Connect with us

Η γυναικεία ομάδα του Αμύντα, εκτός της εξαιρετικής πορείας στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ, έχει τσεκάρει ήδη το εισιτήριο για τον τελικό Κυπέλλου, με την κόουτς Φρόσω Δρακάκη να εξηγεί μέσω της συνέντευξής της πως «χρειαζόμαστε ακόμη χρόνο και δουλεύουμε, για να φτάσουμε στην κορύφωση της απόδοσής μας». Να σημειώσουμε πως η προπονήτρια του σωματείου του Υμηττού συμπληρώνει αισίως δεκαετή παρουσία στον Αμύντα, ως παίκτρια νωρίτερα και τεχνικός, αργότερα…

 

-Πώς είναι να διαχειρίζεστε γυναίκες στο μπάσκετ και αν θα σκεφτόσασταν να κοουτσάρετε αντρική ομάδα.

«Οι γυναίκες είμαστε ιδιαίτερα πλάσματα, με την καλή έννοια. Μας αρέσει ο σεβασμός και η ειλικρίνεια. Θεωρώ ότι αυτά τα δύο στοιχεία είναι βασικά. Και αν οι γυναίκες αθλήτριες αισθανθούν ότι υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον, τότε θα δώσουν τα πάντα. Το να κοουτσάρω μια αντρική ομάδα δεν διαφέρει από το να καθοδηγώ μια γυναικεία, απλώς είναι κάτι σπάνιο για μια γυναίκα».

12346440_984738248253520_4771060453650796023_n

-Ο Αμύντας είναι από τα πιο συνεπή σωματεία γενικότερα, αλλά δείχνει σαν να έχει κάθε φορά ένα ταβάνι. Οι στόχοι σας ως πού φτάνουν;

«Συμφωνώ ότι ο Αμύντας είναι συνεπές σωματείο, με σοβαρούς ανθρώπους και γνώστες του χώρου και του αθλήματος που υπηρετούν. Η πορεία μας κάθε χρόνο κάθε άλλο παρά ταβάνι δείχνει. Κάθε χρονιά προχωράμε και ένα βήμα παραπάνω. Οταν κάποιος βάζει… ταβάνι, φλερτάρει με την αποτυχία. Πρέπει πάντα να στοχεύεις ψηλά. Να έχεις κίνητρο να ξεπεράσεις τον εαυτό σου. Εμείς παλεύουμε κάθε παιχνίδι και στοχεύουμε πάντα στη νίκη. Βλέπουμε το τώρα και το κάθε παιχνίδι χωριστά. Το πόσες νίκες θα κάνουμε, καθορίζουν και το πόσο μακρυά θα φτάσουμε τελικά. Αλλά αυτό το μαθαίνουμε όλοι στο τέλος του πρωταθλήματος».

 

-Χωράει μαζί ως σκέψη μία διάκριση στο πρωτάθλημα, αλλά και στο Κύπελλο;

«Διάκριση δεν είναι μόνο η πρώτη θέση. Διάκριση είναι ήδη η συμμετοχή μας στον τελικό του Κυπέλλου. Διάκριση είναι η παρουσία στα πλέι οφ. Διάκριση είναι να αναγνωρίζει ο κόσμος που έρχεται να μας δει ότι παίζουμε ωραίο, ομαδικό μπάσκετ. Είναι σημαντικό το ότι μας θεωρούν σοβαρό και υπολογίσιμο αντίπαλο. Η ομάδα φέτος, άλλαξε σε μεγάλο βαθμό, ήρθαν πολλά νέα πρόσωπα, οπότε δημιουργήσαμε ένα καινούργιο σύνολο, αλλά και πάλι καταφέραμε να πρωταγωνιστούμε και αυτό είναι πολύ ευχάριστο».

 

-Πώς βλέπετε το σύστημα με τα πλέι οφ;

«Είναι ένα δίκαιο σύστημα, που δίνει και μεγάλο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Εκεί μπορεί να γίνουν θεωρητικά τα πάντα. Πρόκειται για παιχνίδια ιδιαίτερης ψυχολογίας».

 

-Ποιες ομάδες και παίκτριες ξεχωρίζετε;

«Γενικότερα ξεχωρίζω ομάδες που δεν στηρίζονται σε μια ή δύο παίκτριες, αλλά βασίζονται στις συνεργασίες και που παίζουν με πάθος και με πνεύμα νικητή. Μου αρέσουν οι ομάδες που δεν θέλουν να χάνουν, και τα δίνουν όλα. Οι παίκτριες που ξεχωρίζω έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά. Θαυμάζω τις παίκτριες που έχουν μπασκετικό εγωισμό και δεν θέλουν να χάνουν, που θέτουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία του συνόλου και που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν και να αναδείξουν τη συμπαίκτριά τους μέσα από το παιχνίδι τους».

12042643_10206751491039045_2560600718735282918_n

-Πείτε μας ένα ματς που θέλετε να ξεχάσετε κι ένα που θα θυμάστε πάντα.

«Μου έχει μείνει χαραγμένο το πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ πέρυσι στην έδρα μας με αντίπαλο την Πεύκη, όπου κάναμε το καλύτερό μας ματς και παίξαμε καταπληκτικό μπάσκετ. Παιχνίδι που να θέλω να ξεχάσω δεν υπάρχει, γιατί και μέσα από τις ήττες -και ίσως κυρίως μέσα από αυτές- μπορείς να διορθώνεις τα κακώς κείμενα και έτσι μόνο κέρδος μπορείς να έχεις. Σημασία έχει το πώς τις διαχειρίζεσαι και πολλές φορές σε ωριμάζουν».

11986469_10153177550523651_5838822551914881503_n

-Πώς φτάσατε ως τον τελικό Κυπέλλου; Το περιμένατε; Οι φιλοδοξίες σας ποιες είναι προσωπικά και ομαδικά;

«Ο δρόμος προς τον τελικό δεν ήταν εύκολος, καθώς αποκλείσαμε με την σειρά Ζωγράφο, Γαλάτσι, Περιστέρι και Καλύβια. Δηλαδή, αντιμετωπίσαμε με επιτυχία δύο ομάδες τετράδας, που έχουν καθαρό στόχο την άνοδο. Αυτό και μόνο αποτελεί μεγάλη επιτυχία, κυρίως για το πώς αντιμετωπίζουμε τέτοιους αντιπάλους σε νοκ άουτ παιχνίδια. Σχετικά με το αν το περιμέναμε, αν κάποιος μπαίνει στο γήπεδο για να χάσει, καλύτερα να κάθεται σπίτι του ή στην κερκίδα. Δουλέψαμε, παλέψαμε στο γήπεδο και τα καταφέραμε. Προσωπική φιλοδοξία είναι να εξελίσσομαι, να είμαι πάντα χρήσιμη για την ομάδα μου και να μπορώ να προσφέρω λύσεις. Σε ομαδικό επίπεδο θέλουμε να διατηρηθούμε ψηλά στην βαθμολογία, να μπούμε στα πλέι οφ του πρωταθλήματος και να κατακτήσουμε το κύπελλο».

189359_1002384773054_863_n

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply