Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΚΑΟ Εθνικός Ελληνορώσων: Μια ομάδα, μια γειτονιά

Με συνέντευξή του στην ΕΣΚΑ ο νέος πρόεδρος στον Εθνικό Ελληνορώσων, Γιάννης Χουλιάρας έδωσε το στίγμα της επόμενης μέρας, πολλώ δε μάλλον μετά την ηχηρή απώλεια του Νίκου Βαρελά.

«Τον περασμένο Νοέμβριο έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ της ομάδας του ΚΑΟ «Εθνικός Ελληνορώσων και Νέου Ψυχικού». Η ανάγκη προέκυψε μετά τον θάνατο του προέδρου της ομάδας, του αείμνηστου Νίκου Βαρελά, τον περασμένο Αύγουστο. Ο Νίκος ήταν στα ηνία της ομάδας τα τελευταία 20 χρόνια και ήταν ο άνθρωπος που σχεδόν μόνος του την κρατούσε ζωντανή. Προσπαθούσε να μεταφέρει στις Ακαδημίες το όραμά του και την αγάπη του για το άθλημα και να μεταφέρει στα νέα παιδιά το αίσθημα του ευ αγωνίζεσθαι, την ευγενή άμιλλα και την κοινωνικοποίηση μέσω του αθλήματος. Μέσα στα πλάνα του νέου ΔΣ είναι και η θεσμοθέτηση ετήσιου τουρνουά στη μνήμη του Νίκου».

«Από τον Εθνικό Ελληνορώσων έχουν περάσει ως προπονητές σπουδαία ονόματα του μπάσκετ όπως οι Γιώργος Σκροπολίθας, Μέμος Ιωάννου, Λευτέρης Καλογήρου, Σάββας Συμεωνίδης, Αλέκος Δάγλας κ.ά. Η μεγαλύτερη όμως επιτυχία της ομάδας είναι ότι από τα τμήματα του Εθνικού αναδείχτηκε ένας από τους κορυφαίους Έλληνες μπασκετμπολίστες, ο Θοδωρής Παπαλουκάς ενώ στο τωρινό προπονητικό team συγκαταλέγεται ο κόουτς Θάνος Σπανός, ο οποίος υπήρξε μέλος της χρυσής φουρνιάς παίδων με το χρυσό ευρωπαϊκό στην Τουρκία το 1993 και εφήβων με χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο της Αθήνας το 1995. Άλλα μέλη του προπονητικού δυναμικού είναι ο Δημήτρης Κανελλόπουλος, ο οποίος μέχρι πριν δύο χρόνια αγωνιζόταν στην αντρική ομάδα του συλλόγου (που επιχειρεί ένα come back μέσω της Δ’ ΕΣΚΑ), ο Χάρης Κουντούρης, ο Χρήστος Χανιώτης και η Ντέπυ Μανέα, η οποία επίσης ξεκίνησε τα πρώτα της μπασκετικά βήματα στον Εθνικό».

«Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΑΟ Εθνικός Ελληνορώσων και Νέου Ψυχικού θέτει ως πρωταρχικούς στόχους την προώθηση της ευγενούς άμιλλας και της ομαδικότητας εντός της κοινότητάς μας. Μέσω του αθλητισμού, επιδιώκουμε να ενισχύσουμε το δέσιμο μεταξύ των μελών της ομάδας και να προάγουμε την φιλία και την συνεργασία. Πέρα από τον αγωνιστικό χώρο, επιδιώκουμε να εμπνεύσουμε τα μέλη μας να υιοθετήσουν έναν υγιή τρόπο ζωής, προωθώντας την φυσική δραστηριότητα. Βασικός γνώμονας των ενεργειών μας είναι να έχουμε τμήματα σε όλες τις βαθμίδες των ακαδημιών, από μίνι τμήματα μέχρι εφήβους και νεάνιδες. Στόχος είναι τα τμήματα ενηλίκων της ομάδας να αποτελούνται από παιδιά των ακαδημιών μας. Στο πλαίσιο των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε ως ΔΣ, δεσμευόμαστε να αναδείξουμε το σωματείο μας, καθιερώνοντάς το ως αθλητική κυψέλη και πόλο έλξης στην αθλητική κοινότητα της περιοχής μας».

«Με πάθος και όραμα, όλοι εμείς στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Ελληνορώσων, μαζί με κάθε αγαπημένο φίλο του μπάσκετ, και το αφοσιωμένο προπονητικό team, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη της νεολαίας μας και την ανύψωση της γειτονιάς μας ως κέντρο δυναμικής μπασκετικής δραστηριότητας. Κυρίως, καλούμε όλα τα παιδιά να ενωθούν με τον Εθνικό Ελληνορώσων και να απολαύσουν την μαγεία του μπάσκετ. Με την στήριξή τους συνεχίζουμε δυναμικά προς το μέλλον».

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply