Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Αλέκος Πέτρουλας (Δάφνη Δαφνίου): «Σκοπός της ακαδημίας μας να φέρουμε περισσότερα παιδιά του Χαϊδαρίου κοντά μας»

Με συνέντευξή του στην ΕΣΚΑ ο Αλέκος Πέτρουλας μίλησε για την φιλοσοφία που διέπει το πρόγραμμα ακαδημιών στην Δάφνη Δαφνίου. Ο παλαίμαχος φόργουορντ-σέντερ με την γεμάτη διαδρομή στο ελληνικό μπάσκετ, είναι προπονητής στο εφηβικό της Δάφνης Δαφνίου και παράλληλα βοηθός στο αντρικό. Σχολίασε εξάλλου όλα όσα αφορούν το σωματείο του Χαϊδαρίου.

«Κοντά στο Μπάσκετ»

 

Αρχικά, τόνισε:

«Σκοπός της Ακαδημίας μας είναι να φέρουμε τα παιδιά του Χαϊδαρίου κοντά στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στο μπάσκετ. Η διοίκηση της ομάδας αποτελείται από ανθρώπους που είναι πολλά χρόνια στο πλευρό της Δάφνης Δαφνίου και την στηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο.

Η προσπάθεια που καταβάλουν μαζί με το προπονητικό επιτελείο είναι τεράστια και έχουμε ως στόχο τα επόμενα χρόνια ο κορμός του ρόστερ του ανδρικού τμήματος να στελεχώνεται κυρίως από παιδιά της Ακαδημίας μας, όπως κάναμε φέτος όπου 4 αθλητές από το εφηβικό ανήκουν στο ρόστερ του ανδρικού. Το ανδρικό τμήμα κάνει την δική του δυνατή προσπάθεια φέτος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κι ενώ βέβαια τα προηγούμενα χρόνια βρέθηκε και στα πιο ψηλά στρώματα. Υπάρχει μία άριστη συνεργασία με τον προπονητή Ηλία Στρατικόπουλο και τα μάτια όλων μας είναι στραμμένα στην εξέλιξη των παιδιών μας. Ολο το σταφ εργάζεται και όλο το τιμ συνολικά με γνώμονα το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά μας».

 

Έπειτα, ανέφερε:

«Από φέτος έγινε μία προσπάθεια δημιουργίας τμημάτων κοριτσιών. Προσπαθούμε ο καθένας από μεριάς του με τις δικές του γνώσεις και εμπειρίες να μεταδώσουμε το ‘’μικρόβιο’’ του μπάσκετ στους μικρούς μας αθλητές, ώστε να τους βοηθήσουμε να εξελίξουν το ταλέντο τους και να φτάσουν όσο πιο ψηλά μπορούν. Κάποιοι αθλητές μας συμμετέχουν στις προεπιλογές των Εθνικών ομάδων και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Επιμένουμε στα βασικά του αθλήματος, καλλιεργώντας παράλληλα το ομαδικό πνεύμα. Όλα τα τμήματα του συλλόγου μας συμμετέχουν είτε σε πρωταθλήματα, είτε σε τουρνουά, με κύριο στόχο να ευχαριστηθούν το άθλημα και να παραμείνουν στον χώρο του μπάσκετ. Για εμάς είναι κάθε φορά μία μικρή νίκη όταν βλέπουμε να προοδεύουν τα παιδιά μας, εντός κι εκτός γηπέδων. Είναι μία αναγνώριση της δουλειάς όλων μας, γιατί στην Δάφνη Δαφνίου δουλεύουμε όλοι μαζί, βάζοντας πάνω από όλα την έννοια της συνεργασίας και του αλληλοσεβασμού».

 

Σύντομο βιογραφικό

Ο 46χρονος σήμερα Αλέκος Πέτρουλας έχει σημειώσει μία αξιοπρόσεκτη πορεία εντός των τεσσάρων γραμμών όπου ξεχώριζε για το πάθος του και παίζοντας στις θέσεις των ψηλών. Εχει συνδυάσει την πορεία του ως παίκτης του Περιστερίου, με τρεις θητείες στους «κυανοκίτρινους» και μάλιστα και σε εποχή που η ομάδα κέρδιζε την συμμετοχή της στην Ευρωλίγκα. Εχει παίξει στον τελικό του Uleb Cup με τον Μακεδονικό (2005) και στο Final-4 του EuroCup με τον Πανελλήνιο (2010). Οι παραστάσεις του στο υψηλότερο επίπεδο είναι αρκετές, μαζί και οι συνεργασίες με κορυφαίους συμπαίκτες και προπονητές (αλλά και η συνύπαρξη με σπουδαίους αντιπάλους). Αγωνίστηκε επίσης σε Έσπερο και Ηλυσιακό στην αρχή της καριέρας του. Προς την δύση της καριέρας του έπαιξε στις Εθνικές κατηγορίες με Ψυχικό (2013-2014), Αετό (2014-2015), Πανελευσινιακό (2016-2017) και Μεγαρίδα (2018-2019). Στη Ν.Ε.Μ ξεκίνησε και τα πρώτα του βήματα στην προπονητική (2019-2020) όντας assistant coach στην αντρική ομάδα πλάι στον Γιώργο Μάνταλο και πρώτος προπονητής στην εφηβική. Προτού ενταχθεί στην Δάφνη Δαφνίου αρχικά ως ασίσταντ του Γιάννη Καλαμπόκη στην Α2 (Elite League). Παράλληλα μετρά διακρίσεις ως παίτκης με την Εθνική Ενόπλων στην οποία είναι πλέον προπονητής. Οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές τόσο από τις τωρινές στιγμές στην Δάφνη Δαφνίου όσο και από ρετρό εικόνες με τον Πέτρουλα παίκτη.

 

Στις φωτογραφίες με την Δάφνη Δαφνίου και τις διάφορες εκδηλώσεις πέραν των προπονήσεων και των αγώνων διακρίνει φυσικά κανείς μεταξύ άλλων σημαντικές παρουσίες όπως τους Παναγιώτη Γιαννάκη, Τζώρτζη Δικαιουλάκο και Θανάση Σκουρτόπουλο (που έχει άλλωστε στενή σχέση με την ομάδα).

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply