Connect with us

Σε συνέντευξή του στην ΕΣΚΑ ο Παναγιώτης Πλαγιαννάκος, μίλησε για την ομάδα του τον Αγιο Νικόλαο Παλλήνης, την χρονιά που πέρασε, τη νέα σεζόν,
με αναφορές και στο χθες, από την αρχή της σύνδεσής του δηλαδή με το σωματείο… Αναλυτικά, ο κόουτς του αντρικού (παράλληλα κι εφηβικού-παιδικού τμήματος) μίλησε για:
-Την σχέση ζωής με την ομάδα:
«Για μένα ουσιαστικά είναι η δεύτερή μου θητεία στο σωματείο. Επανήλθα το 2014, έπειτα από το 2008 που είχα αποχωρήσει. Και από το 2014 συνεχίζουμε την εκ νέου κοινή μας πορεία. Τόσο με τον απερχόμενο πρόεδρο, Γιώργο Μπάμπαλη και την τότε διοίκηση, όσο και τώρα με τον επικεφαλής, Μάκη Ζαβιτσάνο, όπου η προσφορά τους είναι σημαντικότατη από κάθε άποψη, υπήρχε και εξακολουθεί ένα κοινό όραμα. Να προσελκύουμε στον σύλλογο την βάση της ομάδας, δηλαδή τα νεαρά παιδιά, τα επόμενα ταλέντα και να τούς προσφέρουμε την ευκαιρία τους. Οι ακαδημίες είναι το παν για εμάς, όλα από εκεί εκκινούν, γι’ αυτό και δίνεται μεγάλη βαρύτητα και σημασία. Στα τμήματα υποδομής, τις ακαδημίες είναι απαραίτητο να δίνεται βάρος κι έμφαση».
Τις ακαδημίες:
«Μετράμε περίπου 300 παιδιά στις ακαδημίες μας, στις οποίες διατηρώ την θέση του τεχνικού διευθυντή, όντας πάντα σε παράλληλη και αγαστή συνεργασία με τον Νίκο Γκίκα (υπεύθυνος στο Γυναικείο, συνωνυμία με τον διεθνή γκαρντ). Είναι για εμάς πρωτεύον το να εμβαθύνουμε στις μικρές ηλικίες και να αναδεικνύουμε τους επόμενους πρωταγωνιστές. Στόχος είναι να απαρτίζεται η ομάδα, σε κάθε τμήμα της από δικά της παιδιά, που να μπορούν να σταθούν σταδιακά στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτό είναι για εμάς η ανταμοιβή. Λειτουργούμε επαγγελματικά. Υπάρχουν διατροφολόγος, παιδοψυχολόγος, γυμναστής για έξτρα ενδυνάμωση, άπαντες καταρτισμένοι, με σκοπό να παρέχουμε στα παιδιά ό,τι χρειάζεται για την καλύτερη εξέλιξή τους, μέσω του μπάσκετ, κοιτώντας και προσέχοντας την κάθε λεπτομέρεια».
-Τους στόχους:
«Οι στόχοι για εμάς δεν αλλάζουν. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούμαστε. Και στο αντρικό και στο γυνακείο θέλουμε να βγάζουμε όσο το δυνατόν παιδιά από τις ακαδημίες μας στο προσκήνιο. Η φιλοσοφία του συλλόγου δεν αλλάζει. Τα νέα παιδιά είναι ο πρωταρχικός στόχος να μπορέσουν να προοδεύσουν στον χώρο. Να χτίσουν τον μπασκετικό τους χαρακτήρα και την προσωπικότητα στο παρκέ, να βγάζουν ποιότητα στο γήπεδο. Οσον αφορά τα ρόστερ, πέρα από τον κορμό που φροντίζουμε να αποτελείται από δικά μας παιδιά και φυσικά με χαμηλό μ. ό. ηλικίας, πάντα υπάρχει η σκέψη να τονωθεί το υλικό με 1-2 προσθήκες πιο έμπειρων παιδιών, που θα μπορούν να βοηθήσουν σε πιο δύσκολες καταστάσεις όλο το σύνολο, ώστε να υπάρχει μία ανταγωνιστική εικόνα. Με όλο το τιμ της ομάδας μας, όλο το σταφ και τους ανθρώπους της διοίκησης θέτουμε το οργανόγραμμα για την επόμενη περίοδο, συνεχίζοντας την δουλειά».
-Την πορεία του:
«Ουσιαστικά παιδί της ευρύτερης περιοχής εγώ, έπαιξα μπάσκετ και στην ομάδα της Παλλήνης για χρόνια, ενώ έπαιξα και σε Αγ. Παρασκευή, Κερατέα, Μαρκόπουλο και Μελίσσια. Ομάδες που έτσι κι αλλιώς ανήκουν στην ΕΣΚΑ δηλαδή όλες. Προπονητικά ξεκίνησα από μικρός στον Αγ. Νικόλαο, αρκετά νωρίς, παράλληλα με το παικτικό κομμάτι, σε άλλες ομάδες, το οποίο παικτικό κομμάτι σταμάτησε για μένα πριν μερικά χρόνια. Είναι εντελώς άλλο το να είσαι μέσα στο παρκέ και άλλο το να κοουτσάρεις εκτός γραμμών. Το προπονητικό σκέλος ωστόσο ήταν πάντα κάτι που με ενδιέφερε από νωρίς».