Connect with us

Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου- Ενημέρωση για “Μπάσκετ για Όλους”

Πριν 4,5 μήνες η μεγαλύτερη ένωση της Χώρας, η ΕΣΚΑ, στα πλαίσια του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης ανακοίνωσε το Πρόγραμμα «Μπάσκετ για Όλους».

Το πρόγραμμα Κοινωνικής Συμπερίληψης, το οποίο αγκάλιασε η ΕΟΚ από την πρώτη στιγμή, αφορά στη δημιουργία, από τα Σωματεία της Ένωσης, τμημάτων Μπάσκετ για παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του Αυτισμού και παρέχεται άνευ συνδρομής στους συμμετέχοντες αθλητές!

Μετά από εντατική δουλειά, τόσο από την ΕΣΚΑ όσο και από τα σωματεία που εξέφρασαν την θέληση να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα, η οποία περιελάμβανε:

  1. την ενημέρωση των σωματείων για τις λεπτομέρειες του προγράμματος,
  2. την εκπαίδευση των προπονητών από εξειδικευμένους ψυχολόγους,
  3. την προετοιμασία των απαιτούμενων ενεργειών για την ανακοίνωση του προγράμματος και την εύρεση «χορηγών» οι οποίοι θα υποστηρίξουν το πρόγραμμα,
  4. την προετοιμασία των σωματείων αναφορικά με α) την εύρεση γηπέδων και ωρών προπόνησης, β) τη δημιουργία ξεχωριστού ισοτόπου απ΄ όπου θα ενημερώνονται οι γονείς και οι αθλητές, γ) τη πρόσληψη προπονητών /ψυχολόγου/εργοθεραπευτή και δ) την αγορά εξειδικευμένου υλικού

είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε  ότι τρία (3) σωματεία μας ξεκινούν άμεσα τις προπονήσεις ενώ ένα (1) αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο ο οποίος ενημερώνεται σε τακτή βάση με τα νέα του Προγράμματος καθώς επίσης και τα νέα των Σωματείων:

https://eska.gr/category/%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b5%cf%85%ce%b8%cf%85%ce%bd%ce%b7/

Παράλληλα, η ομάδα εργασίας βρίσκεται σε συζητήσεις και με άλλα σωματεία τα οποία εξετάζουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα.

Ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός του προγράμματος είναι σταδιακά να ενταχθούν και άλλα σωματεία, διευρύνοντας το αποτύπωμα της κοινωνικής δράσης της Ένωσης, ενώ μελλοντικά θα διενεργηθούν δράσεις που θα αφορούν όλα τα σωματεία τα οποία λειτουργούν τμήματα μπάσκετ για παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του Αυτισμού.

Η Ομάδα εργασίας

Τσώνης Φώτης | Α’ Αντιπρόεδρος | Υπεύθυνος   του Προγράμματος «Μπάσκετ για Όλους»

Φ. Ροίδου | Υπεύθυνη Ψυχολόγος

Ν. Λινοξυλάκης | Υπεύθυνος Προπονητικού Προγράμματος

Αρτ. Παναγή | Project Coordinator

 

Για την ΕΣΚΑ

Γ. Αλεξόπουλος (Πρόεδρος)          Α. Τάσκος (ΓΓ)

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

More in Δελτία Τύπου