Connect with us

Νήαρ Ηστ και Αιγάλεω, αντίπαλοι ξανά. Aπό τις ομάδες με, αναμφίβολα, μακρά ιστορία, «βαριά» φανέλα, παράδοση, σπουδαίες μπασκετικές στιγμές, αναμνήσεις, πιστό κοινό και «διπλούς πράκτορες» (παρακάτω, ενδεικτικά). Πρόσωπα, δηλαδή (παίκτες, προπονητές), που συνεργάστηκαν -στο παρελθόν- και με τις δύο πλευρές (στην βασική φωτογραφία, άλλωστε, διακρίνεται ο Αγγελος Σιαμανδούρας). Αλλοι, λογικό κιόλας, συνέδεσαν το όνομά τους, δέθηκαν περισσότερο, με τους μεν ή με τους δε, τη Νήαρ ή το «Σίτι».

«Ερυθρόλευκοι» και «κυανόλευκοι», πάντως, συναντώνται εκ νέου, λοιπόν, οι δρόμοι τους (και τι πιο χαρακτηριστικό από Εθνικής Αντιστάσεως-Καισαριανή και Ιερά Οδός-Αιγάλεω), «συμπίπτουν», αυτή τη φορά, στα παρκέ της Α’ ΕΣΚΑ Ανδρών.  Aν και οι δυσκολίες παρουσιάστηκαν μαζεμένες και οι δύο ομάδες -γενικότερα- δεν είναι στην πιο καλή κατάσταση που θα μπορούσαν, από όποια άποψη και να το δει κάποιος, εντούτοις, το ενδιαφέρον περισσεύει σε τέτοιες αναμετρήσεις.

Αμφότερα τα σωματεία έχουν αναμετρηθεί και σε υψηλότερη κλίμακα, σε άλλο επίπεδο, στο πέρασμα των ετών, αλλά φέτος οι… μάχες, τα κλασικά αττικά ντέρμπι, με μακροπρόθεσμο -παράλληλο- σκεπτικό και των δύο την σταδιακή αναδιάρθρωση, μεταφέρθηκαν στην πέμπτη τη τάξει κατηγορία, στα τοπικά πρωταθλήματα.

Υ. Σ.: Τους δυο αντιπάλους ενώνουν και δύο συνονόματοι, Θωμάς Νίκου… εις διπλούν, ο ένας αγωνίστηκε στη Νήαρ, ο άλλος ήταν μέλος του τεχνικού τιμ του Αιγάλεω.

 

Θέμης Κουπίδης, Μάνθος Σοφογιάννης

329021

Πάντοτε, Νήαρ Ηστ και Αιγάλεω στήριζαν, όπως και τώρα, τους γηγενείς παίκτες, τα «προϊόντα παραγωγής», έχοντας έντονο το στοιχείο της εντοπιότητας στα ρόστερ. Ας δούμε, όμως, μερικές από τις ενδεικτικές περιπτώσεις παικτών, που βρέθηκαν και στην δυτική όχθη και στην Καισαριανή, αλλά μέσα σε εκείνους προσθέστε τον κόουτς Τόλη Χατζηγιαννακό, αλλά και τον κόουτς Γιώργο Ζευγώλη.

Δήμος Φωτίου

647315

Γιώργος Ζευγώλης

thumbnail

Τόλης Χατζηγιαννακός

xatzigiannakos_new_207x191

Νίκος Μίχαλος

mihalos2

Ηλίας Εμίρης

621878

Αλέξης Τόλιας

132897xlarge

Φραγκίσκος Αμάτο

DSC_0028 [1600x1200]

Γιάννης Τσολάκης

Tsolakis1-300x199

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply