Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΚΑΟ Mελισσίων: Μια αθλητική «κυψέλη» γεμάτη… μπασκετικό μέλι

Με τοποθετήσεις του στην ΕΣΚΑ ο Νίκος Γκίκας, τεχνικός διευθυντής Ακαδημιών και Αναπτυξιακού, και συνεργάτης προπονητής της ανδρικής ομάδας στον ΚΑΟ Μελισσίων, μάς δίνει την εικόνα από το σωματείο των βορείων προαστίων, αναλύοντας τις πρόσφατες επιτυχίες, με το από εδώ και στο εξής…

«Η περσινή αγωνιστική περίοδος 2023-24 μπορούμε να πούμε πως ήταν αρκετά επιτυχημένη για τον σύλλογό μας. Το ανδρικό μας τμήμα κατόρθωσε να επανέλθει αμέσως στις εθνικές κατηγορίες, οι Νέες Γυναίκες (U23) κατέκτησαν τόσο το πρωτάθλημα της B’ EΣΚΑ, όσο και το Κύπελλο της Ένωσης «Νίκος Βαρελάς» κάνοντας έτσι το νταμπλ, καταφέρνοντας κάτι αρκετά δύσκολο αν αναλογιστεί κανείς και τον πραγματικό μέσο όρο ηλικίας των 19 ετών, ενώ και τα υπόλοιπα τμήματά μας είχαν αξιοσημείωτες πορείες όπου αγωνίστηκαν. Το μεγαλύτερο όμως επίτευγμα για το τμήμα των Νέων Γυναικών (U23) είναι πως λειτουργεί σαν προθάλαμος για την πρώτη ομάδα που αγωνίζεται στην Α2 Εθνική Κατηγορία και βρίσκεται σε εθνικές κατηγορίες επί δεκατρία (13) συνεχόμενη έτη».

Νέο πλάνο:

«Στεκόμαστε ιδιαίτερα στην περσινή παρουσία της ανδρικής μας ομάδας, διότι αντικατοπτρίζει εν πολλοίς τη φιλοσοφία, την κουλτούρα και το όραμα που έχουμε στα Μελίσσια. Η προσπάθεια για επάνοδο βασίστηκε στο νέο πλάνο που έχουμε θέσει, αυτό της δημιουργίας νεανικών ομάδων, στηριζόμενοι σε αθλητές προερχόμενους από τις ακαδημίες μας, με προσθήκες κάποιων επίσης νέων ταλαντούχων παιδιών που πιστεύουμε πως έχουν το ταλέντο να φτάσουν ψηλά, παίζοντας ένα σύγχρονο, ελκυστικό μπάσκετ, στηριζόμενο στην αθλητικότητα, την ένταση, την ομαδικότητα, την ταχύτητα (με γρήγορη κίνηση της μπάλας και καλές αποστάσεις), διεκδικώντας το κάθε παιχνίδι ως πρωταγωνιστές. Πράγματι η περσινή μας ομάδα στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό από επτά (7) παιδιά προερχόμενα από τις ακαδημίες μας. Η εικόνα αυτή της ανδρικής μας ομάδας θεωρώ πως αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό και τη μεγάλη εικόνα του συλλόγου μας, καθώς πλέον η φιλοσοφία αυτή και ο συγκεκριμένος τρόπος παιχνιδιού εξέλιξης και ανάδειξης νέων αθλητών, ξεκινάει από τις πολύ μικρές ηλικίες για να οδηγήσει εν δυνάμει όσα περισσότερα παιδιά είναι εφικτό στις πρώτες ομάδες μας, σε αγόρια και κορίτσια».

Τμήματα Νέων:

«Για τον λόγο άλλωστε αυτό, δημιουργήσαμε σε άνδρες και γυναίκες τμήματα νέων (U23), έτσι ώστε η μετάβαση αυτή να γίνεται όσο το δυνατόν με πιο ομαλό τρόπο, αλλά και για να μπορούν να παραμένουν στον σύλλογο αγωνιζόμενα και κάποια παιδιά που δεν θα μπορούσαν μετά το εφηβικό και τις νεάνιδες να σταθούν αμέσως στις πρώτες μας ομάδες».

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

More in ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ