Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Καλφόπουλος: «Όσο ψηλότερα γίνεται»

Η Ένωση Ηρακλείου είχε ως στόχο στο ξεκίνημα της σεζόν να παλέψει για τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ, αλλά οι αρκετοί τραυματισμοί και διάφορες άλλες αναποδιές, δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Φίλιππου Ταμπάκη να παραμείνει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως στην Ένωση… τα έχουν παρατήσει. «Θέλουμε να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται» τόνισε ο Αλέξης Καλφόπουλος μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Ένωσης.

 


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο έμπειρος φόργουορντ στο eska.gr

Οι φετινοί στόχοι επιτεύχθηκαν;

«Η αλήθεια είναι πως είχαμε θέσει ως στόχο να κάνουμε μια καλύτερη πορεία, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Κάτι οι τραυματισμοί, κάτι κάποια μικροπροβλήματα, δεν μας επέτρεψαν να είμαστε κοντά στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ, κάτι που ήταν και ο πρωταρχικός μας στόχος. Τώρα θέλουμε να κάνουμε ένα καλό φινάλε και να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται».

Γενικά το επίπεδο του πρωταθλήματος σε αφήνει ικανοποιημένο;

«Θεωρώ πως η ΕΣΚΑ βρίσκεται σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά εκτιμώ πως υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης. Κατά τη γνώμη μου οι ομάδες της ΕΣΚΑ θα έπρεπε να έχουν ως στόχο να βελτιώσουν την παραγωγική διαδικασία και όχι να κάνουν πρωταθλητισμό. Η διεξαγωγή των πλέι οφ έχει αναβαθμίσει το πρωτάθλημα, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό».

Ο κόσμος ανταποκρίνεται; Γεμίζει το γήπεδο;

«Η αλήθεια είναι πως δεν έρχεται αρκετός κόσμος στο γήπεδο και γι’ αυτό έχουν μερίδιο ευθύνης και οι ομάδες. Θα έπρεπε σε κάθε περιοχή να υπάρχει μια ομάδα και όχι από 5-6. Ξέρω πως υπάρχουν περιοχές που έχουν έξι ομάδες ενώ θα μπορούσαν να έχουν 1-2 αρκετά καλές. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να κοιτάξουμε όλοι ώστε το μπάσκετ να γίνει ακόμη πιο ελκυστικό σε αυτές τις κατηγορίες». 

Είσαι… μια ζωή στα γήπεδα. Σκέφτεσαι να αποσυρθείς ή θα φορτώνεις και του χρόνου τα αντίπαλα καλάθια;

«Πριν ξεκινήσει η σεζόν έλεγα πως αυτή η χρονιά θα ήταν η τελευταία για εμένα. Ακόμη, όμως, δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω».

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply