Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γ. Πεχλιβανίδης (EΣΚΔ Ν. Ιωνίας): “Σκοπός της ομάδας είναι η διαρκής βελτίωση των αθλητριών”

Με συνέντευξή του στην ΕΣΚΑ ο υπεύθυνος γυναικείων τμημάτων στην ΕΣΚΔ Νέας Ιωνίας, Γιώργος Πεχλιβανίδης αναφέρθηκε σε ό,τι αφορά την φετινή σεζόν όσο και το πριν, αλλά και το μετά!

«Από το 2020 η ΕΣΚΔ Νέας Ιωνίας γύρισε σελίδα, όσον αφορά τα γυναικεία τμήματα και ασχολείται αποκλειστικά με τα νέα κορίτσια. Ακόμα και στις γυναίκες (Β’ ΕΣΚΑ), η μεγαλύτερη αθλήτρια δεν είναι άνω των 25 ετών. Το 2021 καταρτίστηκε ένα 3ετές πλάνο (μιας και το 2020 χάθηκε λόγω covid), το οποίο η ομάδα μας ακολουθεί πιστά μέχρι σήμερα», τόνισε και συνέχισε:

«Στόχος αυτού του πλάνου της ομάδας μας ήταν η δημιουργία νέων γενιών αθλητριών πάνω σε γερές βάσεις. Παιδιά που θα αγαπήσουν το άθλημα του μπάσκετ, θα μάθουν με τον σωστό τρόπο τα βασικά, θα καλλιεργήσουν και θα εξελίξουν τα ταλέντα και τις ικανότητές τους, θα αναπτύξουν το σώμα σε συνδυασμό με το πνεύμα, θα γνωρίσουν την ευγενή άμιλλα, το ομαδικό πνεύμα και την αλληλεγγύη. Θα αποκτήσουν αθλητική παιδεία, ήθος και νοοτροπία για να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένες παίκτριες. Θέλουμε μέσα από τις ακαδημίες μας και τα νεανικά τμήματα της ομάδας να βγουν αθλήτριες που θα μπορέσουν να αγωνιστούν στο γυναικείο μας ή και ψηλότερα. Ήδη έχουμε εντάξει τρία-τέσσερα κορίτσια γεννημένα από το 2006 έως το 2008 στην ομάδα του γυναικείου, κάποια από τα οποία έχουν σημαντικό χρόνο συμμετοχής και ρόλο, ενώ αρκετά κορίτσια διάφορων ηλικιακών βαθμίδων έχουν περάσει ή βρίσκονται ήδη στα κλιμάκια της ΕΣΚΑ».

Και συμπλήρωσε: «Σκοπός της ομάδας είναι η διαρκής βελτίωση των αθλητριών μέσα από το προπονητικό πρόγραμμα και η όσο πιο μεγάλη συμμετοχή των κοριτσιών σε αυτό αλλά και η σωστή διαπαιδαγώγηση των αθλητριών. Οι προπονητές με τους οποίους η ομάδα επιλέγει να συνεργάζεται είναι πρωτίστως εξαιρετικοί άνθρωποι, πτυχιούχοι ΤΕΦΑΑ, ασχολούνται αποκλειστικά με την προπονητική και είναι διαρκώς δίπλα στις μικρές αλλά και τις μεγαλύτερες αθλήτριες για να τις καθοδηγήσουν σωστά. Όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα γυναικεία τμήματα προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις προκειμένου οι αθλήτριες και οι προπονητές να δουλεύουν απρόσκοπτα».

Ολοκληρώνοντας, ανέφερε: «Μέσα σε αυτά τα σχεδόν 3 χρόνια και λίγο πριν ολοκληρωθεί το 3ετές πλάνο και καταρτίσουμε το επόμενο, η ομάδα μας έχει ήδη τριπλασιάσει τα κορίτσια στις ακαδημίες της. Οι κορασίδες πέτυχαν την άνοδο στη Β’ κατηγορία, ενώ φέτος, τόσο οι κορασίδες όσο και οι νεάνιδες με τις γυναίκες πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματά τους παίζοντας καλό μπάσκετ με υψηλό ομαδικό φρόνημα και αγάπη για το άθλημα. Τα τμήματα U13 και U12 συμμετέχουν επίσης στα τουρνουά της ΕΣΚΑ και χαίρονται το παιχνίδι, εφαρμόζοντας αυτά που μαθαίνουν στις προπονήσεις. Από πέρυσι λειτουργεί και τμήμα προσχολικής ηλικίας για κορίτσια και αγόρια, καθώς ο Σύλλογος της Νέας Ιωνίας έχει τις ίδιες αξίες, την ίδια φιλοσοφία, το ίδιο όραμα και εφαρμόζει το ίδιο μοντέλο ανάπτυξης και στα τμήματα των αγοριών, τα οποία επίσης τροφοδοτούν την ανδρική ομάδα με νέους αθλητές».

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply