Connect with us

Εντυπωσιάζει, το δίχως άλλο, με τις εμφανίσεις της στην Α’ ΕΣΚΑ Γυναικών η ομάδα του Ζωγράφου και ο κόουτς, Μάνος Μανουσάκης, μίλησε για την πορεία πρωταθλητισμού και το πού μπορεί… να βγάλει («ως την Ευρωλίγκα», απάντησε, φυσικά, με διάθεση χιούμορ). Να σημειώσουμε πως ο 34χρονος προπονητής ανέλαβε φέτος τον Ζωγράφο, προερχόμενος από σημαντική θητεία σε ΦΟΤ Χαλανδρίου και Προμηθέα Χαλανδρίου, είτε στις ακαδημίες, είτε στα γυναικεία τμήματα των σωματείων.

 

-Είναι δύσκολη υπόθεση να κοουτσάρει κάποιος άνδρας τις γυναίκες, να φωνάζει, να δίνει οδηγίες;

«Οι γυναίκες είναι πολύ πιο απλές απ’ αυτό που φαίνονται στα μάτια όλων μας, διότι χαρακτηρίζονται από συναισθηματισμό και δένονται περισσότερο με αυτό που κάνουν. Το μόνο που δεν πρέπει να κάνεις είναι να τις ειρωνεύεσαι και να τους υποσχεθείς κάτι που δεν θα πραγματοποιηθεί, οπότε με αυτό το σκεπτικό μπορείς να τις καθοδηγήσεις. Στις γυναίκες, λόγω έλλειψης αθλητικών φυσικών προσόντων σε σχέση με τους άντρες, η δουλειά του προπονητή γίνεται πιο άμεση και παρεμβατική».

 

12341549_1200111256672266_7389209504129668749_n

-Κάντε μας ένα σχόλιο -συνολικά- για την κατηγορία, το επίπεδο, τις ομάδες.

«Η Α’ ΕΣΚΑ Γυναικών είναι ανέκαθεν μια πολύ ανταγωνιστική και ιδιαίτερη κατηγορία. Ετσι είναι και φέτος, όπου διαμορφώνονται τρία γκρουπ δυναμικότητας, ομάδες με στόχο την άνοδο, ομάδες που θέλουν να πλασαριστούν ψηλά για την είσοδο στα πλέι οφ και οι ομάδες που παλεύουν για την παραμονή τους. Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν αξιόλογοι προπονητές και παίκτριες που ανεβάζουν το επίπεδο της κατηγορίας».

 

-Πού θέλει να φτάσει ο Ζωγράφος; Προσωπικές φιλοδοξίες;

«Ο Α. Ο. Ζωγράφου ξεκίνησε να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, με σκοπό, καταρχάς, την είσοδο στα πλέι οφ, καθώς και να προσφέρει ωραίο θέαμα, αλλά από κει και πέρα πάντα στο μυαλό μας ήταν και είναι η άνοδος στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Η φιλοδοξία της ομάδας είναι… η γυναικεία Ευρωλίγκα, θα έλεγα χαριτολογώντας. Στην πραγματικότητα, θέλουμε να φτάνουμε -πάντα- όσο το δυνατόν ψηλότερα μπορούμε. Προσωπική φιλοδοξία είναι να πηγαίνω στο γήπεδο με όρεξη, όπως τώρα, και να καμαρώνω κορίτσια στα οποία έχω συμβάλλει, έστω και λίγο, προπονητικά, να παίζουν στο γήπεδο».

 

12299217_1200109566672435_6606447603188600808_n

-Τι κάνει την ομάδα σας, ως τώρα, να ξεχωρίζει;

«Ερχομαι στο κλειστό, με τον συνεργάτη μου Νίκο Βερροιόπουλο, τον οποίο ευχαριστώ πολύ για τη δουλειά που κάνει σε όλα τα επίπεδα, παρόλο που δεν φαίνεται σε πολλούς και έχω να αντιμετωπίσω μόνο την δουλειά μου μέσα στο γήπεδο. Και αυτό, καθώς κάθε υποχρέωση και ανάγκη της ομάδας διευθετούνται πριν καν εμφανιστούν από τους ανθρώπους που τρέχουν για τον σύλλογο, ειδικότερα τον έφορο κ. Γιάννη Κομνηνό και τον αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Πολιτόπουλο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τα κορίτσια να προπονούνται καθημερινά μέσα σε καλό κλίμα και αυτό βγαίνει στα παιχνίδια κάθε Κυριακή».

 

-Τα πλέι οφ είναι μία άλλη εντελώς κατάσταση;

«Τα πλέι οφ είναι ένα ειδικό, ξεχωριστό πρωτάθλημα με τις 4 καλύτερες ομάδες της χρονιάς, στο οποίο (καλώς ή κακώς) μεταφέρεις τα αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας, καθώς επίσης και το ενδεχόμενο πλεονέκτημα έδρας. Εκτός απ’ αυτό, σημαντική ιδιαιτερότητα είναι το φορμάρισμα ή η κούραση των ομάδων αυτών, που καθιστά τα πλέι οφ ένα μίνι πρωτάθλημα για την άνοδο».

12308353_1200109986672393_4124054094042895987_n

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply