Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κ. Γιαννάκης (Πόρτο Ράφτη Καλ/ση): «Δικαίωμα στον ομαδικό αθλητισμό για τα παιδιά μας»

Μέσω συνέντευξής του ο Κυριάκος Γιαννάκης, με πολλά χρόνια παρουσίας ως αθλητής σε εθνικές κατηγορίες (Νίκη Αμαρουσίου, Πρωτέας Γρεβενών κ.α.) και με ανώτατες σπουδές στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης, μάς παρουσίασε την πορεία και τους στόχους του συλλόγου του Πόρτο Ράφτη, ως επικεφαλής όλων των τμημάτων της ομάδας.

Ιστορία του συλλόγου

«Ο σύλλογός μας ιδρύθηκε το έτος 2022 με προσωπκές πρωτοβουλίες εμού και του τον Νίκου Συλαϊδή (επίσης παλαίμαχου αθλητή). Βλέπαμε για το κοντινό μέλλον ένα σωματείο καλαθοσφαίρισης στην αθλητικά άγονη περιοχή του Πόρτο Ράφτη προκειμένου να προσφέρουμε μια υγιή διέξοδο στα παιδιά της περιοχής. Πρωτύτερα υπήρξε μία άλλη προσπάθεια στην περιοχή, εμείς ξεκινήσαμε ουσιαστικά κάτι καινούριο, με τις δικές μας συντονισμένες ενέργειες και φιλοδοξίες. Ήδη από την δεύτερη χρονιά λειτουργίας του συλλόγου δημιουργήθηκαν έξι αγωνιστικά τμήματα με συμμετοχή στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ».

Στόχοι και Αξίες

«Βασικός στόχος του συλλόγου εξαρχής ήταν και παραμένει η καλλιέργεια αθλητικής μπασκετικής παιδείας στη νέα γενιά του Πόρτο Ράφτη σε συνδυασμό με την εμφύσηση των αξιών του σεβασμού, της πειθαρχίας και της συνεργασίας. Μέσα από τις πολύωρες προπονήσεις μας επιδιώκουμε την βελτίωση και ανάπτυξη των ικανοτήτων όλων των αθλητών σε ένα έτσι κι αλλιώς ανταγωνιστικό περιβάλλον με το ταυτόχρονο χτίσιμο ισχυρών χαρακτήρων».

Τμήματα

«Στο σύλλογό μας λειτουργούν τμήματα για όλες τις ηλικίες (από 6 ετών και άνω), πολλά από τα οποία συμμετέχουν ήδη ενεργά στα πρωταθλήματα της τοπικής ομοσπονδίας επιδεικνύοντας δυναμισμό και ισχυρή θέληση παρά τη μικρή ακόμα εμπειρία τους στα αγωνιστικά παρκέ. Αυτό και μόνο μάς κάνει πολύ αισιόδοξους για το μέλλον των ομάδων μας».

Προβλήματα

«Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η έλλειψη κλειστού γηπέδου καλαθοσφαίρισης στην περιοχή μας. Ως εκ τούτου, οι προπονήσεις μας διεξάγονται ως επί το πλείστον στο ανοιχτό γήπεδο του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Τα παιδιά δυστυχώς είναι εκτεθειμένα καθ’ όλη την αθλητική σεζόν στις καιρικές συνθήκες (βροχή, κρύο, καύσωνας κλπ) με ό,τι αυτό συνεπάγεται, με εξαίρεση μια ημέρα την εβδομάδα όπου μεταφέρονται για προπόνηση στο κλειστό γήπεδο του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου, που μας παραχώρησε η δημοτική αρχή. Με την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε δημοσίως τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου, κύριο Κωνσταντίνο Αλλαγιάννη και την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού, κυρία Μένη Βαμποράκη για την κίνησή τους αυτή και προσδοκούμε στη μελλοντική στήριξή τους στην προσπάθειά μας».

Γονείς και χορηγοί

«Όνειρό μας και όραμά μας είναι να δούμε κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον τα παιδιά της περιοχής να προπονούνται όπως τους αξίζει σε ένα κλειστό γήπεδο. Τέλος οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τόσο τους γονείς των αθλητών μας που από την αρχή αγκάλιασαν το έργο μας και μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους όσο και τους ανθρώπους αυτούς που μας στήριξαν οικονομικά από τα πρώτα βήματα της λειτουργίας μας, δηλαδή τους χορηγούς μας, μεγάλους και μικρούς που είναι πάντα δίπλα μας σε ο,τι χρειαστούμε. Ο καθένας τους στέκεται αρωγός στην προσπάθειά μας».

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply