Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Άννα Κακαγιά (ΖΑΟΝ): «Προτεραιότητα η υιοθέτηση αρχών συνέπειας και πνεύματος συνεργασίας»

Μέσω συνέντευξης στην ΕΣΚΑ η Άννα Κακαγιά, τεχνικός στην ομάδα του ΖΑΟΝ (Β’ Γυναικών), μάς ανέλυσε την φιλοσοφία του σωματείου των βορείων προαστίων.

Αρχικά, μέσω αναδρομής:

«Ο Ζηρίνειος Αθλητικός Όμιλος Νέων (ΖΑΟΝ Κηφισιάς) είναι ένας από τους πλέον ιστορικούς Συλλόγους. Ιδρύθηκε το 1962 και το τμήμα μπάσκετ είναι ένα από τα πιο ενεργά τμήματά του με πολλές διακρίσεις, έχοντας συμμετάσχει στο παρελθόν στις Εθνικές κατηγορίες επί σειρά ετών».

Για την φιλοσοφία:

«Ο ΖΑΟΝ έχει υιοθετήσει ένα πλήρως αναπτυξιακό μοντέλο λειτουργίας, στο πλαίσιο του οποίου οι ακαδημίες της ομάδας διευρύνονται διαρκώς (σήμερα αριθμούν περίπου 50 κορίτσια) και ήδη πολλές αθλήτριες από τις υποδομές έχουν προωθηθεί στην ομάδα γυναικών. Επίσης, αθλήτριές μας στελεχώνουν τακτικά τα κλιμάκια της ΕΣΚΑ και της Εθνικής ομάδας, ενώ αθλήτριά μας είναι μέλος της Εθνικής παγκορασίδων».

Για το αγωνιστικό:

«Κατά την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 ο ΖΑΟΝ κατάφερε, παρά την αντικειμενική δυσκολία της έλλειψης δικού του γηπέδου, να κερδίσει την άνοδο σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες: στη Β’ Γυναικών, στην Α’ Νεανίδων και στην Α’ Κορασίδων όπου αγωνίζεται φέτος. Δίνει μεγάλη έμφαση στα τμήματα υποδομών, συμμετέχοντας σε όλα τα αναπτυξιακά τουρνουά της ΕΣΚΑ (παγκορασίδες, U13, U12), ώστε να δίνεται η ευκαιρία στις μικρές παίκτριές του να συμμετέχουν σε όσο το δυνατόν περισσότερα ματς, αποκτώντας αγωνιστικές εμπειρίες».

Η head coach, που πλαισιώνεται από τους Κώστα Κατή και Γωγώ Ραϊvάκη, δήλωσε επίσης: «Προτεραιότητά μας, πέραν των αγωνιστικών στόχων, είναι σταθερά όχι μόνο η αθλητική ανάδειξη και αξιοποίηση των μικρών αθλητριών, αλλά παράλληλα η δημιουργία ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων με υγιείς αρχές, που θα μπορούν να επιτύχουν στον δύσκολο στίβο της ζωής και της κοινωνίας μας. Στόχος και προτεραιότητα, πέραν της «διά βίου άθλησης», είναι η καλλιέργεια και η υιοθέτηση αρχών συνέπειας, αυτοπειθαρχίας και πνεύματος συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης».

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply