Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Θ. Μαλάκης (Αργοναύτης): «Μένουμε πιστοί σε συγκεκριμένο πλάνο»

Με συνέντευξή του στην ΕΣΚΑ ο Θανάσης Μαλάκης, πρόεδρος του σωματείου Αργοναύτης Τριγλίας Ραφήνας, αναφέρθηκε στον σχεδιασμό και το οργανωτικό πλάνο της ομάδας της ανατολικής Αττικής, κάνοντας και μία μίνι αναδρομή.

«Η ομάδα μας ιδρύθηκε το 1975 ως Μορφωτικός σύλλογος Ραφήνας και λίγα χρόνια αργότερα μετονομάστηκε σε Αργοναύτης Τριγλίας Ραφήνας, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο και τις προσφυγικές καταβολές των κατοίκων της πόλης. Ο Αργοναύτης δραστηριοποιείται όλα αυτά τα χρόνια αποκλειστικά με το μπάσκετ σε όλες τις ηλικίες και από την πρώτη χρονιά μέχρι σήμερα είναι μια ομάδα που πρωταγωνιστεί σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζεται. Το ανδρικό βρέθηκε πρώτη φορά στις Εθνικές κατηγορίες το 2001 και για μια δεκαετία, χάρη στην αγνή τρέλα των παραγόντων της Ραφήνας, κατάφερε να εδραιωθεί και να γίνει μια από τις κλασικές δυνάμεις της Γ’ Εθνικής και παρά το γεγονός πως εν προκειμένω φέτος είχαμε και έχουμε μία ιδιαίτερα δύσκολη σεζόν».

Υποδομές

«Τα τμήματα υποδομής μας ήταν πάντα η προτεραιότητα του συλλόγου, με μεγάλες επιτυχίες το πρωτάθλημα Μίνι το 2013 και την άνοδο του εφηβικού στην Α’ κατηγορία το 2012 και ξανά το 2021. Σήμερα στην ομάδα του Αργοναύτη αθλούνται περισσότερα από 180 παιδιά και ο σύλλογος συμμετέχει σε όλα τα ηλικιακά γκρουπ της ΕΣΚΑ. Από την περσινή χρονιά υπάρχει και το πρώτο γκρουπ κοριτσιών μετά από πολλά χρόνια με στόχο να ξαναφτιαχτεί η γυναικεία ομάδα. Σημαντικό επίσης να αναφέρουμε πως η ομάδα των εφήβων που έφερε το εφηβικό στην Α’ κατηγορία αποτέλεσε, σε μεγάλο βαθμό, τον κορμό της ανδρικής ομάδας που έκανε την μεγάλη αντεπίθεση και έφερε πάλι την ομάδα από την Β’ ΕΣΚΑ το 2016 στην Β’ Εθνική το 2020».

Στόχος

«Σταθερός και διαχρονικός στόχος του Αργοναύτη είναι να μεταδίδει την αγνή αγάπη για το άθλημα όπως πάντα με ήθος, χωρίς να είναι αυτοσκοπός η νίκη αλλά η χαρά του Μπάσκετ και μέσα από αυτό να καταφέρνουμε το καλύτερο δυνατό ως συνολικό αποτέλεσμα. Εάν όλο αυτό επιβραβεύεται και με επιτυχίες των κόπων μας και διακρίσεις, τότε κάτι γίνεται σωστά σε όλη την διαδικασία. Αλλά πάνω από όλα μένουμε πιστοί σε συγκεκριμένο πλάνο, σταθερή φιλοσοφία και δομή και πάνω στις αρχές του σωματείου μας, σεβόμενοι τα παιδιά μας και την περιοχή μας, έχοντας ως στόχο να αναδεικνύουμε νέα ταλέντα κάθε φορά».

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply