Connect with us

Με παρουσία άνω των 30 ετών στο μπάσκετ του Χαλανδρίου, ο πολύπειρος προπονητής του τοπικού ΓΣ Αργύρης Καρούτζος, μιλώντας στην ΕΣΚΑ, ανέφερε πολλά και σημαντικά τόσο για το αντρικό τμήμα (Γ’ ΕΣΚΑ) όσο και για την ακαδημία, στην οποία είναι τεχνικός διευθυντής…
Για τους στόχους της αντρικής ομάδας:
«Η ομάδα από την Γ’ Εθνική βρέθηκε στην Γ’ ΕΣΚΑ και διαχειριζόμαστε μία συγκεκριμένη κατάσταση. Με συγκεκριμένα δεδομένα και με μία λογική από εδώ και πέρα. Πληρώσαμε το γεγονός πως δεν είχαμε στις τάξεις μας πολλά δικά μας παιδιά και στηριχτήκαμε σε παιδιά που δύσκολα θα μπορούσαν να συγκροτήσουν έναν βασικό κορμό για χρόνια στην ομάδα. Οταν τα οικονομικά σταματούν να λειτουργούν όπως πρέπει και αποχωρούν και άνθρωποι που είχαν την δυνατότητα να βοηθήσουν, τότε κινείσαι αναλόγως, σε κάτι διαφορετικό, ένα αλλιώτικο κι εναλλακτικό μοτίβο. Στόχος μας είναι φέτος να είμαστε ένα ανταγωνιστικό σύνολο, η παραμονή στην κατηγορία είναι πρωταρχικό μέλημα και από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα θα φανούν στην πορεία. Πορευόμαστε με ελάχιστο μπάτζετ, συνειδητοποιημένοι, με τις δικές μας φιλοδοξίες».
Για τα φαβορί:
«Φαίνεται πως τουλάχιστον η Σαρωνίδα και ο Καρέας θα είναι δυνατοί αντίπαλοι, με μεγάλες βλέψεις, αλλά ουδείς μπορεί με σιγουριά να χρίσει φαβορί και αουτσάιντερ για την κορυφή και για την ουρά. Αναμένουμε ένα δυνατό πρωτάθλημα και μία σεζόν με πολύ ενδιαφέρον».
Για τον ανταγωνισμό:
«Το Χαλάνδρι ως ένας από τους μεγαλύτερους σε πληθυσμό δήμους της Αττικής έχει αρκετές ομάδες, πολλά παιδιά, αλλά λίγα γήπεδα. Εκεί είναι το πρόβλημα. Δεν είναι πρόβλημα ο υγιής ανταγωνισμός μεταξύ των τοπικών ομάδων, μάλιστα είναι θεμιτός και καλοδεχούμενος, ανεξαρτήτως αν βρισκόμαστε σε κοινές κατηγορίες ή όχι. Δεν γίνεται εξάλλου για πολλούς λόγους να υπήρχε πχ μία ή να υπήρχαν δύο ομάδες στην περιοχή. Απλώς το σημαντικό κατά την άποψή μου είναι να υπάρχουν γήπεδα και να βγαίνουν νέα παιδιά από το κάθε σωματείο. Να φέρουμε τους νέους κοντά στο άθλημα. Να αναδειχτούν ταλέντα».
Για τις υποδομές:
«Ολα ξεκινούν και τελειώνουν από τις υποδομές. Ως υπεύθυνος στην ακαδημία μας μπορώ να πω με βεβαιότητα πως κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξελίξουμε την όλη προσπάθεια που έχουμε αρχίσει. Να οικοδομήσουμε κάτι ξεχωριστό. Υπάρχει όρεξη, μεράκι, δουλεύουν άνθρωποι σημαντικοί στο σωματείο, προσφέροντας την γνώση και την εμπειρία τους και πάνω σε αυτό χτίζουμε, θέλοντας να βγάλουμε καινούριους πρωταγωνιστές μέσα από την διαδικασία. Για εμάς θα είναι ηθική επιβράβευση και ικανοποίηση, μεγάλη χαρά να δούμε δικά μας παιδιά να προοδεύουν και αργότερα να μετακομίζουν σε μεγαλύτερου βεληνεκούς συλλόγους».