Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Τρεις δεκαετίες παίζει μπάσκετ

Αν πραγματικά αγαπάς το μπάσκετ, δεν το αφήνεις ποτέ. Με συνέπεια να μην σε αφήνει ποτέ. Ο Γιώργος Κουκλάκης ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στις αρχές της δεκαετίας του 80′ και συνεχίζει να σκάει την πορτοκαλί μπάλα, τρεις δεκαετίες μετά. Η αυγή του 2010 τον βρίσκει στις Κουκουβάουνες που παλεύουν να εξασφαλίσουν την σωτηρία τους στον δεύτερο όμιλο της Β’ ΕΣΚΑ. Ο 40χρονος φόργουορντ μίλησε στο www.eska.gr για την ομάδα του, το παρελθόν, το παρών και το μέλλον.

 
Έχεις αντιληφθεί ότι παίζεις μπάσκετ τρεις δεκαετίες;
«Πέρασαν τόσες ε; (γέλια) Αν αγαπάς κάτι πραγματικά, είναι πολύ δύσκολο να το εγκαταλείψεις. Βέβαια, υπάρχει και η φυσιολογική φθορά του χρόνου και τον χρόνο δεν μπορείς να τον γυρίσεις πίσω, ούτε και να τον σταματήσεις, οπότε θα συνεχίσω να το απολαμβάνω, όσο αντέχω ακόμα».
 
Για πόσο καιρό ακόμη θα σε βλέπουμε να αγωνίζεσαι;
«Αυτή είναι η τελευταία μου σεζόν. Το φετινό καλοκαίρι θα σταματήσω γιατί πλέον και τα χρόνια έχουν περάσει. Πρέπει να κάνουμε χώρο για να παίξουν και τα νέα παιδιά».
 
Το ταξίδι, όμως, ήταν ωραίο;
«Λένε πως σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι. Η διαδρομή. Και για να πω την αλήθεια, κοιτώντας πίσω διαπιστώνω πως το ταξίδι ήταν πάρα πολύ όμορφο. Αλλά όλα τα ωραία έχουν και ένα τέλος». 
 
Στις Κουκουβάουνες πως αποφάσισες να πας;
«Οι άνθρωποι της ομάδας κάνουν φέτος μια νέα προσπάθεια. Αγαπούν το μπάσκετ και θέλουν να βοηθήσουν το άθλημα. Εγώ ήρθα σε επαφή με τους ανθρώπους της ομάδας μέσω του κοινού μας γνωστού, του Θοδωρή Ορφανίδη. Εκείνος με έφερε σε επαφή με τους ανθρώπους της ομάδας και έτσι ήρθαμε σε συμφωνία».
 
Το επίπεδο του πρωταθλήματος πως σου φαίνεται;
«Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που παίζω στην ΕΣΚΑ. Πέρσι αγωνιζόμουν στον Ιωνικό ΝΦ και μπορώ να πω ότι το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό.  Δεν έχω καλή εικόνα για τον πρώτο όμιλο, αλλά στον δικό μας όμιλο το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό».
 
Ποια ομάδα θεωρείς φαβορί για την άνοδο;
«Η Ηλιούπολη είναι το φαβορί γιατί παίζει το καλύτερο μπάσκετ. Έχει σπουδαίο προπονητή και είναι από τις ομάδες που λες πως έχουν την σφραγίδα του προπονητή».
 
Τι πιστεύεις πως πρέπει να αλλάξει για να γίνει ακόμη καλύτερο το ελληνικό μπάσκετ σε αυτές τις κατηγορίες;
 «Πρέπει πρώτα απ’ όλα να υπάρξει μεγαλύτερη προβολή. Στη συνέχεια, θα πρέπει όλες οι ομάδες να αρχίσουν να δουλεύουν πάρα πολύ στις ακαδημίες. Όλες οι τοπικές ομάδες θα έπρεπε να έχουν ακαδημίες. Οι περισσότερες ομάδες κατεβάζουν παιδικό για να μην μηδενιστούν στον ανδρικό και αυτό θα πρέπει να αλλάξει. Επίσης, δεν νοείται το 2010 να υπάρχουν ομάδες που παίζουν ακόμη σε ανοικτά γήπεδο. Έχουμε αφήσει κάπως την παραγωγική διαδικασία και αυτό θα το βρούμε μπροστά μας στο μέλλον».
 

 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply