Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σαρακασίδης: «Η Νήαρ Ηστ είναι παραπάνω από μία ομάδα»

Με συνέντευξή του στην ΕΣΚΑ ο κόουτς της γυναικείας ομάδας της Νήαρ Ηστ, Γρηγόρης Σαρακασίδης, μίλησε για την φιλοσοφία στο αγωνιστικό τμήμα του ιστορικού σωματείου της Καισαριανής κάνοντας και μια αναφορά ευρύτερα στο «ερυθρόλευκο» σωματείο, καθώς έχει υπάρξει και παίκτης της ομάδας.

«Η Νήαρ Ηστ είναι ένας οργανισμός παραπάνω από μια ομάδα, εκπροσωπώντας μια ιστορική περιοχή σαν την Καισαριανή, μια ομάδα που η ιστορία της στο μπάσκετ μετρά πρωταθλήματα, κύπελλα και αμέτρητες συμμετοχές στα υψηλότερα επίπεδα του Ελληνικού μπάσκετ! Πλέον, η αντρική ομάδα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής καταφέρνοντας συνεχόμενες ανόδους απ’ τα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ! Την ίδια πορεία ευελπιστεί να έχει και η γυναικεία της ομάδα, η ομάδα μας που πρωταγωνιστεί φέτος στο πρωτάθλημα της Γ’ ΕΣΚΑ γυναικών. Κάθε χρόνο ο ανταγωνισμός είναι υψηλός, είναι θετικό το να μπορούμε να βλέπουμε δυνατά πρωταθλήματα και να αναδεικνύονται νέες παίκτριες. Τα κορίτσια δουλεύουν σκληρά και με αφοσίωση στην προπόνηση, με αυταπάρνηση, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο και διάθεση για διάκριση», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Μετά τις χρονιές του covid η ομάδα έχοντας τον ίδιο κορμό και παίκτριες που αγωνίζονται στο σωματείο για χρόνια και με λίγες και ουσιαστικές προσθήκες, έχει καταφέρει να παρουσιάσει ένα δυνατό σύνολο με καλή χημεία εντός και εκτός παρκέ. Κι αυτό είναι το πλέον σημαντικό. Στόχος μας είναι η ομάδα σε κάθε προπόνηση να βελτιώνεται, να γίνεται ακόμη καλύτερη και πάνω σε αυτό το μοτίβο δουλεύουμε! Καμία προπόνηση να μην πηγαίνει χαμένη. Αυτό λέμε. Μακροπρόθεσμος στόχος είναι σίγουρα η ομάδα να βρίσκεται σε υψηλότερες κατηγορίες και βήμα-βήμα πάντα, να παρουσιάζει ένα υγιές σύνολο, παίζοντας καλό μπάσκετ και φυσικά με κοπέλες και απ’ τις ακαδημίες μας που αυτή την στιγμή απαριθμούν 70 κορίτσια».

Για τον ίδιο, συμπλήρωσε: «Πλέον στα 38 μου ακολουθώ παράλληλα την προπονητική ενώ παίζω ακόμη… αντέχω (στην Πεντέλη). Ξεκίνησα τα μπασκετικά μου βήματα στα ανοιχτά των Αμπελοκήπων. Κατάφερα να αγωνιστώ σε Εθνικές κατηγορίες με ομάδες όπως ο Αίολος-Ταύρος (Β’ και Γ’ Εθνική), Ιωνικός Ν.Φ (Γ’ Εθνική), Χολαργός (Γ’ Εθνική). Αργότερα, ο δρόμος μου συναντήθηκε με της Νήαρ Ηστ, όπου αγωνίστηκα για τρία χρόνια πετυχαίνοντας όλοι μαζί την ιστορική άνοδο μετά από πολλά χρόνια στην Γ’ Εθνική! Τότε, ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος ακαδημιών, Μιχάλης Καλαμάρας, με προέτρεψε να ασχοληθώ και προπονητικά με τις ακαδημίες του συλλόγου, δίνοντάς μου κάποια τμήματα και τα τελευταία τρία χρόνια και τα ηνία της γυναικείας ομάδας της Νήαρ Ηστ! Η Νήαρ έχει την τύχη πέρα από μεγάλη ομάδα να διαθέτει βαριά φανέλα, πολύ κόσμο δίπλα της και ανθρώπους που την αγαπούν πραγματικά και κάνουν τα πάντα με μεράκι για τον σύλλογο».

Κλείνοντας, σημείωσε: «Είναι κάτι που μου αρέσει και με εκφράζει η προπονητική. Οπως και όταν αγωνίζεσαι, έτσι και από τον πάγκο στην προπονητική πρέπει να δουλεύεις συνεχώς για να βελτιώνεσαι. Ετσι και στην προπονητική πρέπει να ψάχνεσαι συνεχώς, να μαθαίνεις, να παρακολουθείς μπάσκετ, συστήματα, ομάδες. Τα πάντα που θα φανούν χρήσιμα στον σχεδιασμό μιας προπόνησης η ενός αγώνα. Και με βάση αυτό πορεύομαι κι εγώ».

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply