Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η αναδιοργάνωση της μπασκετικής Νέας Μάκρης (ΕΣΝ ΜΑΚΡΗΣ)

Το ανδρικό τμήμα Μπάσκετ του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης εκκινεί από το μηδέν, από την αρχή και με νέα αφετηρία βάζει θεμέλια και βάσεις από την Δ’ ΕΣΚΑ με στόχο την επάνοδο στα πιο ψηλά πατώματα. Με συνέντευξή του στην ΕΣΚΑ ο κ. Νίκος Μοριανός, για χρόνια «πιστός υπηρέτης» της ομάδας, αναλύει τα δεδομένα.

Η αναστύλωση

«Τα τελευταία χρόνια το τμήμα «φώναζε» πως έπρεπε να κλείσει ένας τεράστιος κύκλος που είχε ανοίξει το 2011 και κάποια στιγμή έπρεπε να κλείσει. Έτσι, το καλοκαίρι του 2022, η διοίκηση του Συλλόγου, έπειτα από την πτώση στη Γ’ ΕΣΚΑ, αποφάσισε να ανανεώσει πλήρως το προπονητικό τιμ, κρίνοντας πως ήταν η κατάλληλη στιγμή και έδωσε τα ηνία του τμήματος, έπειτα από εισήγηση του κ. Αντώνη Καλλιανιώτη (μέλος ΔΣ και υπεύθυνος ακαδημίας μπάσκετ στον ΕΣΝΜ) στον καταξιωμένο coach Νότη Κονδύλη, ο οποίος, παράλληλα με το ανδρικό τμήμα μπάσκετ, ανέλαβε και την γενική εποπτεία της ακαδημίας και των υπόλοιπων αγωνιστικών τμημάτων, έχοντας το ρόλο του τεχνικού διευθυντή. Παρά την εκ νέου πτώση στη Δ’ ΕΣΚΑ τη σεζόν 2022 – 2023, η διοίκηση έδειξε πλήρη στήριξη και εμπιστοσύνη στον coach Κονδύλη, αναγνωρίζοντας ότι παρέλαβε ένα διαλυμένο ανδρικό τμήμα και κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο το οποίο πάλεψε μέχρι τέλους για τη σωτηρία».

Το σταφ

«Την φετινή σεζόν, μαζί με τον coach Αλέξανδρο Καραχάλιο (προπονητή εφηβικού και παιδικού τμήματος) και τον coach Βαγγέλη Λεοντίδη (προπονητή ακαδημίας), έχουν δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό και προπάντων εμπειρότατο τεχνικό τιμ, το οποίο έχει ως στόχο να επαναφέρει τις ομάδες του Συλλόγου, ανάμεσα στις κορυφαίες της Αττικής. Ήδη το παιδικό τμήμα μπάσκετ αγωνίζεται στην Α2 Παίδων, το εφηβικό τμήμα έχει θέσει ως στόχο την άνοδο στην Α2, ενώ η ανδρική ομάδα έχει ήδη κερδίσει το σεβασμό όλων των αντιπάλων και βαδίζει με σταθερά βήματα προς τον στόχο της με απόλυτη προσήλωση. Στην ακαδημία μπάσκετ δε, η μεθοδική δουλειά του Coach Λεοντίδη, έχει αρχίσει και αποσπάει κολακευτικά σχόλια από τους γονείς του Συλλόγου μας αλλά και των όμορων σωματείων. Παράλληλα όμως με τις επιτυχίες, οι προπονητές μας έχουν ρίξει το βάρος τους και στην αλλαγή της νοοτροπίας των παιδιών, προκειμένου αυτά, να γαλουχούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκτήσουν σωστή αθλητική κουλτούρα».

Οι αρχές

«Εκτός από όσα συμβαίνουν εντός παρκέ, οι άνθρωποι του Συλλόγου λειτουργώντας με αστείρευτο μεράκι και αγάπη δίπλα στα παιδιά και το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, προσπαθούμε να περάσουμε σημαντικά μηνύματα προς όλους, μέσα από τους αγώνες, όπως είναι οι ηθικές αξίες που πρεσβεύει ο Σύλλογος: Ήθος – Σεβασμός – Αξιοπρέπεια – Όχι στη Βία – Αλληλεγγύη – Προσήλωση, λέξεις, αρχές και φράσεις που κοσμούν τις φανέλες προθέρμανσης του ανδρικού τμήματος. Ενώ παράλληλα, δείχνουμε σε όλους τους αντιπάλους σεβασμό για την προσπάθεια που κάνουν οι διοικήσεις, οι αθλητές και τα τεχνικά επιτελεία τους διατηρώντας άριστες σχέσεις με όλα τα σωματεία. Η αναγνώριση όλης αυτής της προσπάθειας από την δημοτική Αρχή, τους χορηγούς και τους φίλους της ομάδας και του μπάσκετ εν γένει, αποτελεί σημαντική απόδειξη πως το τμήμα έχει μπει σε μια νέα εποχή και χτίζεται σχεδόν από την αρχή με απώτερο στόχο να ξαναφέρει τη Νέα Μάκρη στις ανώτερες κατηγορίες της ΕΣΚΑ».

Λίγα ιστορικά

Το τμήμα μπάσκετ του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης, ιδρύθηκε το 1987 από τον αείμνηστο Γιάννη Δημητριάδη και μετράει αισίως 36 έτη ζωής. Στη πόλη της Νέας Μάκρης αποτελεί τον ιστορικότερο και πιο επιτυχημένο, από πλευράς διακρίσεων, Σύλλογο Μπάσκετ.

Το τμήμα διοικείται από 12 μελή επιτροπή μπάσκετ, η οποία εισηγείται προς το Δ.Σ. του Συλλόγου, όλες τις προτάσεις που απαιτούν την έγκριση της κεντρικής διοίκησης του Συλλόγου. Αποτελείται από ακαδημία μπάσκετ αγοριών, η οποία εκκινεί από την ηλικία των 6 ετών, αγωνιστικά τμήματα Παμπαίδων, Παίδων και Εφήβων, ενώ κορωνίδα και καμάρι του Συλλόγου αποτελεί το ανδρικό τμήμα μπάσκετ, το οποίο για πολλά χρόνια αποτέλεσε έναν από τους πιο δύσκολους αντιπάλους στη Β’ ΕΣΚΑ, βάζοντας στον μπασκετικό χάρτη τη πόλη της Νέας Μάκρης. Διαχρονικά ο Σύλλογος έχει αναδείξει από την ακαδημία του, αξιολογότατους αθλητές, οι οποίοι αγωνίζονται σε ομάδες Εθνικών κατηγοριών. Παράλληλα όμως με το αθλητικό κομμάτι, ο Σύλλογος αποτελεί και ένα πρώτο σκαλί για πολλούς νεαρούς προπονητές, δίνοντάς τους την ευκαιρία να κάνουν τα πρώτα τους προπονητικά βήματα και έπειτα να καταξιωθούν κάνοντας προπονητική καριέρα.

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply