Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κυριακόπουλος (ΕΦΑΟΖ): «Δύναμή μας οι υποδομές μας»

Με συνέντευξή του στην ΕΣΚΑ ο υπεύθυνος ακαδημιών στην ΕΦΑΟΖ, Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, ανέλυσε το πλάνο της ομάδας του Ζωγράφου. Μην ξεχνώντας φυσικά να αναφερθεί στην αύρα των αδερφών Αντετοκούνμπο!

«Η μεγαλύτερη μας ικανοποίηση είναι που βλέπουμε τα παιδιά μας να έρχονται στην προπόνηση και να φεύγουν χαρούμενα», τόνισε αρχικά και συνέχισε με ένα σύντομο φλας μπακ φτάνοντας στο τώρα: «Η Ένωση Φιλαθλητικού Αθλητικού Ομίλου Ζωγράφου προήρθε από την συγχώνευση δύο ιστορικών σωματείων, του Φιλαθλητικού και του Ζωγράφου με μεγάλη ιστορία και διαδρομή στον χώρο του μπάσκετ! Βασικό μας μέλημα ήταν, είναι και θα είναι οι υποδομές μας και το αναπτυξιακό μας μοντέλο που ακολουθούμε πιστά όλα αυτά τα χρόνια, με το Αντρικό μας στην Β’ Εθνική και το Γυναικείο μας στο Πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ, να έχουν από τους χαμηλότερους μ.ο. Ηλικίας».

Και πρόσθεσε: «Θέλουμε όλα τα παιδιά να έρχονται στο γήπεδο χαρούμενα και με προσμονή για την προπόνηση. Να γίνουν φίλοι μεταξύ τους, να μάθουν έννοιες όπως συνεργασία, αλληλεγγύη, ήθος, να μάθουν να παλεύουν, να προσπαθούν και να μην τα παρατάνε στις δυσκολίες. Να σέβονται συμπαίκτες και αντίπαλο. Αυτό προσπαθούμε να περάσουμε καθημερινά στο γήπεδο. Πιστεύω ότι το έχουμε καταφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Σκοπός μας είναι η σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών και μέσα από τις αξίες που διδάσκει ο Αθλητισμός, η διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου χαρακτήρα και μιας μπασκετικής κουλτούρας και προσωπικότητας».

«Αγκαλιάζουμε όλα τα παιδιά, τα παιδιά είναι το μέλλον μας. Πηγή έμπνευσης για όλους μας είναι η μορφή και η φιγούρα των αδελφών Αντετοκούνμπο στο κλειστό και παράδειγμα ότι τα όνειρά μας πρέπει να τα κυνηγάμε μέχρι τέλους. Φυσικά και άλλοι μεγάλοι αθλητές και αθλήτριες προήλθαν από τις υποδομές μας η από το αναπτυξιακό μας μοντέλο, όπως η Κατερίνα Σωτηρίου αλλά και οι Νίκος Γκίκας και Χρήστος Σαλούστρος».

«Άξιο αναφοράς αποτελούν και οι επιτυχίες των τμημάτων μας, με το εφηβικό μας σταθερά εδώ και επτά χρόνια να είναι στην Α’ Κατηγορία. Η εκπληκτική περσινή πορεία των Κορασίδων μας και η κατάληψη της δεύτερης θέσης στην Αθήνα και η συμμετοχή της στα προκριματικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος αλλά και το μοναδικό επίτευγμα ότι την αγωνιστική χρονιά 2022-2023 είχαμε και τα 4 τμήματά μας (Εφηβικό-Νεάνιδες-Κορασίδες-Παιδικό) στην Α’ ΕΣΚΑ, είναι μοναδικό επίτευγμα για ένα συνοικιακό Σωματείο. Επίσης οι συμμετοχές αρκετών παιδιών που προήλθαν από τα σπλάχνα του Συλλόγου μας στις Εθνικές ομάδες έχει την σημασία του. Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο! Ο ΕΦΑΟΖ είναι μια μεγάλη οικογένεια».

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply