Connect with us

Με το δεξί ξεκίνησε στην Α’ ΕΣΚΑ Ανδρών η Αμιλλα Περιστερίου, ωστόσο στον μπασκετικό χάρτη η ομάδα των δυτικών προαστίων έχει να επιδείξει -εκτός από παρόν- και σημαντικό παρελθόν. Δεν είναι τυχαίο και ξεκινώντας από τα φετινά μας αφιερώματα εμβαθύνουμε αρχικά στην Άμιλλα, πως από το σωματείο ξεπήδησαν άνθρωποι με την δική τους ξεχωριστή πορεία στον χώρο. Αρρηκτα συνδεδεμένος με την ‘Αμιλλα
είναι μεταξύ άλλων ο Αργύρης Πεδουλάκης, που έχει καθίσει στον πάγκο της στα ξεκινήματά του ο ίδιος ως προπονητής. Επίσης: Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης άρχισε ουσιαστικά το μπάσκετ από την Άμιλλα.
Πώς συνδέονται «Αρτζι» και «Λάρι»; Με την πρόσφατη διαφωνία/διένεξη στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, αλλά κατόπιν την «φωτιά» να σβήνει.

BASKET LEAGUE 2020-2021 / ÁÅÊ – ÐÅÑÉÓÔÅÑÉ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÓÙÔÇÑÇÓ ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI)

EUROBASKET 2022 / Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ακόμη, από την Αμιλλα έκανε τα πρώτα του παικτικά βήματα ο Μάνος Παπαδημητρίου κι αργότερα έφτασε με το Αιγάλεω ως την Α1. Μεταφερόμενοι στο γυναικείο Μπάσκετ και την σύνδεση της Αμιλλας με προσωπικότητες των παρκέ, η Ανθή Μπαλτά -που είναι κοντά στην ομάδα- διακρίνεται στην συγκεκριμένη λίστα. Επιπροσθέτως, η Δώρα Παντέλη και η Γιώτα Δραγωνέα. Αυτά είναι τα πιο ενδεικτικά, χαρακτηριστικά τουλάχιστον παραδείγματα περιπτώσεων του πώς η ‘Αμιλλα μέσα από την διαδικασία και τα παρκέ της ΕΣΚΑ γεννά πρωταθλητές. Δείγμα ότι η δουλειά στις ομάδες της ΕΣΚΑ και στα τοπικά πρωταθλήματα αποδίδει καρπούς, γεννώντας πρωταγωνιστές.

Á1 ÊÁÔÇÃÏÑÉÁ ÃÕÍÁÉÊÙÍ / ÐÁÍÁÈËÇÔÉÊÏÓ – ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÖÁÍÇ ÔÑÕØÁÍÇ / MOTION TEAM)