Connect with us

Με συνέντευξή της στην ΕΣΚΑ η τεχνικός (αρκετών αγωνιστικών τμημάτων)  και παλιά παίκτρια του σωματείου του Προμηθέα Χαλανδρίου  Όλγα Σκαρογιάννη, μίλησε εφ’ όλης της ύλης!

Αναλυτικά:

«Ο Προμηθέας Χαλανδρίου με έτος ίδρυσης το 1997 είναι ένα οικογενειακό και νοικοκυρεμένο σωματείο, μια ομάδα της γειτονιάς. Υπάρχει άρρηκτη σχέση μεταξύ αθλητών-προπονητών-διοίκησης-γονιών-φιλάθλων, που κοινός παρονομαστής τους είναι η αγάπη για το παιδί και το άθλημα»

Για τις ακαδημίες:

«Με καταξιωμένους προπονητές, με την αγάπη, το μεράκι και την φροντίδα της διοίκησης που είναι σε όλα δίπλα μας, μετράμε πάνω από 150 παιδιά στην ακαδημία μας. Κύριο μέλημά μας είναι το παιδί, γι’ αυτό άλλωστε οι προπονητές οφείλουν να είναι πρώτα απ’ όλα παιδαγωγοί.

Πρωταρχικός στόχος είναι η δημιουργία αξιών όπως το ήθος, ο σεβασμός, το ομαδικό και αθλητικό πνεύμα, η διάπλαση προσωπικότητας και η ευγενής άμιλλα. Μία ομάδα άλλωστε είναι μία μικρή «κοινωνία», συνεπώς προσπαθούμε να προετοιμάσουμε τα παιδιά να βγουν οχυρωμένα σε αυτήν, να είναι πρωταθλητές πρώτα στην ζωή και στο σχολείο και μετά στο παρκέ».

Οι στόχοι:

«Οσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, στόχος μας είναι η εκμάθηση των βασικών δεξιοτήτων του αθλήματος, η ανάπτυξη της φυσικής κατάστασης των παιδιών, η συμμετοχή τους σε αγώνες, η χαρά του παιχνιδιού. Ολα μας τα τμήματα συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της ένωσης (από Junior μέχρι U21, όπου φέτος δημιουργήθηκε για πρώτη φορά) με μακροπρόθεσμο πλάνο την στελέχωση του ανδρικού και γυναικείου τμήματος από αθλητές/αθλήτριες των ακαδημιών μας-της γειτονιάς μας. Προσωπικά είμαι στον σύλλογο 8 χρόνια, ως προπονήτρια Κορασίδων, Νεανίδων και Παμπαίδων Α’. Οι Κορασίδες έχουν καθιερωθεί την τελευταία 5ετία στην Α’ ΕΣΚΑ, στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και για 1η φορά είναι κοντά στην είσοδό τους στα πλέι οφ. Οι Νεάνιδες κέρδισαν την επάνοδό τους στην Α’ Κατηγορία και οι Παμπαίδες τα τελευταία χρόνια είχαν ανταγωνιστική παρουσία στα πρωταθλήματα και το ίδιο επιδιώκει το τμήμα και φέτος».

Για το γυναικείο τμήμα:

«Πριν 4 χρόνια ανέλαβα πρώτη φορά ως Head Coach σε γυναικείο τμήμα και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Δημιουργήσαμε ένα νεανικό τμήμα, πλαισιωμένο από 3-4 έμπειρες αθλήτριες, που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στα γήπεδα της ΕΣΚΑ και των Εθνικών κατηγοριών. Αξίζει να επισημάνω πως στο ρόστερ της ομάδας είναι και κορίτσια των ακαδημιών μας: Καλομοίρα Μιχοπούλου (2004), Ελλη Τσικοντούρη (2006), Ελένη Τόγκα (2007), συν φυσικά την Μάριαν Μπεζαΐτη που προέρχεται απ’ τα κλιμάκια του συλλόγου. Στόχος μας ήταν και παραμένει να φτιάξουμε μία ομάδα που θα είναι παρέα, να ευχαριστιόμαστε το παιχνίδι, να δουλεύουμε σωστά συνετά και προνοητικά, όπως άλλωστε σημαίνει και το όνομα του Συλλόγου μας».

Η φιλοσοφία:

«Δημιουργήσαμε μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα. Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι πέρυσι ήμασταν φιναλίστ στο κύπελλο της ΕΣΚΑ και τερματίσαμε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας. Φέτος, βρισκόμαστε λίγο μετά τα μέσα του πρωταθλήματος, η ομάδα μας είναι ανταγωνιστική -όπως άλλωστε είναι όλο το φετινό πρωτάθλημα- δεν υπάρχουν «εύκολα» παιχνίδια… γιατί αν πέσεις στην παγίδα αυτή, την πάτησες! Κάθε Κυριακή για μάς είναι ένα νέο «πρώτο» παιχνίδι, στο οποίο καταθέτουμε την ψυχή μας και στο τέλος της βραδιάς φεύγουμε γεμάτοι, είτε το αποτέλεσμα είναι θετικό είτε όχι! Πορευόμαστε λοιπόν παιχνίδι με το παιχνίδι κι όπου μας βγάλει… το «ταμείο» εξάλλου που γίνεται στο τέλος. Εύχομαι καλή συνέχεια σε όλες τις ομάδες, να έχουμε υγεία και όλα τα άλλα θα έρθουν ή θα τα φέρουμε!

Υ.Γ.: Σύνθημά μας: Ελα στην οικογένεια του Προμηθέα Χαλανδρίου! Μαθαίνουμε, δουλεύουμε με μακροπρόθεσμο πλάνο, περνάμε όμορφα μικροί-μεγάλοι και αυτό βγαίνει προς τα έξω!