Connect with us

 

Η προπονήτρια του Γυναικείου τμήματος, τεχνικός στις Νεανίδες και υπεύθυνη στα γυναικεία τμήματα υποδομών της ΑΕΝΚ,  Ζοζεφίνα Κατρά, μιλώντας σε συνέντευξή της στην ΕΣΚΑ, αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή του σωματείου των βορείων προαστίων, φτάνοντας έως τους τωρινούς στόχους…

«Ο σύλλογός μας ιδρύθηκε το 1994 από γονείς και εκπαιδευτικούς των τοπικών σχολείων, που αγαπούν τον αθλητισμό και τα παιδιά. Από τότε και μέχρι σήμερα πρόσφερε – και προσφέρει – πάρα πολλά στην τοπική κοινωνία (πέραν του αθλητισμού) στον πολιτισμό και στο περιβάλλον, με πολλές ανάλογες δράσεις. Δεν είναι τυχαίο το σύνθημά μας: ΑΕΝΚ: ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ – ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Προσωπικά χαίρομαι, που σχεδόν εδώ και 25 χρόνια είμαι μέρος αυτής της συλλογικής προσπάθειας από παίκτρια έως και προπονήτρια».

Για το Γυναικείο τμήμα:

«Οι Γυναίκες της ΑΕΝΚ συμμετείχαν για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα το 2005. Η άνοδος της ομάδας ήταν ραγδαία. Ετσι το 2010 βρέθηκε στην Α2 κατηγορία, όπου έμεινε τέσσερα χρόνια. Με την επιστροφή της στην Α΄ ΕΣΚΑ και με πρόταση της τεχνικής ηγεσίας, μπήκε από την διοίκηση του συλλόγου ένα πλάνο ανάδειξης του ταλέντου των δικών μας κοριτσιών. Το πλάνο αυτό εμπιστεύεται τα τελευταία 6 χρόνια σε εμένα την ομάδα και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό. Το 2014 ήμασταν πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΣΚΑ στις Παγκορασίδες. Το 2015 επίσης πρωταθλήτρια ομάδα στο Μίνι Κοριτσιών. Τα περισσότερα από εκείνα τα κορίτσια έχουν σήμερα βασικό ρόλο σε ρόστερ Γυναικών είτε της ΑΕΝΚ είτε άλλων ομάδων».

Για τα μικρά τμήματα:

«Οι Κορασίδες και οι Νεανίδες είναι χρόνια τώρα στην Α΄ κατηγορία της ΕΣΚΑ. Δεν είναι τυχαίο, που οι 11 από τις 14 παίκτριες των Γυναικών προέρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας μας και είναι όλες από 18 έως 24 ετών. Μπορούμε να πούμε με σιγουριά, ότι η προσπάθεια για το δικό μας μοντέλο στο γυναικείο τμήμα πέτυχε σε ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό».

Για τους φετινούς στόχους:

«Μόνιμος στόχος του συλλόγου μας είναι τα τμήματά του να πρωταγωνιστούν όπου συμμετέχουν. Έχει μεγάλη σημασία για εμάς να υπάρχει σταθερότητα κάθε σεζόν και χρόνο με το χρόνο να γίνεται και ένα βήμα παραπάνω. Έτσι και στις Γυναίκες. Πέρυσι μπήκαμε στα play offs της Α΄ΕΣΚΑ, που θεωρείται μεγάλη επιτυχία για το νεανικό μας ρόστερ. Το ίδιο θα επιδιώξουμε, σίγουρα και φέτος, με στόχο να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Έχουμε την ίδια σύνθεση, με μία μόνο προσθήκη. Το τμήμα έχει μεγάλη συνοχή και καμία παίκτρια δεν έχει επιθυμήσει να φύγει καθώς όλες εμπιστεύονται και στηρίζουν το πλάνο που δημιουργήσαμε πριν 6 χρόνια. Δεν είναι τυχαίο ότι για τον λόγο αυτό επικρατεί πολύ καλό κλίμα ανάμεσα στα κορίτσια, το προπονητικό team και την διοίκηση. Ευχαριστώ τις παίκτριες, την συνεργάτιδά μου Μαύρου Πόπη και την διοίκηση της ομάδας για την εμπιστοσύνη και την στήριξή τους τα χρόνια αυτά. Συνεχίζουμε, πιστοί στο δικό μας μοντέλο».