Connect with us

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σ. Σταύρου (Παπάγου): «Αυτό είναι το ζητούμενό μας στις ακαδημίες μας»

Με συνέντευξή του στην ΕΣΚΑ ο Σπύρος Σταύρου, υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος του ΑΣ Παπάγου, μίλησε για την δομή και την φιλοσοφία στο ιστορικό σωματείο των «στρατηγών» και την δουλειά που γίνεται για να αναδειχθούν οι νέοι πρωταγωνιστές στο «Σαλούν».

Τμήμα Ακαδημίας του ΑΣΠ – Δομή/Φιλοσοφία

«Η ακαδημία μας αποτελείται από 12 τμήματα εκ των οποίων τα 9 είναι αγωνιστικά και λαμβάνουν μέρος σε όλα τα επίσημα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ. Μετράει γύρω στους 200 αθλητές κάθε χρόνο, οι οποίοι κάνουν προπόνηση τουλάχιστον 10 μήνες τον χρόνο, 6 ημέρες την εβδομάδα, κατά περίπτωση και ανάλογα με την ηλικιακή κατάταξη και τις ανάγκες του τμήματος.

Στις προπονήσεις αυτές, το ζητούμενο δεν είναι να μάθουν τα παιδιά να κάνουν ντρίμπλα, να πασάρουν και να σουτάρουν καλά, (αυτό θεωρείται αυτονόητο) αλλά μέσα από αυτή την διαδικασία να μάθουν να συναγωνίζονται και να κατανοήσουν τις αξίες της ομαδικότητας, της συνεργασίας, της πειθαρχίας, της συνέπειας, του “Ευ αγωνίζεσθαι”».

Προπονητικό team

«Οι έμπειροι προπονητές της ακαδημίας μας λειτουργώντας με γνώμονα αυτή την φιλοσοφία, αποτελούν πρότυπα συμπεριφοράς για τους αθλητές, παρέχοντας προπονήσεις υψηλής ποιότητας και εκπαιδεύοντας τα παιδιά με τρόπο που τα κάνει να θέλουν να προοδεύουν και να γίνονται συνεχώς καλύτερα. Αρωγοί σε αυτή τους την προσπάθεια, είναι οι εξειδικευμένοι εξωτερικοί συνεργάτες του συλλόγου σε θέματα ορθοπεδικής, φυσικοθεραπείας, ψυχολογίας, και διατροφής».

Στόχος/Όραμα/Πλάνο

«Για εμάς στόχος μας είναι τα μέλη της ακαδημίας μας να αγαπήσουν το κορυφαίο ελληνικό άθλημα και μέσα από αυτό να διαμορφώσουν σωστό αθλητικό αλλά και ανθρώπινο χαρακτήρα με αξίες, αρχές και ιδανικά, παρέχοντάς τους παράλληλα αθλητική και κοινωνική παιδεία. Επιπλέον, ένα από τα πλάνα μας είναι τα τμήματα της ακαδημίας μας να αποτελέσουν φυτώρια των αυριανών αθλητών που θα στελεχώσουν την ανδρική ομάδα του συλλόγου μας. Είναι ένα όραμα που έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά, καθώς ήδη από την προηγούμενη χρονιά στο ρόστερ του ανδρικού μας τμήματος ανήκουν 2 παίκτες της ακαδημίας μας, ενώ άλλοι έχουν δοθεί σε ομάδες και παρακολουθείται η εξέλιξή τους. Υπάρχει μια άριστη επικοινωνία και συνεργασία με όλο το σταφ του ανδρικού τμήματος. Το ανδρικό τμήμα του συλλόγου μας έχει και φέτος μια πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας και φυσικά όλοι ξέρουν για την μεγάλη ιστορία του συλλόγου με παίκτες και προπονητές που άφησαν εποχή, Και μόνο τα λάβαρα στο κλειστό μαρτυρούν πολλά για την ομάδα μας. Όλοι θέλουμε να δούμε ξανά τον Παπάγο ακόμη πιο ψηλά».

Μίνι βιογραφικό

Ο Σπύρος Σταύρου ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα πριν 20 χρόνια στην ΑΕΚ. Κατά τη διάρκεια όλης αυτής της μακρόχρονης πορείας έχει εργαστεί ως προπονητής σε συλλόγους όπως οι Πρωτέας Βούλας, ΚΑΠ, ΑΣΚ Ντερή, Εκπ. «Ο Πλάτωνας», κ. α. Στον Α.Σ Παπάγου εργάζεται από το 2010 μέχρι σήμερα, έχοντας διατελέσει προπονητής σε όλα τα τμήματα του συλλόγου με σημαντικές επιτυχίες, όπως τις δύο ανόδους του αντρικού από την Α’ ΕΣΚΑ στη Γ’ εθνική και στη συνέχεια από τη Γ’ στη Β’ εθνική κατηγορία, ενώ πολύ μεγάλες διακρίσεις αποτελούν και οι δύο σερί άνοδοι του εφηβικού τμήματος από την Β’ στην Α2 κατηγορία και από εκεί στην Α1 την αμέσως επόμενη χρονιά και μάλιστα με συμμετοχή των παιδιών στην τελική εξάδα της ΕΣΚΑ. Πλέον, κατέχει την θέση του υπεύθυνου του αναπτυξιακού προγράμματος του συλλόγου.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply