Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γιαννακάκης: «Μία μπασκετική παρέα στον Κωστέα- Γείτονα»

Με συνέντευξή του στην ΕΣΚΑ ο Γιώργος Γιαννακάκης, υπεύθυνος αναπτυξιακού προγράμματος και βοηθός προπονητής του γυναικείου τμήματος στην ομάδα των εκπαιδευτηρίων του Κωστέα-Γείτονα, ανέλυσε τα δεδομένα και την φιλοσοφία επί των αθλητικών και δη μπασκετικών θεμάτων.

 

«Με την δημιουργία του συλλόγου φτιάχτηκε και τμήμα γυναικών με πρώτη προπονήτρια, τότε, την Γιασεμή Σαμαντούρα, με στόχο οι γυναίκες που συμμετέχουν να εμπνεύσουν τα κορίτσια του σχολείου να ασχοληθούν με το μπάσκετ. Κάτι που έγινε από την πρώτη κιόλας σεζόν που κατέβηκε η γυναικεία ομάδα στο πρωτάθλημα της Γ’ ΕΣΚΑ το 2017-18, όπου χωρίς να είναι στους άμεσους στόχους της ομάδας το γυναικείο τμήμα, κατάφερε να πάρει την άνοδο στη Β’ ΕΣΚΑ, όπου και παραμένει έως και σήμερα».

«Επειδή με τον σημερινό τρόπο ζωής, με τις πολλές ώρες δουλειάς, τα δύσκολα ωράρια και τις πολλές υποχρεώσεις που υπάρχουν, φιλοσοφία του συλλόγου μας είναι οι γυναίκες και τα κορίτσια που στελεχώνουν τις ομάδες μας, να μπορούν να ευχαριστιούνται το μπάσκετ, να προπονούνται, να γυμνάζονται σωστά. Να έχουν καλό κλίμα μεταξύ τους, ώστε να γίνουν μια μπασκετική παρέα που θα τους δίνει κίνητρο να συνεχίσουν τον αθλητισμό, ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα και τις δυσκολίες που υπάρχουν, δημιουργώντας ωραίες στιγμές και αναμνήσεις που θα τις θυμόμαστε για πάντα, κάνοντας αυτό που μας αρέσει περισσότερο, πάντα με επίκεντρο το μπάσκετ».

«O αθλητικός σύλλογος Κωστέα-Γείτονα δημιουργήθηκε το 2017, με στόχο τα κορίτσια του σχολείου να ανακαλύψουν και να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, μέσω του μπάσκετ στις νεαρές ηλικίες. Έτσι, δημιουργήθηκαν τμήματα τζούνιορ και τμήμα κορασίδων, που σιγά σιγά άρχισαν να δουλεύουν σε πιο εντατικό ρυθμό, με σκοπό την βελτίωση στα βασικά του αθλήματος, την εκγύμναση, την ευγενή άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι, με την ταυτόχρονη συμμετοχή σε κάποια από τα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ. Η πανδημία όμως διέκοψε απότομα τις προσπάθειες, καθώς πολλά παιδιά αλλάξανε κατεύθυνση και ασχολήθηκαν με άλλα αθλήματα που δεν γίνονται σε κλειστό χώρο, λόγω του φόβου που προκάλεσε ο COVID. Έτσι, πάρθηκε η απόφαση για ένα ολικό restart το 2022-23, ώστε να ισχυροποιηθεί η βάση των ακαδημιών, ώστε να μην υπάρχουν “κενές” ηλικίες που προκαλούν προβλήματα τόσο στην προπονητική διαδικασία, όσο και στην στελέχωση των αγωνιστικών τμημάτων. Από την προηγούμενη χρονιά τα τμήματα τζούνιορ και προμίνι ανέβασαν σημαντικά τον αριθμό τους, όπου με τις οδηγίες των προπονητών τους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο μπάσκετ, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον».

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply