Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Λέων Κορωπίου… “βρυχάται”!

Μέσω συνέντευξής τους στην ΕΣΚΑ η γενική γραμματέας του σωματείου Λέων Κορωπίου, Τέτα Ευαγγελάτου και ο προπονητής Παναγιώτης Παπαμιχάλης μιλούν για τις «λιονταρίνες» των Μεσογείων. Η ομάδα αγωνίζεται στην Β’ Γυναικών, ενώ συνολικά το σωματείο επιχειρεί την δική του προσπάθεια και στις ακαδημίες με στόχο να συνεχίσει… να “βρυχάται” στο μπασκετικό στερέωμα.

«Τα παιδιά μας στο παρκέ και εμείς δίπλα τους»

«Ο αθλητικός σύλλογος ΛΕΩΝ ΚΟΡΩΠΙΟΥ ιδρύθηκε το 2017, με σκοπό να συμμετέχει στην ανάπτυξη του Μπάσκετ Γυναικών στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων. Έως το 2016 το τμήμα καλαθοσφαίρισης Γυναικών αποτελούσε τμήμα του Γυμναστικού Συλλόγου Κορωπίου. Με την προτροπή α) των αθλητριών μας β) των γονέων τους γ) του έως και σήμερα προπονητή μας Παναγιώτη Παπαμιχάλη αλλά και με τη συναίνεση του αείμνηστου προέδρου του ΓΣ Κορωπίου, Γιώργου Αλεξίου, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μία νέα προσπάθεια, ώστε τα κορίτσια μας να βρεθούν στο προσκήνιο των παρκέ του Κορωπίου και όχι μόνο. Και όλοι μαζί το καταφέραμε.
Τον «Ακρογωνιαίο Λίθο» όμως οφείλουν να τον τοποθετούν και εξωγενείς παράγοντες όπως πχ οι εκάστοτε δήμοι. Ο ΑΣ ΛΕΩΝ ΚΟΡΩΠΙΟΥ είναι η πόρτα της οικογένειας που οι αθλήτριές μας θα επιλέγουν εκείνες να ανοίγουν και εμείς να τις καλωσορίζουμε», εξηγεί η γενική γραμματέας.

Και προσθέτει: «Από το 2017 ο ΑΣ ΛΕΩΝ ΚΟΡΩΠΙΟΥ συμμετέχει ανελλιπώς σε όλα τα Πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ (ΓΥΝΑΙΚΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ) και στα τουρνουά JUNIOR-MINI –ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ. Πολύ περήφανοι όμως είμαστε και για το τμήμα «SUPER MAMMY». Το τμήμα των μαμάδων, που αποτελούν άλλωστε αναπόσπαστο κομμάτι του σωματείου μας μέσα και έξω από τις τέσσερις γραμμές. Είμαστε ένα σωματείο που θεωρούμε ότι μέσω της προσπάθειάς μας, έχουμε κερδίσει τον σεβασμό των συναγωνιζόμενων σωματείων. Τα σωματεία οφείλουμε, προς την κατεύθυνση αυτή να βάζουμε το λιθαράκι μας. Οι γονείς των αθλητριών μας, είναι για μας, ο έκτος παίκτης. Τους έχουμε δίπλα μας σε όλες τις προσπάθειές μας και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε. Οι αλλαγές σε πρόσωπα δεν είναι επιλογή μας. Γι΄ αυτό και επιμένουμε σταθερά σ έναν προπονητή που έχει αποδείξει ότι αγαπάει το Μπάσκετ Γυναικών, στον Παναγιώτη Παπαμιχάλη. Ο Παναγιώτης είναι ο προπονητής αυτός που έχει επιτρέψει η προσωπική του προβολή και η επιτυχία του να είναι πάντα ένα βήμα πίσω από τις αθλήτριες, από την ομάδα. Όπως ο ίδιος λέει: «Σε όλα τα πρωταθλήματα, ανδρικά και γυναικεία, δεν υπάρχει ομάδα και αντίπαλος που πρέπει να υποτιμήσεις. Κάθε χρόνο οι κατηγορίες είναι δύσκολες και απρόβλεπτες. Με την σταθερότητα που μας προσφέρει η εμπειρία του κόουτς για δεύτερη χρονιά φέτος εντάσσουμε στην οικογένειά μας πτυχιούχους προπονητές, μεταξύ αυτών και ο Χάρης Παπαδάκης».

«Το αθλητικό έτος 2022-2023 το σωματείο μας αγωνίστηκε για την Α’ ΕΣΚΑ και στις τρεις κατηγορίες πρωταθλήματος! Αναγνωρίζοντας όλοι μας, αθλήτριες και γονείς, τις δυσκολίες της παραπάνω κατηγορίας, αποφασίσαμε πως η συμμετοχή μας στην Α’ ΕΣΚΑ θα αποτελούσε την καλύτερη προπόνηση των αθλητριών μας, αφού θα συναγωνιζόμασταν με τις καλύτερες ομάδες της Αττικής. Οι επιτυχίες στον αθλητισμό δεν είναι δεδομένες και σίγουρα για το σωματείο μας δεν είναι αυτοσκοπός. Αυτοσκοπός είναι τα παιδιά μας -τα κορίτσια μας εν προκειμένω- ν΄ αγαπήσουν τον αθλητισμό, να δοκιμαστούν και να διακριθούν», είπε ο κόουτς. Και συμπλήρωσε: «Η επιτυχία ενός ζωντανού οργανισμού είναι η ανάπτυξη και η εξέλιξη. Αν δεν επενδύσουμε στις μικρές ηλικίες και στην ανάπτυξή τους, ο οργανισμός θα φθαρεί. Ο αθλητισμός είναι ζωή… Και στην ζωή πρέπει να μαθαίνεις να αγωνίζεσαι, να χάνεις, να κερδίζεις, να αδικείσαι, να συμβιβάζεσαι, να γίνεσαι καλύτερος. Να εξελίσσεσαι. Και όλα αυτά, να τα διαχειρίζεσαι. Οι περισσότερες αθλήτριές μας στο Γυναικείο τμήμα μας είναι μαζί μας από τα μικρά τους σχολικά χρόνια και εμείς τις καμαρώνουμε να μεγαλώνουν, να πετυχαίνουν τους στόχους τους και να συνδυάζουν Πανελλήνιες, σπουδές, εργασία και Αθλητισμό. Για εμάς στόχος είναι να είμαστε προετοιμασμένοι μέσα από τις προπονήσεις και να αντιμετωπίζουμε τον κάθε αγώνα σαν να είναι ο τελευταίος. Στις Κορασίδες φέτος (όπως και πέρυσι) συμμετέχουν αθλήτριες γεννηθείσες του 2010 και μικρότερες. Αυτό είναι εμπειρίες που αποκομίζουν και που αθροιστικά θα φανούν στο γήπεδο πολύ σύντομα».

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply