Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Βλασσόπουλος (ΑΠΕΣ Καπανδριτίου Πολυδενδρίου): «Οι εθελοντές είναι η κινητήριος δύναμή μας»

Με συνέντευξή του στην ΕΣΚΑ ο Θάνος Βλασσόπουλος, υπεύθυνος στο τμήμα Μπάσκετ στον ΑΠΕΣ Καπανδριτίου- Πολυδενδρίου (Δ’ Ανδρών), μίλησε για το σωματείο και τους στόχους που έχει θέσει από εδώ και πέρα βάσει του πλάνου που υπάρχει.

-Πείτε μας μερικά πράγματα για την διαδρομή της ομάδας μέχρι και το σήμερα.

«Αρχές δεκαετίας 90′ δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το τμήμα μπάσκετ, αυτή ήταν και η πρώτη προσπάθεια, ακολούθησαν κάποια διαστήματα που λειτούργησαν μόνο ακαδημίες. Η ανδρική ομάδα είχε μια μακρά διακοπή περίπου 15 χρόνων από το 2000 έως και 2015 όπου επαναλειτούργησε. Από το 2015 λειτουργούν ακαδημίες και ανδρική ομάδα έως και σήμερα αδιάκοπα».

-Πώς καταφέρνει να στέκεται όρθιο ένα ερασιτεχνικό σωματείο που είναι και σε μια περιοχή αρκετά απομακρυσμένη από το κέντρο;

«Το τμήμα κάνει τις δικές του προσπάθειες με μικρές ιδιωτικές χορηγίες από τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής. Παράλληλα, στηριζόμαστε αρκετά στον εθελοντισμό. Οι εθελοντές είναι η κινητήριος δύναμή μας αλλά και μια σταθερά με την πάροδο των χρόνων. Ουσιαστικά, είναι μια συνολική προσπάθεια συντονισμένη από τους ανθρώπους που είναι γύρω από την ομάδα, βασισμένη σε αγνή αγάπη και μεράκι».

-Ο ευρύτερος γειτονικός ανταγωνισμός πως επιδρά, πως λειτουργεί για εσάς; Σκέψεις συνεργασιών;

«Κατά καιρούς υπήρξαν διάφορες ομάδες από τις γύρω περιοχές που διέγραψαν εντυπωσιακές πορείες, με ανόδους σε μεγαλύτερες κατηγορίες και επιτυχημένη πορεία σε επίπεδο ακαδημιών. Σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζουν δύο παράγοντες. Πρώτον, το πόσο εύπορες είναι κάποιες ομάδες αλλά και το πόσο μεγάλη δεξαμενή αθλητών διαθέτουν (λόγω περιοχής), κάτι στο οποίο υστερούμε εμείς. Σίγουρα όμως μας έχει βοηθήσει ο ανταγωνισμός στο να γίνουμε καλύτεροι. Δεν έχει υπάρξει κάποιο σοβαρό ενδεχόμενο ευρύτερης συνεργασίας ίσως και για διάφορους λόγους».

-Πώς βλέπετε το επίπεδο της κατηγορίας αλλά και γενικότερα; Τι αλλαγές θα προτείνατε;

«Είμαστε ακόμα στην αρχή, όλες οι ομάδες χρειάζονται τον χρόνο τους, είναι νωρίς για να έχουμε σαφή δείγματα γραφής. Εμείς έχουμε κάνει ένα θετικό ξεκίνημα και είμαστε αισιόδοξοι για την φετινή πορεία μας. Ευχόμαστε να δούμε ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα με υγιή ανταγωνισμό. Δεν έχουμε πλήρη εικόνα όλων των ομάδων. Όσο περνά ο καιρός, θα γίνεται ολοένα και πιο ορατό το τι στόχους έχει το κάθε σωματείο».

-Ο απώτερος στόχος, η φιλοσοφία που υπάρχει;

«Αναμφισβήτητα, είναι η ακαδημία μας, έχουμε ρίξει το βάρος εκεί, ώστε τα παιδιά από τα κλιμάκιά μας κάποια στιγμή να στελεχώσουν την ανδρική μας ομάδα. Προσπαθούμε κάθε χρόνο να κάνουμε το βήμα παραπάνω και σε επίπεδο ακαδημιών αλλά και σε επίπεδο ανδρικής ομάδας. Βάζουμε παράλληλους στόχους, τους οποίους μπορούμε να υλοποιήσουμε και είμαστε ευχαριστημένοι εάν στο τέλος κάθε χρονιάς βλέπουμε χαρούμενα τα παιδιά των ακαδημιών μας, καθώς αυτό αποτελεί την βάση και το μέλλον μας».

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply