Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η ώρα του final-4 Kυπέλλου Γυναικών – Τι λένε οι κόουτς!

Με συνεντεύξεις τους στην ΕΣΚΑ και σε μορφή άρθρου οι κόουτς των τεσσάρων φιναλίστ του Final-4 Κυπέλλου Γυναικών “Νίκος Βαρελάς” (16-17/3, Κλειστό Μελισσίων “Π. Τριανταφύλλου) κατέθεσαν τις απόψεις τους. Θυμίζουμε τα ζευγάρια κατά σειρά στα ημιτελικά: ΦΟ Τούφας-Αρης Χολαργού, Μελίσσια Κ23-Προμηθέας.

Ελένη Μίχα (ΦΟΤ Χαλανδρίου):

«Ο θεσμός του Κυπέλλου είναι πόλος έλξης τόσο για τους συλλόγους όσο και για το φιλοθεάμον κοινό. Το γεγονός και μόνο ότι τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ δίνει στους αγώνες ιδιαίτερη αίγλη λόγω της αγωνίας και της έντασης που δημιουργούν. Ο σύλλογός μας Φ.Ο.ΤΟΥΦΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ βρίσκεται για 3η συνεχόμενη φορά στο FINAL-4 του κυπέλλου. Ξεκίνησε την διαδρομή του περνώντας απευθείας στον δεύτερο γύρο του θεσμού. Στη β’ φάση αντιμετώπισε και απέκλεισε την ομάδα της ΠΕΥΚΗΣ (Α’ ΕΣΚΑ). Στη συνέχεια τη ΔΑΦΝΗ ΑΘΗΝΩΝ (Α’ ΕΣΚΑ) και τέλος το ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Α’ ΕΣΚΑ), τα οποία ήταν και εκτός έδρας. Η διαδρομή μας δεν ήταν καθόλου εύκολη, αφού όλες οι ομάδες ήταν ιδιαίτερα αξιόμαχες. Η κλήρωση μάς έβγαλε ν’ αγωνιστούμε στον ημιτελικό με την ομάδα του ΑΡΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ. Σαφώς η ομάδα του ΑΡΗ, που αυτή τη στιγμή είναι πρώτη και αήττητη στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ, είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Ωστόσο, όταν ξεκινάει ένας ημιτελικός κανείς δεν σκέφτεται αν είναι φαβορί ή αουτσάιντερ. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα και ελπίζουμε να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι αντάξιο του θεσμού. Για το δεύτερο ζευγάρι, ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (Α’ ΕΣΚΑ) και ΜΕΛΙΣΣΙΑ U23 (Β’ ΕΣΚΑ), η γνώμη μου είναι ότι θα γίνει ένα επίσης δυνατό παιχνίδι. Οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη. Καθώς οδεύουμε προς τις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου, κάνοντας μια μικρή ανασκόπηση, μπορώ να πω ότι το πρωτάθλημα σε γενικό πλαίσιο είναι αρκετά ανταγωνιστικό. Αν εξαιρέσουμε την ομάδα του ΑΡΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ που πραγματικά κάνει την διαφορά, έχοντας στις τάξεις του δύο καταξιωμένες διεθνείς παίκτριες, την Ολγα Χατζηνικολάου και την Πελαγία Παπαμιχαήλ, οι υπόλοιπες ομάδες αναμετρώνται σ’ όλη τη διάρκεια προσφέροντας ντέρμπι και μεγάλες ανατροπές. Η ομάδα μας απαρτίζεται από παίκτριες οι οποίες στην πλειοψηφία τους ήρθαν φέτος στον σύλλογο και οι προσθήκες τους έγιναν σταδιακά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μη βρούμε πολύ γρήγορα ρυθμό. Στόχος μας όμως είναι να βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι καθώς και να εντάξουμε στο δυναμικό μας παίκτριες μικρότερων ηλικιών. Κλείνοντας, εύχομαι σε όλες τις ομάδες να έχουμε ωραίους αγώνες, με υγεία και εξαιρετικό θέαμα προς ανταμοιβή όλης της προσπάθειάς μας μέχρι σήμερα αλλά και των φιλάθλων που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους στο FINAL-4».

Νίκος Βερροιόπουλος (Αρης Χολαργού):

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτή την γιορτή του μπάσκετ γυναικών. Το καλοκαίρι, έχοντας την αμέριστη στήριξη της διοίκησης, δημιουργήσαμε ένα πολύ ποιοτικό σύνολο, διαθέτοντας στο δυναμικό μας αθλήτριες που έχουν γράψει ιστορία στα γήπεδα και αποτελούν παράδειγμα για τις νεότερες. Η ομάδα μας έχει δύο κατακτήσεις (2019, 2020) και αναμφισβήτητα, το Κύπελλο αποτελεί για εμάς έναν βασικό αγωνιστικό στόχο από την αρχή της σεζόν. Προπονούμαστε και προετοιμαζόμαστε έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε δυσκολία και να πετύχουμε τους στόχους μας. Το format της διοργάνωσης δεν επιτρέπει «φαβορί» και «αουτσάιντερ», καθώς μιλάμε για νοκ άουτ παιχνίδια. Η ομάδα που θα βρεθεί σε καλύτερη μέρα και θα δείξει μεγαλύτερη θέληση θα έχει το πλεονέκτημα. Στον δρόμο για το Final-4, επικρατήσαμε της Ε.Φ.Α.Ο.Ζ. εντός έδρας και του Γ.Σ. Περιστερίου εκτός. Στον πρώτο ημιτελικό θα αντιμετωπίσουμε την Τούφα Χαλανδρίου (βρίσκεται 3η συνεχόμενη σεζόν στον θεσμό), ομάδα με μια πολύ έμπειρη και καταξιωμένη προπονήτρια που διαθέτει αξιόλογο ρόστερ. Αμφότερα τα μεταξύ μας παιχνίδια στο πρωτάθλημα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας αν θέλουμε να βρεθούμε στον τελικό. Στον δεύτερο ημιτελικό, βρίσκονται η αναπτυξιακή ομάδα (U23) των Μελισσίων και ο Προμηθέας Χαλανδρίου. Τα Μελίσσια, με πολύ καλή οργάνωση και υπομονή, εφαρμόζουν ένα νεανικό πλάνο, το οποίο στηρίζουν και στη γυναικεία ομάδα τους που αγωνίζεται στην Α2 Εθνική Κατηγορία με πολύ θετικά δείγματα. Ο Προμηθέας είναι μια σκληρή ομάδα και πιστεύω ότι όποιος επιβάλλει τον ρυθμό του θα καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ να πραγματοποιηθεί μια πολύ όμορφη διοργάνωση και τα παιχνίδια να είναι μια πραγματική διαφήμιση για το μπάσκετ γυναικών».

Παντελής Καλογερόπουλος (ΚΑΟ Μελισσίων U23):

«Όταν έδωσε η Ομοσπονδία το πράσινο φως στις ομάδες να δημιουργήσουν τμήμα Νέων Γυναικών (U23), όλοι στον σύλλογο γνωρίζαμε ότι θα ήταν μια ευκαιρία μεγαλύτερης εξέλιξης της αναπτυξιακής μας διαδικασίας. Έτσι κι αλλιώς, η φιλοσοφία του Οργανισμού είναι να δουλεύει με νεαρά κορίτσια και γι’ αυτό τον λόγο η γυναικεία μας ομάδα, η οποία αγωνίζεται για 12 συναπτά έτη στις Εθνικές Κατηγορίες, αποτελείται στο 90% της από αθλήτριες U23. Με τη δημιουργία της ομάδας νέων γυναικών (U23) δώσαμε περισσότερους αγώνες στα κορίτσια κυρίως των νεανίδων (U18) και εμπειρίες μέσω των παραστάσεων σε Γ’ και Β’ ΕΣΚΑ αντίστοιχα. Η ομάδα σήμερα έχει πετύχει την απευθείας άνοδό της στην Α’ ΕΣΚΑ και διεκδικεί – με τις όποιες πιθανότητες έχει – το Κύπελλο ΕΣΚΑ λαμβάνοντας μέρος στο Final Four της διοργάνωσης. Πάνω από 30 κορίτσια έχουν αγωνιστεί με το συγκεκριμένο τμήμα αυτά τα δύο χρόνια και είμαστε περήφανοι για το τι έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα! Όσον αφορά το Final Four, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα συμμετέχουμε και θα διεκδικήσουμε έναν τίτλο ως η “σταχτοπούτα” της διοργάνωσης. Άρης Χολαργού, Προμηθέας και Τούφα έχουν αρκετές συμμετοχές σε Final Four και τελικούς. Μπροστά μας έχουμε έναν πολύ δύσκολο ημιτελικό κόντρα σε μια παραδοσιακή ομάδα της ΕΣΚΑ όπως είναι ο Προμηθέας, ο οποίος έχει στη σύνθεσή του κορίτσια με υψηλότερες παραστάσεις από τα δικά μας και με μια προπονήτρια με αρχές, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Νομίζω ότι λίγο πιο μπροστά από όλους είναι ο Άρης Χολαργού καθώς έχει μια εξαιρετική ομάδα και έναν επίσης πολύ καλό προπονητή. Φυσικά σε μια διαδικασία Final Four οι εκπλήξεις δεν αποκλείονται, οπότε όποια ομάδα βρεθεί εκείνο το διήμερο σε “καλό φεγγάρι” μπορεί να σηκώσει το κύπελλο. Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ για τη διοργάνωση να είναι μία γιορτή και ο κόσμος να κατακλύσει το Κλειστό Γυμναστήριο Μελισσίων “Παναγιώτης Τριανταφύλλου” στηρίζοντας την προσπάθεια των κοριτσιών όλων των ομάδων. Θα πρέπει επιτέλους να αποδεχθούμε πως υπάρχει και γυναικείο μπάσκετ, το οποίο πρέπει να αποκτήσει δυναμική και να μεγαλώσει. Νομίζω πως όλοι εμείς, οι συντελεστές της εξέλιξης του, πρέπει να είμαστε σε κλίμα συνεργασίας και όχι αντιπαλότητας, έτσι ώστε να το δούμε επιτέλους να αναπτύσσεται».

 

Ολγα Σκαρογιάννη (Προμηθέας Χαλανδρίου):

«Για τον Προμηθέα Χαλανδρίου αποτελεί τιμή αλλά και επιβράβευση της δουλειάς που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια,η συμμετοχή μας σ’ ένα ακόμη final 4 Κυπέλλου ΕΣΚΑ. Είμαστε ένα νεανικό σύνολο, με το μεγαλύτερο ποσοστό των αθλητριών να προέρχεται από τις ακαδημίες του συλλόγου. Για να φτάσουμε ως εδώ αγωνιστήκαμε στην διάρκεια της χρονιάς με Κρόνο Γέρακα, ΖΑΟΝ, και Λέων Κορωπίου. Στον ημιτελικό η κλήρωση μάς έβγαλε να αντιμετωπίσουμε επίσης άλλη μια νεανική ομάδα, αυτή του u23 των Μελισσίων. Στόχος μας είναι να αποτυπωθεί μέσα στο γήπεδο η δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις και η παρουσία μας να είναι εφάμιλλη των προσδοκιών που οι ίδιες έχουμε δημιουργήσει για τους εαυτούς μας και την ομάδα μας. Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλες τις ομάδες, να γίνουν όμορφα παιχνίδια ώστε να το ευχαριστηθούν τόσο οι αθλήτριες όσο και ο μπασκετικός κόσμος. Ενα final 4 Κυπέλλου ΕΣΚΑ πάντα προσελκύει το ενδιαφέρον, τα βλέμματα και είναι μία καλή ευκαιρία να αποζημιώσουμε το κοινό με ωραία και ανταγωνιστικά ματς».

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply