Connect with us

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΕΙΓΟΝ- Υπενθύμιση για Ετοιμότητα Γηπέδου

Με αφορμή την έναρξη τελικών φάσεων & play offs/play outs των διοργανώσεων της Ένωσης και λόγω ύπαρξης περιστατικών μη ετοιμότητας γηπέδων σε αγώνες, θα θέλαμε να επιστήσουμε εκ νέου την προσοχή στα σωματεία-μέλη μας για την ετοιμότητα του γηπέδου τους πριν την έναρξη των εντός έδρας αγώνων τους .

Αναφορικά με τα κλειστά γήπεδα, τα σωματεία θα πρέπει να φροντίσουν ώστε:
– ο αγωνιστικός χώρος να είναι κατάλληλος και να τηρούνται όλες οι απαραίτητες προδιαγραφές όπως ορίζονται από τους κανονισμούς.
– να υπάρχουν τα απαραίτητα για την διεξαγωγή αγώνα (διχτάκια στις μπασκέτες, προστατευτικό της κολώνας της μπασκέτες, σημαιάκια, βελάκια, φύλλα αγώνα).
– στην περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας των ηλεκτρονικών συσκευών, θα πρέπει να υπάρχουν εφεδρικά χρονόμετρα χειρός (αγώνα και 24’’).

Τα ίδια ισχύουν για τα σωματεία που αγωνίζονται σε ανοιχτά γήπεδα.
Επιπροσθέτως για τα ανοιχτά, εφιστούμε την προσοχή ώστε σε περίπτωση σποραδικών, μικρής διάρκειας βροχών (που λαμβάνουν χώρα κάποιες ώρες πριν τον προγραμματισμένο αγώνα) και υγρασίας, να μεριμνήσουν ώστε το γήπεδο να σκουπιστεί και να είναι στεγνό ώστε να πραγματοποιηθεί ο αγώνας.

Για τον λόγο αυτό συνιστούμε πριν τους αγώνες σας να βρίσκεστε στο γήπεδο αρκετά νωρίτερα ώστε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα να διαπιστωθεί εγκαίρως.

Η ετοιμότητα και η καταλληλότητα γηπέδου είναι ζωτικής σημασίας για την διεξαγωγή του αγώνα και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση μηδενισμού σωματείου λόγω ακαταλληλότητας γηπέδου.

Ο Γεν. Γραμματέας ΕΣΚΑ
Άγγελος Τάσκος

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply