Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Η αθλητούπολη της Γκράβας»

Με συνέντευξή του στην ΕΣΚΑ ο αντιπρόεδρος της ΑΕ Γκράβας και υπεύθυνος των τμημάτων μπάσκετ, Σταύρος Κάτρης, μίλησε για όλα όσα αφορούν τον σύλλογο. Μία αθλητούπολη γειτονική του Γαλατσίου αλλά με την δική της ξεχωριστή -μπασκετική- οντότητα που επιχειρεί να αναδεικνύει τους επόμενους πρωταθλητές.

Η διαδρομή

«Το τμήμα καλαθοσφαίρισης της ομάδας μας ιδρύθηκε το 2013. Έχει έδρα το αθλητικό κέντρο «Αντώνης Τρίτσης», στο σχολικό συγκρότημα Γκράβας, που ανήκει στον Δήμο Αθηναίων. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται καθημερινά σε ανοικτό γήπεδο, εκτός από τρεις προπονήσεις την εβδομάδα όπου παραχωρείται από τον Δήμο στο αντρικό το κλειστό του σχολικού συγκροτήματος».

Η δομή

«Ο σύλλογος αγωνίζεται σε όλα τα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ και παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες του ανοικτού γηπέδου και τις σχεδόν ανύπαρκτες ώρες στο κλειστό γήπεδο, το αντρικό τμήμα αγωνίζεται στη Β΄ ΕΣΚΑ και ο βασικός κορμός του απαρτίζεται από παίκτες που προήλθαν από τις ακαδημίες της ομάδας. Πρόκειται για ένα σωματείο-οικογένεια, όπου όλοι οι αθλητές του είναι παιδιά της γειτονιάς. Μέσα από την δουλειά, επιδιώκουμε την ανάπτυξη της προσωπικότητας και την αυτοπεποίθησης του κάθε αθλητή».

Οι ακαδημίες

«Όσον αφορά τα τμήματα των μικρών ηλικιών δίνεται μεγάλη σημασία και βαρύτητα στην μάθηση της αθλητικής παιδείας, της ευγενούς άμιλλας, της ηθικής, του σεβασμού, της αντίληψης και της κριτικής σκέψης. Καθώς οι αθλητές μεγαλώνουν και εντάσσονται στα αγωνιστικά τμήματα, ο βασικός στόχος είναι η εκμάθηση των τεχνικών και τακτικών του αθλήματος και η ανάδειξη παικτών για το παραπάνω επίπεδο. Ανήκουμε έτσι κι αλλιώς σε μία περιοχή που θα την χαρακτήριζα αθλητούπολη και στόχος μας είναι να δίνουμε στα παιδιά τα απαραίτητα εφόδια για την πρόοδό τους στον χώρο, για το επόμενο βήμα».

Το σταφ – Οι στόχοι

«Το σωματείο δίνει μεγάλη έμφαση στο φυτώριο, προσλαμβάνοντας απόφοιτους ΤΕΦΑΑ, γνώστες του αντικειμένου και μέσα από τις αρχές της παιδαγωγικής, της ψυχολογίας, της διδακτικής και προπονητικής επιστήμης. Είναι σημαντικό ότι το σταφ είναι καταρτισμένο, γνώστες του αθλήματος με την δική τους πορεία στον χώρο. Από τον Θάνο Νίκλα (που είναι επίσης κόουτς στο γυναικείο του Ολυμπιακού), μέχρι την Λία Γκιόκα, την Ρούλα Μπαζίμα, τον Τάσο Καραγιάννη και όλο το τεχνικό τιμ σε όλα τα τμήματά μας, υπάρχει σύμπνοια, χημεία, καλή συνεργασία και μέσα από την εμπειρία των κόουτς προσπαθούμε να επιτυγχάνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος των παιδιών και των αθλητών μας, με ορίζοντα κατά βάση μακροπρόθεσμο».

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply