Connect with us

Ο κόουτς της γυναικείας ομάδας του Κρόνου Γέρακα, Αντώνης Παπαδέλος, παραχωρώντας μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη (πηγή: woman2woman.gr), είπε πολλά και σημαντικά και παραθέτουμε απoσπάσματα των τοποθετήσεών του:

«Προσωπική μου άποψη είναι πως το γυναικείο μπάσκετ βρίσκεται σε πτώση. Οφείλεται κυρίως στο ότι δεν δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις μικρές ηλικίες. Η δουλειά που γίνεται σε αυτό το επίπεδο είναι ελλιπής. Δεν υπάρχει ένας γενικός σχεδιασμός και δυστυχώς είναι λίγες οι ομάδες που δουλεύουν σε αυτό το κομμάτι. Θα έπρεπε να ξεκινάμε από αυτό. Υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες και στη φύση της γυναίκας, αλλά και ως κόουτς δεν μπορείς να μιλήσεις με τον ίδιο τρόπο που μιλάς σε έναν άντρα. Ο προπονητής πρέπει –με την καλή έννοια πάντα- να γίνει πιο φίλος με την αθλήτρια, να μιλάει μαζί της, να μπει στον ψυχισμό της, να κατανοήσει τις ιδιαιτερότητές της. Είναι λίγα τα σωματεία που προσπαθούν να χτίσουν από τα… σπάργανα, να βγάλουν δικές τους παίκτριες και να διεκδικήσουν αυτό το οποίο μπορούν. Σίγουρα όμως, μία από αυτές τις ομάδες είναι ο Κρόνος! Εδώ και 9 χρόνια γίνεται καταπληκτική δουλειά και αποτέλεσμα όλου αυτού είναι ότι ο Γέρακας στις μικρές ηλικίες πρωταγωνιστεί συνεχώς. Για παράδειγμα, η εκπληκτική πορεία στις Κορασίδες φέτος, δεν είναι μια φωτοβολίδα! Συμβαίνει, λόγω της τρομερής δουλειάς που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια, με τους κόουτς Γεωργακόπουλο, Χατζηιωαννίδη, Σιλιόγκα, Κουρτέση, να τα δίνουν όλα πραγματικά, για να υπάρχουν τα αποτελέσματα που βλέπουμε και θα βλέπουμε ακόμη περισσότερο στο μέλλον. Το ότι έχουμε έξι παιδιά στην προεπιλογή του κλιμακίου Νότου της Εθνικής, αποδεικνύει του λόγου το αληθές».

Και πρόσθεσε: «Aν κοιτάξει κανείς και το τμήμα Γυναικών του Κρόνου, υπάρχουν τρεις αθλήτριες που είναι πιο πάνω ηλικιακά, ώστε με την εμπειρία και τις παραστάσεις που έχουν, να μπορέσουν να βοηθήσουν τις μικρότερες και να κρατιέται μία ισορροπία μέσα στο σύνολο, όμως πέρα από αυτές τις τρεις, όλα τα άλλα κορίτσια προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου και ανταμείβονται με την συμμετοχή τους στην Α’ ΕΣΚΑ Γυναικών, μετά μάλιστα από δύο διαδοχικές ανόδους από τη Γ’ και τη Β’ Κατηγορία. Πρωταρχικός μας στόχος φυσικά είναι να κρατήσουμε αυτά τα παιδιά μαζί μας. Ο Κρόνος, αυτή την στιγμή, είναι ένα πάρα πολύ δυνατό πρότζεκτ! Ο Κρόνος φτιάχτηκε μέσα σε σωστές βάσεις, τόσο διοικητικά, όσο και προπονητικά, ώστε να μπορέσει να έχει όλα τα εχέγγυα για να προχωρήσει στο μέλλον. Φυσικά, θα θέλαμε να υπάρχει πολύ μεγαλύτερη βοήθεια από τον Δήμο. Ενα πολύ μεγάλο θέμα που αντιμετωπίζει η ομάδα, είναι το γηπεδικό. Επίσης, να πω, στην χώρα μας (δυστυχώς), έχουμε 2-3 κόουτς στο γήπεδο και άλλους 50 στις κερκίδες. Κακώς, ο ρόλος του γονέα έχει ταυτιστεί με αυτόν του προπονητή στο σπίτι. Και γι’ αυτό δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να παρεισφρέει στο παιδί η πίεση του γονέα. Οι ομάδες πρέπει να είναι οικογένειες και παρέες».

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply