Connect with us

Με συνέντευξή του στην ΕΣΚΑ ο γενικός αρχηγός του ΝΟ Σαρωνίδος (Γ’ Ανδρών), Γιάννης Πρέκας, αναλύει τον φετινό στόχο της ομάδας, αναφερόμενος σε πολλά ακόμη σημαντικά κι ενδιαφέροντα.

Αρχικά, κάνοντας μία ιστορική αναδρομή, επισήμανε:
«Ο Ναυταθλητικός Ομιλος Σαρωνίδας ιδρύθηκε το 1975, έχοντας σημαντική προσφορά στον αθλητισμό, αλλά και την κοινωνία. Από το 2008 ουσιαστικά στελεχώθηκε το Ανδρικό τμήμα μπάσκετ, με συμμετοχή για αρκετά χρόνια αρχικά στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ. Προπονητής και πρωτεργάτης της ομάδας αυτής είναι ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς, δημιουργώντας το τμήμα. Με μόνο του στόχο να απαρτίζεται στα επόμενα χρόνια από παίκτες που θα έχουν βγει απ’ τα σπλάχνα της ομάδας. Σήμερα, ο ΝΟΣ συμμετέχει στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ, συνάντησε δυσκολίες, όμως πάλεψε και βγήκε αλώβητος. Τα αποτελέσματα μόνο ικανοποίηση μπορούν να αφήσουν. Εχει δημιουργηθεί ένα ικανότατο σύνολο, με αθλητές από τις γύρω περιοχές και την ομάδα της Σαρωνίδας να παρουσιάζει ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο, με ταλαντούχους παίκτες. Κερδίζοντας τον σεβασμό, εντός και εκτός παρκέ, από φίλους και αντιπάλους. Αποκτά ολοένα και περισσότερους φιλάθλους από την Σαρωνίδα, αλλά και τις γύρω περιοχές, κάτι που ενθαρρύνει και τις προσπάθειες των ίδιων των αθλητών».

Επειτα, πρόσθεσε, αναφορικά με τωρινά δεδομένα: «Την σεζόν που πέρασε, η ομάδα πέτυχε την πολυπόθητη άνοδο στην Γ’ ΕΣΚΑ, ενώ στόχος είναι και φέτος να πρωταγωνιστήσει στο νέο πρωτάθλημα, το οποίο αποτελεί μία πρωτόγνωρη εμπειρία, ένα νέο κεφάλαιο για εμάς. Ουσιαστικά, κάνει ένα «πάντρεμα» της εμπειρίας, με εγνωσμένης αξίας αθλητές, μαζί με τους νεαρούς ταλαντούχους, έχοντας μέλη και από την Ακαδημία του συλλόγου. Αθλητές που ξεχωρίζουν για το ταλέντο, αλλά και το ήθος τους και αυτό μετράει κατά πολύ. Ο ΝΟΣ, όπως προαναφέρθηκε, θα συμμετάσχει φέτος στο πρωτάθλημα της Γ’ ΕΣΚΑ και συγκεκριμένα στον τρίτο όμιλο της κατηγορίας. Η ομάδα έχει ενισχυθεί σημαντικά με πολύπειρους αθλητές, οι οποίοι έχουν εικόνες από μεγαλύτερες κατηγορίες, πλούσιες παραστάσεις, αλλά και αρκετούς νέους σε ηλικία, οι οποίοι ξεχώριζαν στις ομάδες τους. Στις τάξεις του σωματείου υπάρχουν άνθρωποι με τεχνογνωσία πάνω στο μπάσκετ, οι οποίοι μεταφέρουν την φιλοσοφία τους».

Συνεχίζοντας, διευκρίνισε: «Ταβάνι στην ομάδα δεν υπάρχει, οι βλέψεις, οι στόχοι σε υψηλά επίπεδα, αλλά όλα αυτά αποκτώνται μέσα από σκληρή και αδιάκοπη δουλειά. Τίποτα δεν έρχεται δίχως κόπο και ιδρώτα. Ο ΝΟΣ κοιτάζει το μέλλον με υψηλό όραμα και χαμηλά το προφίλ. Ακόμη και η συμμετοχή μας στο Κύπελλο για εμάς αποτέλεσε ιστορική στιγμή. Στόχος του συλλόγου είναι οι νεαροί αθλητές να αποκτήσουν αθλητική παιδεία και νοοτροπία. Ετσι, θα μπει ένα μικρό λιθαράκι στην αναγέννηση του ελληνικού αθλητισμού. Οι γονείς έχουν αγκαλιάσει τις προσπάθειες του συλλόγου. Κατά τη φετινή σεζόν, ο ΝΟΣ θα έχει αγωνιστικά τμήματα Παίδων, Παμπαίδων, Μίνι και Προμίνι. Κατά την σεζόν 2021-22, τα «μικρά» του ΝΟΣ ξεχώρισαν, με τους εκκολαπτόμενους αθλητές της ομάδας να λάμπουν στο παρκέ. Το τμήμα Mίνι έκανε μία «τρελή» πορεία, όντας αήττητο στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις που κλήθηκε να δώσει. Οι μικροί αθλητές ανταποκρίθηκαν άρτια στις δοκιμασίες τους, μαθαίνοντας το μπάσκετ, αλλά και αποκτώντας το αίσθημα της μαχητικότητας».