Connect with us

Στην ήττα του ΑΟΚ Χαλανδρίου από τον Διαγόρα Δρυοπιδέων και στα στοιχεία που καθόρισαν την εξέλιξη του ματς, αναφέρθηκε ο τεχνικός της ομάδας των βορείων προαστίων, Δημήτρης Γιαννάκης, με συνέντευξή του στο επίσημο διαδικτυακό κανάλι της ΕΣΚΑ:

 

-Πείτε μας τα συμπεράσματά σας μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ.

«Δυστυχώς, είναι τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι που συμβαίνει αυτό. Πολλοί μάς θεωρούν ίδια ομάδα με πέρσι, αλλά η αλήθεια είναι πως έχουμε τέσσερις διαφορετικούς παίκτες, σε καίριες θέσεις, λείπει ο Παπακωνσταντίνου στα γκαρντ, έχουμε αλλάξει ψηλό, υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις στην ομάδα. Και αυτό ακριβώς δεν μας έχει επιτρέψει ακόμη να βρούμε τον ρυθμό που θέλουμε, ειδικά στην άμυνα. Ξεκινάμε και δεχόμαστε πολλά καλάθια στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα όταν θελήσουμε να παίξουμε, να είμαστε μία εντελώς άλλη ομάδα και όντως να δείχνουμε καλύτεροι μέσα στο γήπεδο».

 

Τι πιστεύετε ότι φταίει ως τώρα;

«Το κακό είναι ότι άμα ξεκινάς, χωρίς να παίζεις άμυνα, γιατί η άμυνα είναι αυτό που μπορεί να σου δώσει κάτι σταθερό, δεν μπορείς να ελπίζεις, ότι μπορείς να κερδίσεις το οποιοδήποτε μας. Από την άμυνα μπορείς να κερδίσεις τον οποιονδήποτε. Προσπαθούμε να το περάσουμε στα παιδιά, να καταλάβουν ότι πρέπει να έχουμε συγκέντρωση. Εμείς ξεκινάμε και δεν είμαστε συγκεντρωμένοι. Και τα τρία ματς που έχουμε χάσει, είναι δική μας ευθύνη, φταίμε εμείς. Δυστυχώς χάνουμε και δεν θεωρώ ότι μας κερδίζουν. Χάνουμε από δική μας κακή αντιμετώπιση ειδικά στην άμυνα, την προσωπική».

Και συνέχισε, λέγοντας: «Οποιος δει το τελευταίο ματς, θα διαπιστώσει ότι δεν είναι συγκεντρωμένοι οι παίκτες, να καταλάβουν ότι παίζουμε ένας-ένας άμυνα και μόνο αν μας περάσει κάποιος, πάμε στο ροτέισον. Και όποιος αποφάσιζε να μας… τρυπήσει, πήγαινε κατευθείαν προς το καλάθι, ή βρίσκοντας άλλες λύσεις. Με αποτέλεσμα να έχουμε δεχτεί δέκα, ή ίσως λιγότερα τρίποντα, περίπου, μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Είναι λοιπόν, καθαρά θέμα δικό μας, το ότι χάνουμε με αυτό τον τρόπο».

 

-Η συνέχεια πώς πιστεύετε θα είναι για την ομάδα σας;

«Ελπίζω ότι στην συνέχεια θα είμαστε καλύτεροι. Το ότι δείχνουμε δύο διαφορετικά πρόσωπα, σημαίνει ότι μπορούμε κι από την στιγμή που μπορούμε, απλά στεναχωριόμαστε, γιατί δεν μας αξίζει αυτή η εικόνα. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο 47 πόντοι παθητικό είναι αστείο, δεν μπορείς να κερδίσεις έτσι. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη. Είναι καθαρά θέμα προσωπικό του κάθε παίκτη, να πει δεν θα με περάσει ο αντίπαλος, δεν θα δεχτώ σουτ, θα κάνω ένα δυνατό φάουλ. Οταν στο δεύτερο ημίχρονο αποφασίσαμε να τα κάνουμε αυτά, άλλαξε όλο το ματς, στην ουσία κερδίσαμε το β’ μέρος. Αρα, αν ήμασταν συνεπείς στο πρώτο ημίχρονο, μπορούσαμε να έχουμε νικήσει, αλλά με αυτή την εικόνα στο α’ μέρος, δεν γίνεται, ό,τι και να κάνει ο προπονητής».

Ολοκληρώνοντας, τόνισε πως: «Οι παίκτες είναι σίγουρα το 70% της ομάδας, ό,τι και να γίνει. Οποιος προπονητής θέλει να πει κάτι διαφορετικό, διαφωνώ, γιατί αυτό το υπόλοιπο 30% μπορεί να σου κάνει την διαφορά σε κάποια σημεία, αλλά το 70% τουλάχιστον είναι ο παίκτης, είτε είναι στην προπόνηση, στο παιχνίδι, στο μυαλό, στην αντιμετώπιση, την άμυνα, το σουτ, την επίθεση, τα πάντα. Και φυσικά, έχουμε χάσει πάλι τόσες βολές, κάτι που είναι και η διαφορά του παιχνιδιού».

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply