Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Χ. Σερδενές (ΑΕ Πικερμίου): «Στόχος να αναδειχθούν οι αυριανοί επαγγελματίες αθλητές»

Με συνέντευξή του στην ΕΣΚΑ ο υπεύθυνος στα αγωνιστικά τμήματα της ΑΕ Πικερμίου, Χρήστος Σερδενές, μίλησε για την φιλοσοφία που διέπει το σωματείο αλλά και τους στόχους μέσω των ακαδημιών και ευρύτερα του συλλόγου.

Η διαδρομή:

«Η ομάδα μας είναι σχετικά καινούργια, αφού δημιουργήθηκε το 2020 μετά τη, συνένωση της ΑΟ Πικερμίου με τον Αετό Πικερμίου. Στόχος της συνένωσης ήταν να δημιουργηθεί ένας δυνατός σύλλογος μέσα από μια προγραμματισμένη και μεθοδική δουλειά. Να βγουν οι αυριανοί αθλητές που θα μπορούν να ενταχθούν στην ανδρική μας ομάδα, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της National League 2. Πριν τρία χρόνια, η διοίκηση έδειξε εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου, ώστε να δημιουργήσουμε μια προσιτή ομάδα, στην οποία θα επιθυμούν να ενταχθούν οι νέοι και οι νέες της ευρύτερης περιοχής. Το Πικέρμι είναι μία περιοχή με έντονους δεσμούς μεταξύ των κατοίκων του και βασικός μας στόχος είναι να μάθουν τα παιδιά ότι ο αθλητισμός και συγκεκριμένα το μπάσκετ είναι τρόπος ζωής και διασκέδασης και μέσα από αυτό να βγουν, να αναδειχθούν οι αυριανοί επαγγελματίες αθλητές. Οι προπονήσεις και οι αγώνες που συμμετέχουν τα παιδιά λειτουργούν και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους».

Το πλάνο:

«Το σύνολο των τμημάτων των ακαδημιών μας, συμμετέχει στους αγώνες του αναπτυξιακού που διοργανώνονται από την ΕΣΚΑ, με πολλές επιτυχίες. Ένα από τα πλάνα μας σε συνεργασία με την διοίκηση του σωματείου, είναι οι νέοι αθλητές της περιοχής, μεταξύ ηλικίας 18-20, να παραμείνουν στον χώρο του αθλητισμού και να είναι σύντομα μέλη της πρώτης ομάδας. Γι’ αυτό τον λόγο συστάθηκε το τμήμα U23, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Δ’ ΕΣΚΑ Ανδρών, για το οποίο είμαστε πολύ υπερήφανοι, δεδομένων των επιτυχιών, της συμπεριφοράς που επιδεικνύουν εντός του γηπέδου, καθώς και για τους τους φιλάθλους που τους υποστηρίζουν».

Το σταφ:

«Τεχνικός διευθυντής της ομάδας μας ήταν ο καταξιωμένος προπονητής, Βασίλης Γεραγωτέλλης, που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων πλέον στο Βελιγράδι, έφυγε τον προηγούμενο μήνα και αντικαταστάθηκε από τον επίσης καταξιωμένο προπονητή, Γιάννη Παπαβασιλείου. Μαζί μας στο προπονητικό team είναι οι Αφροδίτη Αργύρη και ο Ανδρέας Χατήρας. Η επιλογή των προπονητών αντικατοπτρίζει τους υψηλούς στόχους που έχουμε θέσει ως σωματείο. Η ομάδα μας ήδη έχει τροφοδοτήσει με παίκτες, ομάδες που βρίσκονται σε μεγαλύτερες κατηγορίες και μάλιστα κάποιες από τις αθλήτριές μας έχουν παίξει σε Εθνικές ομάδες Κορασίδων & Γυναικών. Θέλοντας ο Σύλλογος να ικανοποιήσει τις ανάγκες όλων των νέων της περιοχής έχει δημιουργήσει επίσης τμήματα Ποδοσφαίρου, Βόλεϊ & Σκάκι».

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply