Connect with us

Ο τεχνικός της Πεύκης, Ρόμπερτ Σγούρος, αναφέρθηκε στην ήττα από την Δάφνη Δαφνίου και σε ό,τι άλλο έχει να κάνει με την ομάδα των βορείων προαστίων, ενόψει της συνέχειας στην Α’ ΕΣΚΑ Ανδρών…

«Ηταν ένα μεγάλο ντέρμπι, πραγματικά, είχαμε ερωτηματικό για το πώς θα παρουσιαστούμε, διότι στο πρώτο ματς είχαμε χάσει σχετικά εύκολα στην έδρα μας. Δείξαμε βελτίωση μεγάλη. Επαιξε καθοριστικό ρόλο η καλύτερη φυσική κατάσταση του αντιπάλου όπως φάνηκε σε πολλά σημεία, είχαν πολλά καλάθια σε αιφνιδιασμό. Διεκδικήσαμε το παιχνίδι επί ίσοις όροις, χάθηκε στις λεπτομέρειες, συνεχίζουμε, κοιτώντας μπροστά. Προσπαθήσαμε να το περιορίσουμε, όσο μπορούμε, γιατί είναι το αδύνατό μας σημείο, έχουμε βελτιωθεί αισθητά, όλο αυτό το διάστημα, ήμασταν 2,5 μήνες αήττητοι στο πρωτάθλημα, έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια τα παιδιά, είμαστε, εξάλλου, μια καινούρια ομάδα».

Και συνέχισε, λέγοντας: «Ο χρόνος που χρειάζονταν τα παιδιά τούς δόθηκε και είμαστε σε αρκετά καλή ψυχολογική κατάσταση, ώστε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο στην πορεία. Ο στόχος μας, με την ήττα της πρώτης αγωνιστικής, ήταν να είμαστε στα πλέι οφ από εκεί και πέρα, δεν έχει αλλάξει κάτι. Παραμένει ο ίδιος στόχος. Πολλές φορές, όταν το ματς πάει στον πόντο, ίσως κάποιες επιλογές από παίκτες ξεφεύγουν εκείνη την ώρα. Εμείς κερδίσαμε τα θεωρητικά ντέρμπι, με τις ομάδες που θα ήμασταν στο ίδιο γκρουπ μαζί τους, με μεγάλο αριθμό τριπόντων και καλή στατιστική. Οπότε είναι αρκετά οικείο στους παίκτες και κάποιο συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού σε μερικά κομμάτια του αγώνα. Είδαμε αρκετές διαφορές στα μαρκαρίσματα, υπήρχε η εντολή να πάει η μπάλα μέσα στην ρακέτα, χάθηκαν και πολλά εύκολα καλάθια κρίσιμα. Είναι προϊόν κούρασης, όχι ανικανότητας, τα παιδιά είναι παίκτες αξίας και τιμή τους που παλεύουν κι ενώ η ομάδα φαινόταν να έχει χάσει τον στόχο της, όμως τίποτα δεν χάνεται έτσι απλά».

Ολοκληρώνοντας, είπε: «Ο κόσμος διψά να δει μπάσκετ και ειδιά σε οικείο γι’ αυτόν περιβάλλον. Ειδικά στην Α1, που υπάρχουν και χρήματα, αλλάζουν οι παίκτες διαρκώς, ο θεατής δεν δένεται τόσο με την ομάδα, κάπου χάνει το νόημα κι αυτό λείπει από τον κόσμο, γενικώς. Και το βρίσκει ενδεχομένως, στα τοπικά. Η και στην Β’ Εθνική για παράδειγμα, που ο ένας όμιλος έχει τόσες αθηναϊκές ομάδες. Υπάρχει ενδιαφέρον. Η Α’ ΕΣΚΑ είναι αναβαθμισμένη, παίζουν παιδιά με τεράστια εμπειρία, αυτό βοηθά πολύ την κατηγορία. Συγχαρητήρια για την αξιόλογη προσπάθεια που κάνει η Δάφνη Δαφνίου, όπως και η ομάδα μου, που δουλεύει σε υγιή βάση, με πολλά παιδιά στις υποδομές, με καλούς προπονητές, αυτά όλα θα αποφέρουν σίγουρα καρπούς. Και η προηγούμενή μου ομάδα, όμως, οι Αμπελόκηποι δουλεύουν πολύ, χωρίς χρήματα έφτασαν στην Α’ κατηγορία, από την Δ’, με δικά τους παιδιά και είναι αξιοσημείωτο».

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply