Connect with us

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η ημερίδα του ΦΟ ΤΟΥΦΑΣ για την έξαρση της βίας στους ανήλικους

Την Κυριακή 14 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργανώθηκε από το σωματείο-μέλος μας ΦΟ ΤΟΥΦΑΣ με θέμα την έξαρση της βίας στους ανήλικους.

Το Αμφιθέατρο του 12ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου γέμισε με γονείς αλλά και ανθρώπους που παρακολούθησαν την ημερίδα και τους ομιλητές, που έθιξαν το σοβαρό και επίκαιρο θέμα της βίας στις νεαρές ηλικίες και ανέλυσαν τους τρόπους με τους οποίος ο αθλητισμός μπορεί να συντελέσει στην καταπολέμηση του φαινομένου.

Μεταξύ των ομιλητών της ημερίδας ήταν ο Πρόεδρος της ΕΟΚ, κ. Βαγγέλης Λιόλιος, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, κ. Σίμος Ρούσσος, καθώς και ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και μέλος της ΕΟΚ στο αναπτυξιακό πρόγραμμα, κ. Δήμος Ντικούδης.  Μια διεξοδική και καίρια ανάλυση του φαινομένου δόθηκε από την ψυχολόγο και συνεργάτιδα της ομάδας του ΦΟ ΤΟΥΦΑΣ, κα Φάννυ Ροΐδου.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν από τον χώρο της αθηναϊκής καλαθοσφαίρισης ο Πρόεδρος του Α.Ο.Κ. Χαλανδρίου, κ. Δεσίπρης, ο Πρόεδρος του Γ.Σ. Χαλανδρίου, κ. Πανταζής, και ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ. Χαλανδρίου, κ. Σκιαδάς, στηρίζοντας την προσπάθεια του γειτονικού τους σωματείου.

Το Δ.Σ της Ένωσης μας εκπροσώπησε με την παρουσία του ο Α’ Αντιπρόεδρος, Φώτης Τσώνης, δείχνοντας ότι η Ε.Σ.Κ.Α στηρίζει έμπρακτα τις κοινωνικές πρωτοβουλίες των σωματείων-μελών της.

Η Ένωση μας, έχοντας ως φιλοσοφία ότι ο αθλητισμός και συγκεκριμένα το μπάσκετ αποτελεί «διέξοδο» για τις νεαρές ηλικίες και προάγει αξίες που είναι ενάντια σε αρνητικά φαινόμενα όπως η βία, χαιρετίζει την πρωτοβουλία του ΦΟ ΤΟΥΦΑΣ Χαλανδρίου και ευελπιστεί ότι μελλοντικά θα υπάρξουν ακόμα περισσότερες κοινωνικές δράσεις από τον χώρο του αθλητισμού.

Η ανακοίνωση από τον ΦΟ ΤΟΥΦΑΣ:

“Με μεγάλη επιτυχία, σε μια αίθουσα γεμάτη γονείς, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα, που διοργάνωσε η ομάδα μας, για το πολύ σοβαρό θέμα της έξαρσης βίας στους ανηλίκους και τους τρόπους που μπορεί ο αθλητισμός να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ανάμεσα στους ομιλητές είχαμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε τον Πρόεδρο της ΕΟΚ, κ. Βαγγέλη Λιόλιο, τον Δήμαρχο Χαλανδρίου, κ. Σίμο Ρούσσο, καθώς και τον πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή και μέλος της ΕΟΚ στο αναπτυξιακό πρόγραμμα, κ. Δήμο Ντικούδη. Η εξαιρετική ψυχολόγος και συνεργάτις της ομάδας μας, κα Φάννυ Ροΐδου, έδωσε μια εξαιρετική ομιλία, αναλύοντας διεξοδικά τα αίτια και τις πιθανές λύσεις για το φαινόμενο της βίας. Σημαντική η παρουσία ανθρώπων που βρίσκονται σε καίριες θέσεις της Ομοσπονδίας και του Δήμου Χαλανδρίου και μπορούν να βοηθήσουν τα σωματεία να παράγουν ακόμα πιο ουσιαστικό έργο. Για εμάς στον Φ.Ο.Τ. Χαλανδρίου ο υγιής αθλητισμός είναι ίσως ο πιο δραστικός τρόπος διαπαιδαγώγησης των παιδιών με αρχές, χαρά, ενσυναίσθηση, μακριά από κάθε μορφή βίας.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑ, κ. Τσώνης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, κ. Μαυραγάνης, η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Χαλανδρίου, κα Αλούπη, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλανδρίου, κ. Σταυριανός και o εντεταλμένος Σύμβουλος Καθαριότητας, κ. Χριστουλάκης. Από τα σωματεία μπάσκετ παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Α.Ο.Κ. Χαλανδρίου, κ. Δεσύπρης, ο Πρόεδρος του Γ.Σ. Χαλανδρίου, κ. Πανταζής, και ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ. Χαλανδρίου, κ. Σκιαδάς.

Ειδική μνεία στον κ. Γιάννη Τσουμπρή, που μίλησε για την εκπαιδευτική πορεία του Τζάμπολ Αγάπης από το 2016 έως σήμερα, για τα θετικά του αθλητισμού και την τεράστια προσπάθεια που γίνεται, ώστε να είναι κοντά στον αθλητισμό και τα παιδιά της Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής. Σίγουρα η ομάδα μας θα σταθεί δίπλα σε αυτή την προσπάθεια με όποιον τρόπο μπορεί.

Είμαστε περήφανοι, γιατί οι γονείς που παρακολούθησαν τη συγκεκριμένη ημερίδα ήταν πάνω από 120, διπλάσιοι από την πρώτη μας προσπάθεια την περσινή χρονιά, με θέμα τη σωστή συμπεριφορά των γονέων απέναντι στα παιδιά που αθλούνται. Αυτό δείχνει ότι η προσπάθεια που γίνεται σε ζητήματα πέρα από το μπάσκετ, έχει σημαντική αναγνώριση και στήριξη και μας γεμίζει δύναμη για ακόμα περισσότερες δράσεις.”

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply