. Δεν καταφέραμε να μείνουμε στην πρώτη κατηγορία και υποβιβαστήκαμε, αλλά κάνοντας έναν καλό σχεδιασμό το καλοκαίρι, τώρα μπορούμε να μιλάμε για άνοδο. Κρατήσαμε έναν βασικό κορμό και αυτό ήταν το μυστικό. Αν με το καλό έρθει η άνοδος, δεν θα κάνουμε περισσότερες από 3-4 προσθαφαιρέσεις».

Η διοίκηση βρίσκεται κοντά στην ομάδα;

«Ειλικρινά δεν έχω λόγια για την διοίκηση της ομάδας. Πέρσι, όταν η ομάδα είχε ήδη πέσει κατηγορία, μας έψαχνε ο πρόεδρος μέσα στο Πάσχα για να μας πληρώσει και επειδή καθυστέρησε τέσσερις ημέρες την πληρωμή, μετά μας ζητούσε συγγνώμη. Αυτά τα πράγματα δεν τα συναντάς εύκολα. Πρόκειται για εξαιρετικούς ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τα πάντα με χαμόγελο και αυτό είναι το καλύτερο».

Από τον κόσμο υπάρχει ανταπόκριση;

«Έρχεται αρκετός κόσμος στο γήπεδο, αλλά η αλήθεια είναι πως πάντα θες παραπάνω. Το κλειδί είναι πως έχουμε στην ομάδα αρκετούς έφηβους και αυτό φέρνει κόσμο στο γήπεδο μιας και οι φίλαθλοι θέλουν να βλέπουν δικά τους παιδιά, της περιοχής τους».

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply